Puikios žaidimų ausinės už mažiau nei 30€? „Tronsmart Glary Gaming“ yra labai geras pasirinkimas, bet tai privalote žinote (Išsami apžvalga, palyginimas su „Alfawise JH – 803“, Foto)  ()

Labai gera pagaminimo kokybė, patogus valdymo pultelis, kokybiškas mikrofonas ir smagios spalvos. Bet ar 30 eurų nekainuojančios žaidimų ausinės iš tikrųjų gali suteikti „7.1“ garso sistemą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotė, jos turinys ir ausinių pagaminimo kokybė

„Tronsmart“ kompanija tikrai pasistengė ir investavo į ausinių pakuotę. Tiek priekyje, tiek gale yra pavaizduotos pačios „Tronsmart Glary Gaming“ ausinės ir vizualiai gražiai pateikta pagrindinė techninė informacija.

Gamintojas teigia, kad šios žaidimų ausinės aprūpintos 50 mm garsiakalbiais, varža siekia 32 omus, atsako dažnis 20 - 20000 Hz, maksimalus garso lygis 112 dB ir užtikrinama „7.1“ garso sistema.

Apie tai ir kokia garso kokybė, šiek tiek vėliau, o dabar detaliau pasižiūrėkime į pakuotės turinį, pačias ausines ir jų pagaminimo kokybę.

Pakuotėje yra garantinė kortelė, naudojimosi instrukcija anglų, ispanų, vokiečių ir kitomis kalbomis bei pačios „Tronsmart Glary Gaming“.

Ausinės turi USB jungtį ir jas galima prijungti prie stacionarių ir nešiojamų kompiuterių, „PSP4“, „Nintendo Switch“ žaidimo konsolių.

Su „Xbox One“ šios žaidimų ausinės nesuderinamos. Tad prie telefonų ir planšetinių kompiuterių „Tronsmart Glary Gaming“ prijungti nėra galimybės, nebent turėsite įsigiję papildomą adapterį.

„Tronsmart Glary Gaming“ turi gana masyvų valdymo pultelį, kuriuo galima valdyti garso lygį, įjungti/išjungti mikrofoną, ausinių LED šviesas ir spaudžiant „EQ“ mygtuką pasirinkti vieną iš trijų garso grojimo pasirinkimų. Pats pultelis centre taip pat turi mėlynai šviečianti indikatorių.

Ausinių laidas yra storas, tvirtas, maždaug dviejų metrų ilgio. Jis gerai pritvirtintas prie ausinių, tačiau jį pakeisti nėra galimybės.

Kalbant apie pačias „Tronsmart Glary Gaming“ ausines, tai jos yra gana masyvios. Štai kokie būtų išmatavimai: 194 x 110 x 295 mm. O sveria apie 295 gramus.

Pati ausinių pagaminimo kokybė yra gera. „Tronsmart Glary Gaming“ kaušelių išorė dengta metalinėmis plokštelėmis ir yra kompanijos logotipas. Taip pat yra šviesos ir plastikinis korpusas.

Lankelis yra iš dviejų dalių su „R“ ir „L“ užrašais: tvirtos, metalinės dalies ir slankiojančio minkštojo lankelio.

Tai yra gan geras sprendimas, nes tereikia užsidėti šias ausines ir jos automatiškai prisiderina prie individualaus galvos dydžio.

Na, o patys kaušeliai yra minkšti, panašu, jog dengti dirbtine oda, gerai apgaubiantys ausis. Ausinės gerai laikosi ant galvos.

„Tronsmart Glary Gaming“ turi mikrofoną, kurį galima lankstyti į visas puses. Kai jis yra įjungtas (su valdymo pulteliu), šviečia rausva spalva.

Verta atkreipti dėmesį, kad pačio mikrofono pašalinti ar pakeisti nepavyks, taip pat ant ausinių nėra jokių valdymo mygtukų. Visas valdymas vyksta su pulteliu

Dėvėjimo patogumas, garso bei mikrofono kokybė ir palyginimas su „Alfawise JH – 803“ ausinėmis

Dėvėti „Tronsmart Glary Gaming“ ausines yra patogu, lankelis gerai priglunda prie galvos, o ausinių kaušeliai maloniai apgaubia ausis. Nei per daug stipriai, nei labai laisvai – ausines galiu dėvėti keletą valandų ir nejaučiu diskomforto.

Naudotis ausinėmis yra labai paprasta, prijungiame prie kompiuterio ar žaidimų konsolės ir viskas – automatiškai ausinės, mikrofonas ir valdiklis pradeda šviesti.

Jei ausinių ir mikrofono šviesų nereikia, tai jas galima išjungti – valdymo pultelio indikatorius šviečia tol, kol ausinės yra prijungtos prie įrenginio.

Garsas yra valdomas su šiuo pulteliu ir jį gali didinti arba mažinti. O su „EQ“ mygtuku pasirinkti vieną iš trijų režimų:

  • Standartiniame režime garsas yra labiausiai subalansuotas: išlaikomas balansas tarp žemų, vidutinių ir aukštų tonų;
  • Antrajame režime yra išryškinami žemi tonai ir ženkliau prislopinami aukšti tonai. Toks režimas tinka, kai klausomasi atitinkamos muzikos ir tiesiog mėgstama girdėti daugiau žemų tonų;
  • Trečiajame režime jau išryškinami aukšti tonai ir čia ženkliai sumažėja žemų tonų. Tiesą pasakius, šiuo režimu praktiškai nesinaudoju. Nelabai jis tinka klausantis muzikos, žiūrint filmus bei žaidžiant žaidimus. Na, bet kiekvienas mes girdime skirtingai ir kai kuriems galbūt patiks ir šis režimas.

Jei šie trys „Tronsmart“ režimai nepatinka, galima atsisiųsti programinę įrangą (tik į kompiuterius su „Windows“ operacine sistema, „Mac“ šios programos nepalaiko) ir pažaisti su garso vienodintuvu.

Tik čia svarbu pastebėti, kad kai tik išjungsite ausines – visi nustatymai grįš į pradinę būseną ir iš naujo įjungus ausines vėl turėsime standartinį grojimo režimą.

Ir iš tikrųjų jo tikrai užtenka, taip pat kai kuriose situacijose naudos duoda ir antrasis, žemus tonus išryškinantis režimas.

Tai kokia gi garso kokybė, ar tikrai čia „7.1“?

Atsakymas paprastas: ne, čia nėra gamintojo teigiamo „7.1 Virtual Surround Sound“. Tačiau iš anksto nenurašykite „Tronsmart Glary Gaming“ ausinių.

Atsižvelgiant į jų kainą, tai šios ausinės užtikrina tikrai gerą garso kokybę. Su jomis yra malonu klausytis muzikos ir žaisti žaidimus. Garsas yra tikrai kokybiškas ir malonus.

Apskritai, ausinės yra labai garsios ir maksimalaus lygio net nereikia – šūvių, sprogimų ir kiti žaidimų garsai girdimi puikiai ir tais atvejais, kai ausinių garso lygis siekia 50 proc.

Na, o mikrofonas (43 dB) yra kokybiškas. Galėtų tik būti dar šiek tiek garsesnis, bet savo pašnekovus girdžiu gerai. Paskambinus per „Skype“ ir „Facebook“ kalbėtis su pašnekovu yra patogu ir mikrofonas veikia tinkamai – tad labai rimtų priekaištų jam neturiu.

„Tronsmart Glary Gaming“ ir „Alfawise JH – 803“ palyginimas bei galutinis verdiktas

Iš žemiau pateiktos nuotraukos galite matyti, kad „Tronsmart Glary Gaming“ yra ženkliai didesnės ausinės ir skiriasi nuo „Alfawise“ modelio („Alfawise JH – 803“ apžvalga).

Pastarosios ausinės gali veikti ir „Bluetooth“ režimu, neturi išsikišusio mikrofono, yra sulankstomos ir tinka naudoti kelionių metų.

O štai „Tronsmart Glary Gaming“ yra stacionarios ausinės, kurios naudojamos prijungus prie žaidimų konsolių ir kompiuterių. Nors jos ir sunkesnės, tačiau geriau apgaubia ausis, yra minkštesnės, ir malonesnės dėvėti – ypatingai ilgą laiką.

Ir nors teigiama, kad „Tronsmart Glary Gaming“ yra „7.1 Virtual Surround Sound“ ausinės, tačiau šokiruojančio ir kardinalaus garso skirtumo tarp šių dviejų ausinių nėra. Žinoma, „Tronsmart Glary Gaming“ garso yra daugiau, jis šiek tiek detalesnis ir su „EQ“ mygtuku galima pasirinkti vieną iš trijų režimų – to su „Alfawise“ padaryti nepavyks.

Aišku, šios ausinės skiriasi savo išvaizda, dizaino sprendimais ir netgi paskirtimi, tačiau jei daug laiko praleidžiate prie kompiuterio, ar ieškote žaidimų konsolei pirmųjų ausinių, tada „Tronsmart Glary Gaming“ yra geras pasirinkimas.

Jas malonu dėvėti ilgą laiką, turi patogų valdymo pultelį, kokybišką mikrofoną ir užtikrina gerą garsą. Tad už tokią kainą ir negalime reikalauti kažko daugiau.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Geekbuying.com už galimybę išbandyti „Tronsmart Glary Gaming“ ausines. Jei susidomėjote šiomis ausinėmis ir norite jas įsigyti sau ar artimiesiems, šiuo metu jas galima įsigyti už 27,20 €.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()