Pirmasis toks išmanusis laikrodis su 1260 mAh baterija, Face ID technologija, dviem kameromis ir galimybe skambinti bei rašyti žinutes - tiesiog kosminis laikrodis: ką jis gali iš tikrųjų, kaip elgiasi realybėje ir ar tikrai prilygsta kelis kartus brangesniems „Garmin“ ir „Samsung“ laikrodžiams? („Kospet Prime 4G“ apžvalga, FOTO ir Video pavyzdžiai)  ()

Dvi kameros, veido atpažinimo technologija, milžiniška baterija, 4G LTE palaikymas, galimybė skambinti, rašyti žinutes, naršyti internete net ir būnant toli nuo miesto. Kosmosas čia kažkoks, o ne išmanusis laikrodis. Bet ar tikrai naujasis „Kospet Prime 4G“ yra tobulas? Mes išbandėme šį išmanųjį laikrodį ir tikrai yra apie ką pakalbėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kospet Prime 4G“ įtrauktas į 11.11 išpardavimą, šiuo metu kainuoja tik 144,96 €.

„Kospet Prime 4G“ pakuotės turinys, laikrodžio išvaizda, ekranas ir kt.

Tradiciškai pradėkime nuo pakuotės ir „Kospet Prime 4G“ atkeliauja tvarkingoje bei kompaktiškoje dėžutėje.

Nieko labai įmantraus – visa dėžutė yra baltos spalvos ir priekyje teturime „Kospet“ užrašą.

Viduje rasime patį „Kospet Prime 4G“ išmanųjį laikrodį, papildomą ekrano apsaugą, 3 atsarginius varžtukus, atsuktuvą, USB-microUSB laidą, įkrovimo stotelę ir naudojimosi instrukciją.

Naudojimosi instrukcija yra anglų kalba, trumputė ir paprasta. Pateiktos tik pagrindinės techninės specifikacijos ir kaip pirmą kartą įjungti „Kospet Prime 4G“ bei jį susieti su išmaniuoju telefonu.

Kalbant apie „Kospet Prime 4G“ išvaizdą, tai jis man iškart patiko. Metalas, tvirtas plastikas ir keramika, o keičiamas dirželis yra silikonis. Galima įsigyti ir odinį dirželį.

„Kospet Prime 4G“ apačioje turime širdies ritmo matavimo jutiklį, baterijos įkrovimo kontaktus ir čia dedama nanoSIM kortelė, bet apie tai kiek vėliau.

Dešinėje laikrodžio pusėje turime garsiakalbį, šoninę 5 MP kamerą (interpoliuota iki 8MP) ir du valdymo mygtukus.

Iškart galiu pasakyti, kad garsiakalbis labai kokybiškas, puikiai girdžiu savo pašnekovą, kai skambinu su „Kospet Prime 4G“ laikrodžiu, o ir klausytis muzikos ar žiūrėti „Youtube“ šio garsiakalbio pilnai užtenka.

Kairėje pusėje teturime mikrofoną ir jis taip pat veikia puikiai. Nors skambučių metu pašnekovai ir pastebėjo, kad garsas yra kitoks, nei skambinant telefonu, tačiau pačiai garso kokybei neturėjo priekaištų. Mane girdi aiškiai ir garsiai, be jokio nereikalingo triukšmo.

„Kospet Prime 4G“ priekyje turime į prisilietimus reaguojantį, 1,6 colių įstrižainės spalvotą ekraną su 400 x 400 raiška ir 2 MP kamerą.

Apie kameras kiek vėliau – pateiksiu vaizdo įrašų ir nuotraukų – o kalbant apie ekraną, tai jis yra kokybiškas, ryškus, galima keisti švietimo ryškumą ir visa informacija puikiai matoma ryškioje dienos šviesoje.

Trūksta tik „always on display“ funkcijos. Laikrodžio ekranas nebūna nuolat aktyvus ir maksimaliai gali rodyti laiką bei kitus parametrus 30 minučių, o trumpiausiai – 15 sekundžių.

Asmeniškai to nelaikau dideliu minusu, juolab, kad galima aktyvuoti funkciją, jog nuo riešo pasukimo laikrodžio ekranas aktyvuotųsi. Patogu ir tuo pačiu pataupoma baterijos energija.

„Kospet Prime 4G“ įkrovimo stotelė, baterijos tarnavimo laikas ir laikrodžio naudojimo būdai

Prieš pereinant prie nanoSIM kortelės įdėjimo, nepamirškime ir „Kospet Prime 4G“ įkrovimo stotelės su USB-microUSB laidu.

Didelių priekaištų čia neturiu: laidas gana įprastas, apie 50 cm ilgio, jungtys kokybiškos. Pati įkrovimo stotelė turi guma dengtą pagrindą, tad ant stalo neslidinėja, o įkrovimas vyksta vos tik laikrodis yra ant jos padedamas. Magnetukai iškart pagauna „Kospet Prime 4G“ ir prasideda baterijos įkrovimas.

„Kospet Prime 4G“ atkeliavo su pilnai įkrauta baterija, tad juo galėsite iškart naudotis, o kalbant apie baterijos įkrovimo laiką, tai pilnai įkrauti 1260 mAh talpos bateriją užtrunka apie 2 valandas ir 15 minučių. Kaip tokio dydžio baterijai, visai geras rodiklis.

Be to, prijungus įkrovimo stotelę prie kompiuterio, į ir iš „Kospet Prime 4G“ laikrodžio galima perkelti įvairius failus.

Kalbant apie baterijos tarnavimo laiką, tai atsakyti vienu sakiniu yra gana sudėtinga. Nuskambės banaliai, bet viskas priklauso nuo to, kaip intensyviai išnaudosite „Kospet Prime 4G“.

Apskritai, „Kospet Prime 4G“ galima naudoti skirtingais būdais:

1. Be nanoSIM kortelės ir susiejus su telefonu

Šiuo atveju turėsime praktiškai 90 % „Kospet Prime 4G“ funkcijų ir negalėsime tik atsakyti į SMS žinutes ir skambučius. Štai šito aš pasigedau.

Galvojau, kad bus galima ir be nanoSIM kortelės susieti „Kospet Prime 4G“ su telefonu „Bluetooth“ ryšiu ir tada skambinti bei rašyti žinutes, bet, deja, ne – to daryti nepavyks. Būsime tik informuojami apie pranešimus ir skambučius.

O visos kitos funkcijos pilnai palaikomos, WiFi (2.4GHz ir 5GHz) veikia ir iškart „Kospet Prime 4G“ prijungiau prie maršrutizatoriaus ir iškart gavau spalio 17 dienos atnaujinimą.

Taigi, šiuo atveju „Kospet Prime 4G“ baterijos energijos užtenka maždaug 2 dienoms, o kiek pataupius energiją ir 3.

Žinoma, jei nuolat nebūsime įlindę į „Youtube“ ar nežaisime kokio nors žaidimo su šiuo išmaniuoju laikrodžiu. Tokiu atveju bateriją teks įkrauti kiekvieną vakarą.

2. Kitas „Kospet Prime 4G“ naudojimo būdas yra su nanoSIM kortele

Šiuo atveju laikrodį susieti su išmaniuoju telefonu net nėra didesnės prasmės, nors tą daryti ir galima.

Įdėję nanoSIM kortelę, „Kospet Prime 4G“ išnaudosime visais 100 % - čia jau galėsime skambinti, rašyti žinutes, taip pat prie WiFi turėsime ir mobilų internetą ir taip toliau.

Trumpai tariant, visas funkcijas, kurias suteikia išmanusis telefonas, turėsime ant savo riešo + dar ir fizinės veiklos stebėjimą.

Šiuo atveju baterija yra eikvojama greičiau ir jos užtenka iki 1,5-2 dienoms. Ir tai yra labai geras rezultatas, nes kiti „Android“ laikrodžiai ištveria vos vieną dieną, net ir labai intensyviai nenaudojami.

Na, o jei „Kospet Prime 4G“ itin daug dirbs – skambučiai, žinutės, naršymas internete, filmuota, fotografuota, „Youtube“, „Facebook“, įjungta navigacija, važiuota dviračiu, nueita 17 km ir t.t. – tada laikrodžio baterija vakare priartės beveik prie nulio ir ją teks įkrauti.

nanoSIM kortelės įdėjimas į „Kospet Prime 4G“

Prieš keliaujant prie „Kospet Prime 4G“ operacinės sistemos, funkcijų ir galimybių, trumpai apie tai, kaip gi įdėti į jį nanoSIM kortelę.

Iš tikrųjų, tai čia viskas labai paprasta:

  • reikia išjungti „Kospet Prime 4G“ laikrodį;
  • su pakuotėje esančiu atsuktuvu atsukti jo nugarėlėje esanti varžtuką – jis yra pažymėtas;
  • įdėti nanoSIM kortelę;
  • vėl atgal prisukti dangtelį;
  • įjungti laikrodį ir jau galime skambinti, rašyti SMS, bei įjungę mobiliuosius duomenis, naršyti internete ir t.t.

„Kospet Prime 4G“ techniniai dalykai, valdymas, sporto režimai, navigacija ir įdomiausi momentai

„Kospet Prime 4G“ turi 3 GB RAM ir 32 GB ROM. Realiai vidinės atminties turime beveik 25 GB, tad muzikai, nuotraukoms, filmuotai medžiagai, programėlėms, paprastiems žaidimams ir kt. tikrai užteks.

Išmanusis laikrodis aprūpintas „MTK6739“ 1,25 GHz procesoriumi ir „Android 7.1.1“ operacine sistema. Taip, suprantu jūsų šypsenas: 2019 metai ir „Android 7“?

Būtų šaunu, kad turėtume naujesnę OS, bet ir ši yra vizualiai patraukli, o kas svarbiausia – dirba greitai ir kokybiškai.

Tik keletą kartų pastebėjau, kad kai kurios programėlės, reikalaujančios daugiau resursų, yra paleidžiamos kiek lėčiau, tačiau bendras „Kospet Prime 4G“ veikimo greitis yra geras.

Gamintojas teigia, kad „Kospet Prime 4G“ atitinka IP67 standartą, o tai reiškia, kad jis yra atsparus vandeniui ir dulkėms.

Visgi, čia verta pabrėžti, kad jis nėra pritaikytas plaukiojimui baseine ar kitame vandens telkinyje – tai daugiau apsauga nuo paprasto lietaus ir netyčinio aptaškymo vandeniu.

Apie „Kospet Prime 4G“ ryšius jau užsiminiau: WiFi (2,4 GHz ir 5 GHz), Bluetooth 4.0, ir visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai.

Šiuo klausimu galiu drąsiai sakyti, kad su „Kospet Prime 4G“ gebėsite paskambinti praktiškai iš bet kurios Lietuvos vietovės. Net ir būnant toli nuo miesto, miškingoje vietoje.

Beje, laikrodyje galite pasirinkti ir norimą tinklo tipą.

Kalbant apie navigaciją, tai čia „Kospet Prime 4G“ labai džiugina. Jis palaiko GPS/GLONASS/A-GPS ir navigacija galima naudotis net ir tuo atveju, jei „Kospet Prime 4G“ nėra susietas su telefonu, bei neįdėta nanoSIM kortelė.

Žinoma, geriau būti maksimaliai atviroje vietovėje, bet navigacija veikia gerai.

„Kospet Prime 4G“ sporto režimai

Jei jau prakalbau apie navigaciją, tai iškart keliaukime prie „Kospet Prime 4G“ palaikomų sporto režimų. Jų čia yra 9 ir aptarsiu kiekvieną jų atskirai:

  • Bėgimas lauke – galima pasirinkti norimą bėgio laiką, distanciją, sudegintų kalorijų kiekį. Režimas veikia su GPS ir be jo. Jei pasirinksite su GPS, tada žemėlapyje matysite nubėgtą trajektoriją. Abiem pasirinkimų atvejais bus matuojamas širdies ritmas, atstumas, kalorijų skaičius, greitis. Galima padaryti pauzę, pailsėti ir vėl tęsti bėgimo rezultatų fiksavimą. Nubėgtas atstumas, kalorijos pridedamos prie bendros dienos statistikos;
  • Ėjimas lauke – viskas analogiškai, kaip ir pirmuoju atveju;
  • Bėgimas ant takelio – vėlgi, analogiška situacija, tik čia jau nebus GPS ir žemėlapio;
  • Važiavimas dviračiu lauke – o čia jau būtinai reikės GPS, kitu atveju šis režimas neveiks. Čia taip pat pateikiama kalorijų, širdies ritmo, atstumo, greičio statistika, matyti žemėlapyje trajektorija. Geras dalykas, kad važiavimo dviračiu atstumas neįtraukiamas į bendrą dienos statistiką, tad papildomai žingsnių ir km. nepridedama;
  • Krepšinis – čia jau GPS nereikės ir pateikiamas tik laikas bei širdies ritmas. Čia pauzė veikia kiek kitaip. Kadangi krepšinis yra dinamiškas žaidimas ir žaidėjai dažnai keičiasi, tai poilsio metu laikas nesustabdomas, tiesiog jis pradedamas fiksuoti, kaip poilsio laikas. Čia žingsnių ir nubėgto atstumo nepateikiama, bet bendroje statistikoje tai atsispindi;
  • Futbolas, Ping-Pong‘as, Badmintonas, Šokinėjimas per šokdynę – analogiška situacija, kaip ir su Krepšinio režimu.

Čia svarbu pažymėti, kad GPS galime aktyvuoti tiesiog pačiuose sporto režimuose ir nereikia eiti į gilesnius nustatymus. Tą, beje, galima padaryti ir esant pagrindiniame „Kospet Prime 4G“ lange bei perbraukus per ekraną iš viršaus į apačią.

Galėsime įjungt/išjungti GPS, Bluetooth, WiFi, keisti ekrano švietimo ryškumą ir t.t. Ir judėdami į kairę ir dešinę, rasime muzikos grotuvą, orų prognozę, informaciją apie baterijos lygį ir kt.

O būdami pagrindiniame ekrane ir perbraukę iš apačios į viršų, matysime savaitės aktyvumo statistiką, galėsime suvesti duomenis apie save: svorį, ūgį, dienos žingsnių tikslą, lytį. Tik deja pateikiama vienos dienos statistika apie sudegintas kalorijas.

Svarbios pastabos:

  • Tuo metu, kai įjungtas bet kuris sporto režimas, galima „Kospet Prime 4G“ naudotis ir toliau: klausytis muzikos, skambinti, filmuoti, fotografuoti ir t.t.
  • „Kospet Prime 4G“ žingsnių matavimo tikslumą palyginau su „Xiaomi Mi Band 4“ ir „Fitbit Charge 2“. Nuvažiavus maždaug 70 kilometrų, „Kospet Prime 4G“ papildomai priskaičiavo 1000 žingsnių, tiek pat ir „Mi Band 4 apyrankė“, o „Fitbit Charge 2“ papildomai pridėjo 920 žingsnių. Tad reikšmingų skirtumų nėra.
  • „Kospet Prime 4G“ širdies ritmo nuolatos nematuoja. Jis tai daro tik metu, kai pasirenkamas kuris nors iš sporto režimų. O taip galima širdies ritmą pamatuoti momentaliai, konkrečiu laiku, bet ne nuolatos.
  • Taip pat „Kospet Prime 4G“ neseka miego kokybės. Kiek nuliūdinęs momentas, bet iš kitos pusės tikriausiai retas iš mūsų miegotume su šiuo laikrodžiu. Jis yra ne toks jau ir mažas, o ir miegoti su juo nėra patogu.

„Kospet Prime 4G“ išmanioji programėlė „WiiWatch“ ir muzikos grotuvų vingrybės

Prakalbus apie sporto režimus ir fizinės veiklos sekimą, tikriausiai daugelis pagalvojame ir apie išmaniąją programėlę, kad joje bus pateikiama dar daugiau informacijos.

Ką gi, deja, bet „Kospet Prime 4G“ programėlė yra nuvilianti. Realiai, ji mažai duoda naudos. Joje matyti tik vienos dienos statistika ir viskas.

Dar galime į laikrodį atsisiųsti ekrano atvaizdavimą – jų čia net 156 – bet juos galima ir pačiame laikrodyje atsisiųsti. Svarbu, kad „Kospet Prime 4G“ būtų prijungtas prie interneto, o ir bet kokią savo nuotrauką galima uždėti.

Norint pakeisti ekrano atvaizdavimus pačiame laikrodyje, reikia pirštu nuspausti ir palaikyti laikrodžio ekrano centre ir tada atsidaro visi ekranų atvaizdai.

Visas kitas funkcijas rasime pačiame laikrodyje ir šį programėlė naudinga tais atvejais, jei norėsime iš telefono ką nors „Bluetooth“ ryšiu nusiųsti į „Kospet Prime 4G“ laikrodį ir, kad laikrodis informuotų apie gaunamus skambučius bei pranešimus į išmanųjį telefoną.

Dar vienas momentas, šioje programėlėje galima keisti nuotolinį „Kospet Prime 4G“ muzikos grotuvo valdymą. Kitaip tariant, muzika groja išmaniajame telefone, tačiau ją valdome su „Kospet Prime 4G“ laikrodžiu.

Viskas šaunu, tik, kad apart garso didinimo ir mažinimo daugiau nieko negaliu daryti: sustabdyti, paleisti bei perjungti dainų negaliu.

Sunku pasakyti ar čia telefono problemos – nors su „Mi Band 4“ viskas veikia puikiai – ar čia pačio „Kospet Prime 4G“ laikrodžio operacinėje yra kažkoks trūkumas, ar programėlė „grybauja“.

Bet kuriuo atveju, čia ne problema, ir viskas dėl paprastos priežasties. Į „Kospet Prime 4G“ laikrodį įsikėliau norimas dainas, laikrodį susiejau su belaidėmis ausinėmis ir patogiai klausausi muzikos.

Viskas veikia puikiai, muzikos valdymas sklandus ir reagavimas į komandas yra greitas. Galiu žiūrėti „Youtube“ įrašus ir klausytis „Spotify“ tiesiog „Kospet Prime 4G“ laikrodyje.

Kas dar įdomaus yra „Kospet Prime 4G“ laikrodyje?

Jame jau iškart galima pasirinkti populiariausias programėle ir jas atsisiųsti: „Facebook“, „Twitte“, „WhatsApp“ ir „Youtube“. Kitas norimas programėles galime atsisiųsti ir įsidiegti iš „Google Play“ parduotuvės.

Tad papildomai galima įsidiegti „Gmail“, „Spotify“, norimą muzikos grotuvą, paprastą žaidimą ir t.t.

Beje, „Kospet Prime 4G“ galima pasirinkti, kad vaizdas būtų rodomas stačiakampio forma arba užpildomas visas laikrodžio ekrano plotas.

Čia jau kiekvienam pagal skonį ir situaciją: kai kada geriau vienas variantas, kai kada – kitas.

O kaip tą atvaizdavimą keisti? Laikrodis aktyvuotas, nuspaudžiame ir palaikome viršutinį laikrodžio mygtuką ir tada matysime štai tokį vaizdą.

Pačiame viršuje belieka spustelėti ir pasirinkti norimą atvaizdavimo formatą. Tuo pačiu taip iškviečiamos ir kitos komandos.

Kaip jau pastebėjote, „Kospet Prime 4G“ palaiko lietuvių kalbą, tačiau dalis funkcijų yra pateikiamos anglų kalba.

Asmeniškai dėl to neturiu problemų ir nemanau, kad daugeliui tai gali būti kritiniu momentu. Net ir visiškai nemokant anglų kalbos, daugeliu atveju funkcijos reikšmė atvaizduojama paveiksliuku – kaip kad sporto režimų pasirinkimo atveju ir pan.

O kaip tas veido atpažinimas?

Vos nepamiršau. Juk tikrai – gamintojas teigia, kad „Kospet Prime 4G“ yra pirmasis išmanusis laikrodis su „Face ID“ technologija.

Visko gali būti, nes bent jau aš nežinau kito išmanaus laikrodžio, kuris palaikytų tokią funkciją. Ją aktyvuoti yra taip pat paprasta. Tik pirmiausiai reikia pasirinkti skaičių kombinaciją, o tada ir pridėti savo veidą. Tai padaryti užtrunka vos minutę ir jau laikrodis apsaugotas nuo kitų žmonių.

Pats veido atpažinimo greitis ne toks žaibiškas, kaip išmaniuosiuose telefonuose, bet vis tiek stebėtinai greitas.

Ką dar pamiršau paminėti?

Galima pasirinkti „System Work Mode“: „Normal“ arba „Performance“. Šis dalykas pravers tuo metu, kai žaisite su laikrodžiu žaidimus – jie veiks sklandžiau, tačiau tuo pačiu bus greičiau naudojama baterijos energija. Kitais atvejais gana ir „Normal“ režimo.

Taip pat yra galimybė „užšaldyti“ konkrečią programėlę - „App Freeze“. Čia tuo atveju jei turite programėlę, bet ją retai naudojate ir nenorite, kad ji fone veiktų, siųstų pranešimus ir naudotų energiją. Ją visiškai užšaldome. Yra ir „Clean Task“, kuri taip pat užmigus laikrodžiui neleidžia pasirinktoms programėlėms dirbti fone ir naudoti energiją.

„Kospet Prime 4G“ galima keisti žinučių, skambučių ir medijų garsumo lygį, pasirinkti norimas melodijas; aktyvuoti ekrano įsijungimą nuo riešo pasukimo; keisti GPS nustatymus; pasirinkti metrinę arba imperinę matavo sistemą; aktyvuoti baterijos energijos taupymą; keisti kalbą; datą, laiką, ir taip toliau. Kaip ir įprastoje „Android“ sistemoje.

Palaikomas laikmatis, chronometras, yra žadintuvas, diktofonas, orų prognozė, paieška balsu, nuotolinis telefono kameros valdymas, telefono suradimas, na ir žinoma – gebėjimas filmuoti bei fotografuoti.

Jame yra tiek visko daug, kad net galima ir pamiršti ką nors paminėti. O dabar – įdomiausia dalis.

„Kospet Prime 4G“ darytų nuotraukų ir vaizdo įrašų pavyzdžiai

Šis išmanusis laikrodis turi dvi kameras: priekyje 2 MP ir šone 5 MP (interpoliuota iki 8 MP). Nuotraukos ir vaizdo įrašai daryti su šonine kamera. Fiksuoti vaizdai esant apniukusioms dienoms, tačiau turiu pasakyti, kad tikėjausi, jog viskas bus blogiau – kur kas blogiau.

Atminkite, kad čia fotografuota ir filmuota su išmaniuoju laikrodžiu, tad turint tai galvoje – rezultatas yra netgi labai geras.

O štai čia šiek tiek filmuotos medžiagos su „Kospet Prime 4G“ išmaniuoju laikrodžiu:

 

Galutinis verdiktas

Bendri pastebėjimai bei ko dar norėtųsi:

  • Nėra „always on display“ funkcijos, maksimaliai laikrodžio ekranas aktyvus gali būti iki 30 minučių. Iš kitos pusės, aktyvavus tokią funkciją, didžiulis ekranas ženkliai greičiau sunaudotų baterijos energiją;
  • Nepalaikomas „Bluetooth“ skambinimas ir žinučių rašymas. Susiejus laikrodį su telefonu, gausime pranešimus apie skambučius ir SMS žinutes, tačiau nėra galimybės atsiliepti ir atrašyti.
  • Širdies ritmo nematuoja nuolatos, o tik jį aktyvavus norimu metu – atliekant momentinį matavimą – ir kai įjungiamas kuris nors sporto režimas;
  • Nepalaikomas miego sekimas, nors su šiuo laikrodžiu miegoti ir nebūtų patogu;
  • Labai kukli ir mažai naudos duodanti „WiiWatch“ programėlė, bet visa informacija yra gana išsamiai pateikiama pačiame laikrodyje;
  • Neužtikrinamos visos nuotolinio muzikos grotuvo valdymo išmaniajame telefone funkcijos. Tačiau šiuo atveju norimas dainas galima įsikelti į patį „Kospet Prime“ laikrodį ir jame klausytis muzikos.

Privalumai

  • Gražios išvaizdos, kokybiškai pagamintas, tvirtas, mygtukai gerai reaguoja į paspaudimus;
  • Kokybiška įkrovimo stotelė, C-tipo USB laidas;
  • 1260 mAh talpos baterija, kurios užtenka iki 2-3 dienų, itin intensyviai naudojant – iki 1 ar 1,5 dienos. Įkraunama per 2 val. ir 15 min.;
  • IP67 standartas – atsparus vandeniui ir dulkėms, bet nėra pritaikytas plaukiojimui baseine;
  • Didelis, spalvotas, į prisilietimus reaguojantis 1,6 colių įstrižainės ekranas;
  • 3 GB RAM ir 32 GB ROM (realiai vidinės atminties beveik 25 GB);
  • „MTK6739“ 1,25 GHz procesorius ir „Android 7.1.1“ operacinė sistema;
  • Bendras laikrodžio veikimas yra sklandus ir kokybiškas;
  • Garsus garsiakalbis, pokalbio metu gerai girdžiu pašnekovą ir kai klausausi muzikos ar žiūriu „Youtube“;
  • Mikrofonas taip pat kokybiškas ir pokalbio metu mane girdi gerai. Tuo pačiu ir diktofono įrašomas garsas yra gero lygio;
  • 5 MP (interpoliuota iki 8 MP) šoninė ir 2 MP priekinė kameros – vaizdo įrašų ir nuotraukų kokybė yra ganėtinai gera;
  • Veido atpažinimo technologija veikia greitai ir sklandžiai;
  • 9 sporto režimai;
  • Orų prognozė, laikmatis, chronometras, žadintuvas, diktofonas, paieška balsu, nuotolinis kameros valdymas, telefono suradimas ir kt.;
  • Muzikos grotuvas, galima susieti su „Bluetooth“ ausinėms ir klausytis muzikos bei tuo pačiu metu sportuoti, atrašyti į „Facebook“ žinutes ir t.t.;
  • Iš „Google Play“ galima atsisiųsti norimas programėles ir žaidimus: „Gmail“, „Spotify“, „Youtube“, „Facebook“ ir kt.;
  • Palaikoma nanoSIM kortelė – galima skambinti, rašyti SMS, naršyti internete ir t.t;
  • „WiFi“ (2.4GHz ir 5GHz), „Bluetooth 4.0“ ir visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai;
  • Tiksliai veikianti GPS/GLONASS/A-GPS navigacija: ji laikrodyje veikia ir be nanoSIM kortelės bei neturint šalia savęs išmaniojo laikrodžio.

Tad štai koks jis, „Kospet Prime 4G“ išmanusis laikrodis. Jis turi tiek daug visko, kad net apžvalga gavosi gerokai ilgesnė nei tikėjausi. Viliuosi, kad daugeliui jūsų ji buvo naudinga ir informatyvi.

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad man „Kospet Prime 4G“ išmanusis laikrodis labai patiko. Panašūs „Garmin“ ir „Samsung“ konkurentai kainuoja bent kelis kartus brangiau, o ir tiek funkcijų nepalaiko. Tad už tokią kainą būtų labai sunku surasti ką nors tokio funkcionalaus ir su tokiomis galimybėmis, kaip „Kospet Prime 4G“. Greičiausiai gal net neįmanoma.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Gearbest.com už galimybę išbandyti „Kospet Prime 4G“. Jei susidomėjote šiuo išmaniuoju laikrodžiu ir norite jį įsigyti sau ar padovanoti artimiesiems, šiuo metu jam taikoma 30 % nuolaida ir jis kainuoja tik 144,96 €.

Jį atsiųs nemokamai, registruotu paštu per 15-28 darbo dienas, tad šį puikį laikrodį gausite dar iki Šv. Kalėdų.

 



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()