Itin detali 20 000 mAh talpos „Xiaomi Redmi Power Bank“ išorinės baterijos apžvalga su testų rezultatais: „palaiko tikrai daug skirtingų įkrovimo protokolų - galima įkrauti išmaniuosius laikrodžius, ausines, apyrankes ir t.t.“ (Video)  ()

„Xiaomi į rinką pradėjo leisti išmaniuosius telefonus su Redmi prekės ženklus, tačiau šiandien detaliau panagrinėsime jų vos prieš porą mėnesių pristatytą išorinę bateriją. Tiesą sakant iš karto buvo pristatytos dvi baterijų versijos: 10000 mAh ir 20000 mAh, bet šioje apžvalgoje detaliai ištestuosime pastarąją išorinę bateriją, kuri man pasirodė įdomesnė.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad abi išorinių baterijų versijos pas jį atkeliavo vienu metu: 20000 mAh talpos baterija supakuota raudonos spalvos pakuotėje, o 10000 mAh – mėlynos.

„Kaip galite matyti iš šios nuotraukos – abejos baterijos turi tokias pačias jungtis, tik be talpos skirtumų yra dar vienas reikšmingas skirtumas.

10000 mAh talpos išorinė baterija nepalaiko greitojo įkrovimo protokolų.“

Tad įdomesnė išorinė baterija yra 20000 mAh talpos ir būtent ją šioje apžvalgoje ir panagrinėsime detaliau.

Apžvalgininkas teigia, kad 20000 mAh talpos „Redmi“ baterija atkeliavo tvarkingai supakuota, ant jos nugarėlės surašytos visos techninės specifikacijos, produkto išleidimo data (2019-ųjų birželis) ir saugos kodas, kuris patvirtina, jog tai yra originalus produktas.

Pakuotės viduje yra pati „Redmi“ išorinė baterija ir kiniška instrukcija.

„Išorinės baterijos dizainas yra klasikinis Xiaomi – baltos spalvos. Čia turime stačiakampės formos „plytą“ su plastikiniu korpusu.

Nugarėlėje surašytos pagrindinės techninės baterijos savybės, o šone turime du USB-A prievadus, palaikančius greitąjį įkrovimą, microUSB ir C-tipo USB jungtis, skirtas įkrauti pačiai baterijai, ir įkrovimo lygio indikatorių.“

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad jei baterijos viršus ir apačia yra matinė, tai šonai labai blizgūs ir lengvai braižosi – „nežinau ką gamintojas galvojo, bet tai labai nepraktiškas sprendimas.“

Išorinės baterijos valdymo mygtukas yra šiek tiek įleistas į pačią bateriją ir taip pat blizgus.

„Xiaomi Redmi Power Bank“ sveria 445 gramus ir yra tokių išmatavimų: 15,40 x 7,35 x 2,7 cm. Apžvalgininkas teigia, kad tai yra masyvesnė ir sunkesnė išorinė baterija, palyginus su tokios pačios talpos „PLM06ZM“ modeliu (Aliexpress - 35,83 € su siuntimo išlaidomis), bet mažesnė ir lengvesnė, palyginus su „Romoss Sense 6+“ išorine 20000 mAh talpos baterija (Aliexpress - 25,65 €).

Apžvalgininkas taip pat pateikė nuotraukų, kaip atrodo išorinės baterijos vidus: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto.

Techninės „Redmi“ išorinės baterijos charakteristikos

„20000 mAh modelis pasižymi geru išėjimo efektyvumu (13900 mAh), dvejomis greitąjį įkrovimą palaikančiomis išėjimo USB-A jungtimis (Apple 2.4A, QC3.0/QC2.0, Samsung AFC, Huawei FCP), dviem įėjimo jungtimis (microUSB, C-tipo), lėtojo įkrovimo palaikymu ir kt.“

Gamintojas nurodo, kad „Xiaomi Redmi Power Bank“ palaiko greitąjį (18W) įrenginių įkrovimą ir kalbant detaliau apie įkrovimo parametrus, tai jie yra tokie:

  • 5.1V 2.4A;
  • 9V 2A;
  • 12V 1.5A.

Kai išnaudojami abu USB lizdai, tada įrenginių įkrovimo parametrai yra 5.1V 3.6A.

Pačios „Xiaomi Redmi Power Bank“ įkrovimo parametrai siekia:

  • 5V 2.1A;
  • 9V 2.1A;
  • 12V 1.5A.

Dar svarbu paminėti, kad „Xiaomi Redmi Power Bank“ išorinėje baterijoje yra įdiegta daugybė įvairių apsaugų:

  • nuo netinkamo prijungimo,
  • nuo temperatūros pokyčių,
  • nuo trumpo jungimo,
  • perkrovimo,
  • įeinančios įtampos apsauga,
  • išeinančios įtampos apsauga,
  • išeinančios srovės apsauga
  • jei pasiekiamas limitas - aktyvuojamas automatinis išsijungimas ir taip apsaugoma prietaiso baterija.

O kaip iš tikrųjų dirba ši baterija? Testų rezultatai

Pirmiausiai apžvalgininkas pasinaudojo USB įtampos ir srovės matuokliu „WEB-U2“ ir patikrino palaikomus įkrovimo protokolus. Tad rezultatai tokie:

  • USB-A 1-asis prievadas palaiko „Apple2.1A“, „DCP 5V/1.5A“, „Qualcomm QC3.0/QC2.0“, iki 18W;
  • USB-A 2-asis prievadas palaiko „Apple2.4A“, „Samsung 5V/2A“, „DCP 5V/1.5A“,„Qualcomm QC3.0/QC2.0“, „Samsung AFC 9V, 12V“, „Huawei FCP 5V, 9V“, iki 18W.

„Tad šiuo atveju paaiškėjo, kad išėjimai nėra lygiaverčiai ir antrasis jų yra funkcionalesnis.

Svarbus momentas ir tas, kad šios išorinės baterijos USB-C tipo jungtis naudojama tik įėjimui.“

„Realų baterijos ir jos palaikomų protokolų darbą tikrinau realiomis sąlygomis – naudodamas išmaniuosius telefonus.

Redmi Note 7 įkrovimas iš bet kurios išorinės Redmi baterijos jungties vyko labai greitai. QC3.0 įkrovimo režimu buvo pasiekti tokie rodikliai: 6.57V, 1.98A, 13W.

iphone 7 išnaudojo maksimaliai ką gali: 1.4A-1.5A, esant 5V (Apple2.1A ar Apple2.4A šiuo atveju nėra svarbu).

Vienu metu galima įkrauti du išmaniuosius telefonus, bet maksimaliai esant 5V ir 1.6A-1.8A.

Mažos galios įrenginių įkrovimo režimas aktyvuojamas, kai du kartus greitai paspaudžiamas maitinimo mygtukas. Aktyvavus šį įkrovimo pajėgumą, tokiu režimu Redmi baterija dirbs artimiausias dvi valandas.

Kai išnaudojami abu USB lizdai, tada įrenginių įkrovimo parametrai yra 5V 3.6A. Ir kaip galite matyti iš šios nuotraukos, išorinė baterija ilgą laiką sugeba išlaikyti stabilų įkrovimą (nuolat palaikoma 5.05V – 5.07V). Tačiau didžiausia galima vertė yra 3.75A, kai turime 5V. Bet tokią srovę galima duoti trumpam laikui.

Pačią išorinę bateriją galima įkrauti per microUSB ir C-tipo USB jungtį. Abiem atvejais palaikomas greitasis QC2.0 įkrovimas. Tad jei naudositės įprastu 5V adapteriu, pilnai bateriją įkrauti užtruks 9 val. 32 min. Jei bus 9V, tada bateriją įkrausite per 6 val. ir 16 min. Skaičiai yra gana įprasti šiuolaikinėms 20000 mAh talpos išorinėms baterijoms.“

„Gamintojo deklaruojama naudingoji išėjimo galia yra 12000 mAh, o išėjimo srovė, esant 5.1V, 3.6A. Bet laikydamasis savo tradicijų aš atlikau baterijos iškrovos bandymą esant 5V, 2A ir 9V, 2A.

Pirmuoju atveju (5V, 2A arba 10W) pavyko pasiekti beveik 13900 mAh arba 69,2Wh. Efektyvumas lygus 93,5 proc., o tai yra geras rodiklis.

Antruoju atveju (9V, 2A arba 18W) pasiekta 65,1Wh rodiklis ir efektyvumas yra 87,9 proc.“

Galutinis verdiktas

„Redmi Power Bank yra gana įprastai atrodanti išorinė baterija, turinti gerus išvesties pajėgumus, palaikanti daugybę skirtingų įkrovimo protokolų (palaikoma ir greitojo įkrovimo technologija), taip pat turi C-tipo jungtį, tačiau tai yra įvesties jungtis.

Išorinė baterija taip pat palaiko tokį įkrovimo režimą, kurio metu galima įkrauti išmaniuosius laikrodžius, ausines, apyrankes ir kt. Maksimaliai baterija gali suteikti 3,6A, esant 5V.

Prie minusų priskirčiau gana nemažą baterijos svorį, blizgų, plastikinį korpusą ir tai, kad pakuotėje nėra laido – jei turite atliekamą USB kabelį, tai nekels problemą, priešingu atveju jį teks įsigyti atskirai.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Redmi Power Bank PB200LZM“ 20000 mAh talpos išorinė baterija:

  • Gearbest - 30,47 € 
    • 30% akcija
    • 23,63 € baterija + 6,84 € pristatymas į Lietuvą
    • pristatys per 8-17 darbo dienas
  • Aliexpress - 33,62 €;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą
    • pristatys iki spalio 30 d. 

 

„Xiaomi Redmi Power Bank PB100LZM​“ 10000 mAh talpos išorinė baterija:

  • Gearbest - 22,50 € 
    • 30% akcija
    • 15,45 € už bateriją + 7,05 € pristatymas į Lietuvą
    • pristatys per 8-17 darbo dienas
  • Aliexpress - 25,25 €;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą
    • pristatys iki spalio 30 d
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()