Kaip „Xiaomi Mi Band 3“ išvedė žmones iš proto visame pasaulyje: „IDC“ paskelbė dėvimos elektronikos pardavimų statistiką 2018 metais - tai, ką padarė „Xiaomi“, nepavyko nei „Apple“, nei kitoms kompanijoms (Video)  ()

Vos prieš keletą dienų, gruodžio 4 d., buvo paskelbta itin įdomi išmaniosios nešiojamos elektronikos statistika, kurioje galime matyti kam šioje rinkoje sekasi, o kas praranda pozicijas ir kokie įrenginiai yra patys perkamiausi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša rinkų analizėmis užsiimantys „IDC“ kompanijos specialistai, per trečiąjį 2018-ųjų metų ketvirtį buvo parduoda 6,9 mln. vienetų „Xiaomi Mi Band 3“ išmaniųjų apyrankių.

Tokie aukšti pardavimų rezultatai leido „Xiaomi“ kompanijai užimti net 21,5 proc. visos dėvimos išmaniųjų elektronikos prietaisų rinkos dalies.

Įdomu tai, kad dėl savo išmaniųjų laikrodžių puikiai žinoma kompanija „Apple“ užima antrą vietą su 13,1 proc. rinkos dalies. Trečioje vietoje liko „Fitbit“ kompanija su 10,9 proc.

Kaip sekėsi Top 5 nešiojamos elektronikos kompanijoms per 3-iąjį 2018-ųjų metų ketvirtį?

Analitikai teigia, kad Kinijos kompanijos išmaniosios apyrankės „Xiaomi Mi Band 3“ daugiausiai buvo parduota pačioje Kinijoje – apyvarta siekė 61 proc., tačiau gana didelė likusioji dalis – 39 proc. – pasiskirstė po visą pasaulį. Būtent dėl reikšmingos plėtros į pasaulines rinkas, tokias kaip Indiją, Vidurio Rytus, Afriką bei Europą, kompanijai leido užimti lyderės vietą.

„Apple“ sugebėjo ketvirčio pabaigoje paleisti išmanųjį laikrodį „Apple Watch Series 4“, kuris tapo pirmuoju, kurį oficialiai medikai patvirtino, kaip patį tiksliausią ir galimą naudoti medicininiams tikslams. Naujas dizainas ir dydis, drauge su naujausia „Watch OS“ versija, rinkoje buvo priimti teigiamai, tačiau šio išmaniojo laikrodžio pardavimai, skaičiuojant nuo visos „Apple“ dėvimos elektronikos pardavimų, sudarė mažiau nei 20 proc. Sumažėjusi „Apple Watch Series 3“ laikrodžio kaina lėmė, kad tai buvo labiausiai perkamas kompanijos produktas.

Naujausi „Fitbit“ įrenginiai, įskaitant „Versa“, „Charge 3“ ir „Ace“, leido įmonei kiek pristabdyti, lyginant su ankstesniais ketvirčiais, lėtėjančias pardavimų apimtis. Ypatingai išskiriama išmaniojo laikrodžio „Versa“ sėkmė, kuri kompanijai davė daugiausiai naudos. IDC mano, jog šis išmanusis laikrodis ir toliau bus populiarus, o „Fitbit“ kompanijos ypatingas dėmesys miego kokybės rodiklių stebėjimui bei jo gerinimui išlieka pagrindiniu jos privalumu ir skirtumu, lyginant su kitais konkurentais.

„Huawei“ išlaikyti ketvirtąją poziciją padėjo „TalkBand 5B“ serijos išmaniosios apyrankės, kurios išsiskiria savo gebėjimais apjungti „Bluetooth“ ausines su fizinės veiklos sekimo įrenginiais. Tiesa, šios serijos išmaniosios apyrankės kol kas didžiausio dėmesio sulaukia vietinėje Kinijos rinkoje, o štai Europoje jos ne tik nepopuliarios, bet ir retai kur parduodamos.

Tuo tarpu po „Honor“ ženklu buvo pristatytos naujos kartos ausinės, kurios treniruočių metu seka širdies ritmą. Tikrai taip, perskaitėte teisingai. Tačiau kalbant apskritai, dauguma šių „Huawei“ prietaisų liko Kinijos rinkoje, dėl ko kompanija aukščiau ketvirtos vietos ir nepakilo.

„Samsung“ liko penktoje vietoje. Ji išleido naujos kartos išmaniųjų laikrodžių seriją „Galaxy Watch“ ir perėjo nuo gerai žinomo „Gear“ prekės ženklo prie „Galaxy“, po kuriuo yra visi išmanieji kompanijos telefonai ir planšetiniai kompiuteriai. Tačiau kompanijos nešiojamos elektronikos pardavimai vis dar yra priklausomi nuo „Gear S3“ ir išmaniųjų apyrankių „Gear Fit“ sėkmės, kuriuos vis dar perka.

„Xiaomi Mi Band 3“ populiarumo paslaptis, ką siūlo konkurentai ir ko galima tikėtis iš „Mi Band 4“?

„Xiaomi Mi Band 3“ tokia populiaria tapo dėl gana paprastos priežasties – labai geras kokybės ir kainos santykis, ypač jei perkama per akcijas. Pavyzdžiui, dabar per „Gearbest“ išpardavimą „Xiaomi Mi Band 3“ kainuoja vos 20 eurų. Už šitą kainą pirkėjams pasiūloma išmanioji apyrankė, kuri turi apsaugą nuo vandens – IP68 standartas – kaip apyrankei gana didelį ir į prisilietimus gerai reaguojanti ekraną, stilingą išvaizdą, įspūdingą baterijos tarnavimo laiką, širdies ritmo matavimą ir daugybę kitų funkcijų, tarp kurių yra ir miego kokybės sekimas.

Žinoma, konkurentai nesnaudžia ir siūlo savo prietaisus, kad ir „Huawei“ kompanija. Jau porą mėnesių, kaip galima įsigyti naująją „Huawei Honor Band 4“ apyrankę, tačiau jos kaina be nuolaidų pasiekia 45-50€. Nemanykite, kad kaina yra išpūsta - techniškai tai tiesiog geresnė apyrankė, ji turi spalvotą ekraną, kiek geresnę programinę įrangą ir iškart yra skirta pasaulinei rinkai, tame tarpe ir Europai. Tačiau su nuolaida, kaip dabar galima įsigyti vos už 35€ ir vistiek tai brangiau nei „Xiaomi Mi Band 3“.

Verta pastebėti, kad iš pradžių Europoje su kiniška „Xiaomi Mi Band 3“ versija buvo tam tikrų keblumų – ne Kinijos pirkėjai tiesiog nesuprato kiniškų hieroglifų reikšmės, tačiau vėliau buvo išleistas programinis atnaujinimas ir kiniška apyrankės versiją pakeisdavo savo kalbą pagal tai, kokia kalba nustatyta išmaniajame telefone. Galiausiai kompanija išleido pasaulinei rinkai skirtą išmaniosios apyrankės versiją ir šio keblumo neliko. Deja, dažniausiai ji kainuoja gerokai brangiau nei kiniška versija - net per didžiausias lapkričio akcijas už ja buvo prašoma apie 30€, o štai dabar vyksta tikras tarptautinės versijos išpardavimas - ji kainuoja vos 23.08€

Jei kankina abejonės, kas geriau, „Xiaomi Mi Band 3“ ar tiesioginis jos konkurentas „Huawei Honor Band 4“, paskaitykite palyginamąją apžvalgą Pačios perkamiausios 2018 metų išmaniosios apyrankės iki 50€: kas geriau - „Huawei Honor 4“ ar „Xiaomi Mi Band 3“? Kuo jos skiriasi, kuo panašios, kodėl viena yra brangesnė ir kokius trūkumus surado apžvalgininkai (Apžvalga, Video), bet jei trumpai, atsakymas paprastas - kasdieninėms reikmėms geresnio varianto pagal kainą ir kokybę už „Xiaomi Mi Band 3“ šiuo metu tiesiog nėra. 

Tikimasi, kad šios gamintojų lenktynės tik greitės, dėl ko labai tikėtina, kad „Xiaomi“ kompanija 2019-aisiais išleis 4-os serijos „Mi Band“ apyrankę. Kalbama, kad kompanija rimtai vertina pirkėjų pastabas dėl to, kad „Mi Band 3“ vis dar neturi GPS, ir 4-os serijos apyrankė greičiausiai jau turės GPS bei naujų funkcijų.

Kainų palyginimas (2018 12 07):

  • „Xiaomi Mi Band 3“ kiniška versija - 20 eurų (išpardavimas, 57% nuolaida)
  • „Xiaomi Mi Band 3“ tarptautinė versija - 23.08€ (išpardavimas, 51% nuolaida)
  • „Huawei Honor Band 4“ tarptautinė versija - 35€ (išpardavimas, 28% nuolaida)
  • „Fitbit Versa“ tarptautinė versija - apie 200€
  • „Samsung Galaxy Watch“ - virš 300€

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()