„Kas man labai patinka Lite registratoriuje, tai jo dydis ir išvaizda. Tai super kompaktiškas ir labai išvaizdus prietaisas“. Naująjį „Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratorių palygino su senąją „Pro“ versija (Video)  ()

„Prieš maždaug metus laiko rinkoje pasirodė Xiaomi 70Mai Dash Cam vaizdo registratorius, o dabar turime ir naująją jo versiją – Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite. Kuo gi šie du vaizdo registratoriai skiriasi ir kokią vaizdo kokybę užtikrina naujasis Lite versijos registratorius? Šioje apžvalgoje tai ir sužinosite.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„70Mai“ yra viena iš daugelio „Xiaomi“ globojamų kompanijų ir ji specializuoja būtent vaizdo registratorių segmente.

Tad turime naują jų produktą - „Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratorių ir iš pavadinimo jau galima spręsti, kad tai yra kiek paprastesnė „Xiaomi 70Mai Dash Cam Pro“ registratoriaus versija.

Bet ar taip tikrai yra ir jei taip – ar „Lite“ yra ženkliai prastesnis registratorius? Gal ir vaizdo kokybė labai suprastėjo ir geriau iškart rinktis „Xiaomi 70Mai Dash Cam Pro“? Apie viską ir papasakos apžvalgininkas.

Apžvalgininkas teigia, kad „Lite“ registratoriaus versija atkeliauja baltoje, kompaktiškoje dėžutėje ir ant jos visa informacija yra pateikiamai anglų kalba.

Taip pat yra ir specialus ženkliukas, kuris informuoja apie tai, kad „Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite“ registratorius šiais metais buvo apdovanotas tarptautiniu dizaino apdovanojimu – Vokietijos „IF Design Award 2019“.

Pakuotės viduje randame patį „Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratorių; papildomus lipdukus, kurie skirti priklijuoti vaizdo registratorių prie priekinio automobilio stiklo; automobilinį įkroviklį – priešingai nei „Pro“ versijoje, čia turime vieną, o ne dvi USB jungtis; plastikinį įrankį, skirta patogiai automobilyje paslėpti laidui; ir ilgą USB – microUSB laidą.

„Kas man labai patinka Lite registratoriuje, tai jo dydis ir išvaizda. Tai super kompaktiškas ir labai išvaizdus prietaisas.

Jo pačią kamerą galima reguliuoti, kaip ir Pro versijoje, turime 4 aiškius ir paprastą registratoriaus valdymą užtikrinančius mygtukus, o ir tokį nediduką vaizdo registratorių galime tiesiog paslėpti po ant priekinio automobilio lango pritaisytų galinio matymo veidrodėliu.

Ir tai padaryti taip, kad Lite registratorius jums neužstotų vaizdo, bet ir tuo pačiu matytumėte ar jis įrašinėja vaizdą (1:30 min.).“

Apžvalgininkas taip pat pabrėžia, kad ant pačio registratoriaus esantis lipdukas yra „labai lipnus ir aš ypatingai rekomenduoju naudotis pakuotėje esančiu specialiu lipduku.

Pirmiausiai prie lango pritvirtinkite lipduką, o tik tada patį vaizdo registratorių. Tas pats galioja ir GPS moduliui.“

„Kaip jau ir užsiminiau, Lite registratoriaus kamerą, kaip ir Pro versijoje, galime pasukti norimu kampu. Tad iš principo šiuos vaizdo registratorius netgi galime pritvirtinti ir prie galinio automobilio lango – tik šiuo atveju reikės gerokai ilgesnio USB laido.

Lite registratorius, kaip ir Pro versija, palaiko išmaniąją programėlę, suderinama su iOS ir Android įrenginiais, ir čia abiejuose registratoriuose yra viskas tas pats.

O štai kalbant apie vaizdo kokybę, tai jau yra skirtumų. Pro versija užtikrina 2K, o štai Lite registratorius 1080P vaizdo raišką ir štai, kaip tai atrodo praktiškai.“

Nuo 2:40 min. apžvalgininkas pademonstruoja dienos ir nakties metu su „Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite“ registratoriumi padarytus vaizdo įrašus.

O kuo „Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite“ skiriasi nuo „Xiaomi 70Mai Dash Cam Pro“ ir koks galutinis verdiktas?

„Bendrai, manau, kad Lite registratoriaus turimas Sony IMX307 jutiklis su f/2.0 diafragma savo darbą atlieka visai neblogai. Žinoma, ne stebuklingai, bet vaizdo kokybė yra gana gera.

Tarp Lite ir Pro versijų tikrai yra skirtumų. Ir vienas iš jų vaizdo raiška: Lite versijoje 1080P, o Pro – 2K. Taip pat Pro versija turi geresnį SONY IMX335 jutiklį su geresne f/1.8 diafragma prieš SONY IMX307 f/2.0. Tad vaizdo kokybė yra geresnė Pro versijoje.

„Xiaomi 70mai Pro“ apžvalgos

Be to, Pro versijoje ir 10 laipsnių didesnis apžvalgos kampas – 140. Pro versija palaiko ir valdymą balsu bei ADAS ir turi dvigubą USB įkroviklį.

Visų šių dalykų nėra Lite versijoje, bet nemanau, jog tai šį registratorių paverčia mažiau naudingu. Esu beveik įsitikinęs, kad daugeliui jūsų netgi nereikia visų šių papildomų funkcijų, o tiesiog, kad vaizdo registratorius gerai darytų tai, ką ir privalo – fiksuotų kas dedasi automobilio priekyje.

Žinoma, rinktis Lite ar Pro versiją lieka nuspręsti tik jums patiems.“

Speciali akcija

„Xiaomi 70Mai Dash Cam Lite“ vaizdo registratorius (galima rinktis su GPS ir be GPS moduliu):

  • Gearbest - nuo 44,74 €;
    • 40 % nuolaida.
  • Aliexpress - nuo 46 € su siuntimu.

„Xiaomi 70Mai Dash Cam Pro“ vaizdo registratorius (galima rinktis su GPS ir be GPS moduliu, angliškoje versijoje balso aisistentė kalba anglų kalba):

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()