Išbandėme itin geros kainos ir puikiai veikiantį naujos kartos „Alfawise P2“ oro grynintuvą: kodėl kainuoja beveik 4 kartus pigiau nei „Xiaomi“ ir ką reikia žinoti apie jo pajungimą („Alfawise P2“ apžvalga, Foto, Video)  (2)

Praėjusiais metais „Alfawise P1“ buvo beprotiškai populiarus ir dabar dar labai perkamas oro grynintuvas, tačiau naujasis „Alfawise P2“ turi akivaizdžių pranašumų. Mes jį išbandėme ir štai ką būtina žinoti apie „Alfawise P2“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Alfawise P2“ kaina

  • Gearbest - 57,41 € su kuponu Y54X4643FHP
  • Į Lietuvą siunčia EU Priority Line būdu už 10,66 €, tačiau labai tikėtina, kad išvengsite papildomų mokesčių.

„Alfawise P2“ pagaminimo kokybė ir išvaizda

Oro grynintuvas iš internetinės parduotuvės Gearbest.com atkeliavo gana įprastoje ir per daug neišsiskiriančioje pakuotėje.

Ant jos tėra pavaizduotas pats oro grynintuvas ir ant šono užklijuotas lipdukas, kuriame teigiama, jog „Alfawise P2“ buvo pagamintas Kinijoje.

Spustelėkite ant nuotraukų ir iš arčiau galėsite apžiūrėti visas „Alfawise P2“ detales.

Pakuotės viduje randame anglišką ir labai išsamią naudojimosi instrukciją.

Joje pavaizduotos bei surašytos „Alfawise P2“ dalys, mygtukai ir už kokias funkcijas jie yra atsakingi, kaip pakeisti oro filtrą, suporavimas su telefonu, programėlė, valdymas balsu, oro grynintuvo priežiūra ir atsakymai į dažniausiai kylančius klausimus.

Pakuotėje randame ir „Alfawise P2“ oro grynintuvą su maždaug dviejų metrų ilgio tvirtu, storu laidu ir europietišku kištuku.

Kalbant apie „Alfawise P2“ išvaizdą, tai ji man iškart patiko – simpatiškos formos bei dizaino oro grynintuvas. Ir tikrai ne veltui jis apdovanotas „IF Design Award 2019“ apdovanojimu.

Net nežinau kodėl – galbūt būtent dėl savo formos – bet jis man labai primena pimpačkiuką iš „Despicable Me“ filmuko. O jei dar būtų geltonos spalvos, tai panašumas būtų dar didesnis.

„Alfawise P2“ išmatavimai būtų tokie - maždaug 40 cm aukščio ir 19 cm skersmens, o dėl savo plastikinio korpuso sveria vos apie 2 kg.

„Alfawise P2“ priekyje, viršuje yra valdymo skydelis – apie kurį detaliau pakalbėsiu kiek vėliau – ir išvalyto oro išleidimo angos bei „Alfawise“ logotipas.

Oro grynintuvo apatinėje dalyje turime oro paėmimo angas – oras siurbiamas iš visų pusių – pritvirtintą laidą ir priklijuotą lipduką ant kurio pateikta informacija, jog prieš įjungiant „Alfawise P2“, reikia jį atidaryti, išimti oro filtrą, jį išpakuoti, vėl įdėti atgal, tvirtai uždaryti ir tik tada įjungti „Alfawise P2“.

Taip pat informuojama ir ką daryti, kad ateina metas šį oro filtrą pakeisti nauju.

Visa ši svarbi informacija pateikiama ir naudojimosi instrukcijoje, kurią, prieš pradedant naudotis „Alfawise P2“, rekomenduoju perskaityti.

„Alfawise P2“ apačioje esame informuojami apie tai, kad šis oro grynintuvas yra 35W galios, tinkamas naudoti įprastam 220-240V elektros tinklui, yra pagamintas Kinijoje ir atitinka CE standartą, kaip, beje, ir ETL, FCC, ROHS, GS – tad jis yra absoliučiai saugus naudotis.

„Alfawise P2“ turi 4 silikonines kojeles ir net ant slidaus – stiklinio – paviršiaus stovi labai tvirtai.

Belieka tik atkreipti dėmesį į rodykles ir šį pagrindą pasukti prieš laikrodžio ryklę. Taip jį nuimsime, viduje rasime oro filtrą ir jį išėmę galėsime pasižvalgyti po „Alfawise P2“ vidų.

Tad „Alfawise P2“ viduje randame štai šį oro filtrą, kuris yra supakuotas į plastikinę pakuotę.

Taip jis yra apsaugotas nuo kelionės metu galimo užteršimo ir būtent dėl šio įpakavimo yra būtina, prieš įjungiant oro grynintuvą, filtrą išimti iš įpakavimo.

„Alfawise P2“ oro filtras ir valymo našumas

Kalbant apie patį filtrą, tai jį sudaro trys sluoksniai:

  • Pirmasis (išorinis) – tai polipropileno tinklelis, kuris šalina žiedadulkes, dulkes ir kitas stambias daleles;
  • H11 Hepa filtras – kuris šalina smulkesnes ir labai smulkias daleles (0,3 mikronų dydžio), įskaitant ir pelėsio sporas;
  • Trečiasis (vidinis) – tai aktyvintos anglies kempinė, kuri pašalina nemalonius kvapus (cigarečių, formaldehidus ir pan.).

Gamintojas nurodo, kad vieno „Alfawise P2“ filtro turėtų pakakti 2500 valandų arba maždaug 4-6 mėnesiams – priklausomai nuo naudojimo dažnumo.

Apie būtinybę keisti filtrą praneš pats „Alfawise P2“ oro grynintuvas bei apie tai būsime informuoti programėlėje. Jį taip pat rekomenduojama laiks nuo laiko išimti ir sausai išvalyti.

Kaip už tokią kainą, tai „Alfawise P2“ pasižymi labai gerais našumo rodikliais. Ir pagrindinis oro grynintuvų našumą įrodantis rodiklis yra tarptautinis standartas „Clean Air Delivery Rate“ arba CADR.

Jis dažniausiai matuojamas m3/h ir kuo didesnis rodiklis, tuo efektyvesnis oro grynintuvas.

„Alfawise P2“ atveju CADR siekia 110 m3/h ir tai reiškia, kad per valandą laiko bus išvalytas 15-20 m2 ploto kambarys bei dėl turimo trijų sluoksnių oro filtro – pašalinta 99,97 proc. teršalų: dulkių, PM2.5, žiedadulkių, alergenų, nemalonių kvapų, sporų ir kt.

P.S. Dėl konteksto ir bendro supratimo galima paminėti, kad, pavyzdžiui, trečios kartos „Xiaomi“ grynintuvas pasižymi 400 m3/h CADR rodikliu ir per valandą išvalys 48 m2 plotą, tačiau yra vienas „bet“ - jis kainuoja beveik 200 eurų, kai „Alfawise P2“ tekainuoja apie 55 eurus.

„Alfawise P2“ įjungimas ir valdymo skydelis

Čia verta pažymėti, kad yra dvi „Alfawise P2“ versijos ir pas mus atkeliavo toji, kuri palaiko WiFi.

Galima įsigyti ir be WiFi (Air Monitor versija aut. past.), tačiau atsižvelgiant į tai, kad abiejų versijų kaina yra praktiškai vienoda, o WiFi versija dar ir suteikia papildomo funkcionalumo, tai ji tampa kur kas geresniu pasirinkimu.

Tarp šių dviejų versijų pagrindinis skirtumas ir yra tas, kad WiFi versiją bus galima valdyti nuotoliniu būdu, balsu duoti komandas bei sudaryti tvarkaraščius, o Air Monitor versijoje viską darysite rankiniu būdu.

Taigi – „Alfawise P2“ jau išėmė iš pakuotės, sutvarkėme oro filtrą, vėl saugiai jį įstatėme atgal ir dabar galime įjungti oro grynintuvą.

Pastaba: „Alfawise P2“ reikia pastatyti kuo atviresnėje vietoje, kad oro paėmimas būtų maksimaliai lengvas, neapribotas ir efektyvus.

Gamintojas nurodo, kad būtinas minimalus tarpas tarp kitų objektų ir „Alfawise P2“ nugarėlės turi siekti bent 30 cm., o priekinėje dalyje reikia palikti bent 50 cm. atstumą.

Asmeniškai, rekomenduoju „Alfawise P2“ pastatyti ant stalo ar spintelės – taip jis taps gražia interjero detale, nesimaišys po kojomis (kaip pastačius grynintuvą ant grindų atveju) ir maksimaliai efektyviai darbuosis.

Jo valdymo skydelyje yra visi reikalingi valdymui mygtukai, kurie reaguoja į prisilietimus.

Kairėje pusėje turime oro valymo greičių pasirinkimus ir jų čia yra 3. Juos galima keisti paspaudžiant „ventiliatoriaus“ mygtuką.

Dešinėje pusėje yra WiFi indikatorius ir galimybė rankiniu būdu pasirinkti oro valymo trukmę: 2 arba 4 valandas.

Na, o centro apačioje turime įjungimo/išjungimo mygtuką, centro viršuje galima įjungti papildomą oro grynintuvo apšvietimą – 2 švietimo režimai.

Apie visus daromus pasirinkimus informuoja pyptelėjimas ir šviečiantys šviesos indikatoriai.

Bendrai, valdymo skydelis yra labai patogus ir aiškus – naudotis šiuo „Alfawise P2“ oro grynintuvu visiškai paprasta.

„Smart Life“ programėlė, jos suteikiamos galimybės ir svarbus niuansas

Iš esmės „Alfawise P2“ galima pilnai naudotis ir be programėlės, bet „Smart Life“ programėlė suteikia papildomo patogumo ir funkcionalumo.

Naudojimosi instrukcijoje surašyta visa eiga, kaip ją atsisiųsti – yra QR kodas arba galime patys susirasti programėlių parduotuvėse – įsidiegti ir prisiregistruoti.

Šiuo atveju reikės nurodyti elektroninio pašto adresą arba telefono numerį, kad būtų atsiųstas specialus prisijungimo kodas.

Viskas yra gana paprasta: svarbiausia, kad būtų namuose įjungtas WiFi, įjungtas „Alfawise P2“ oro grynintuvas ir telefone įdiegta „Smart Life“ programėlė bei taip pat įjungtas WiFi.

Pastaba: Instrukcijoje tik nenurodytas vienas svarbus momentas. „Alfawise P2“ palaiko 2.4 GHz WiFi, bet ne 5 GHz, tad telefone taip pat būtina persijungti prie 2.4 GHz tinklo.

Iš pradžių buvau prisijungęs prie 5 GHz ir vis nepavykdavo įrenginių tarpusavyje susieti, bet kai telefone perjungiau nustatymus prie 2.4 GHz tinklo – viskas pavyko iš pirmo karto.

Tad po to, kai jau pilnai susiejame įrenginius tarpusavyje, galime naudotis „Smart Life“ programėle.

Pats susiejimo procesas užtrunka apie minutę laiko ir procesui pasibaigus – programėlės lange matome sėkmingai pridėtą „Air Purifier“ įrenginį. Šiuo atveju tai yra „Alfawise P2“.

Toliau galime peržiūrėti informaciją apie „Alfawise P2“, gauti papildomos informacijos, suporuoti su trečiųjų šalių įrenginiais, patikrinti ar yra programinių atnaujinimų ir kt.

„Alfawise P2“ WiFi versija palaiko ir valdymą balsu, tačiau tam reikia turėti išmaniųjų įrenginių, palaikančių „Amazon Alexa“ ir „Google Home“ asistentus.

Kadangi pastarųjų įrenginių neturiu, tai galimybės ištestuoti valdymo balsu neturėjau. Bet esu įsitikinęs, jog viskas veikia taip pat puikiai, kaip ir visos kitos programėlės galimybės.

Pagrindiniame „Alfawise P2“ lange matome „Fillo“ užrašą – toks yra šio oro grynintuvo modelio pavadinimas – vietovę ir lauko temperatūrą.

Čia galime „Alfawise P2“ įjungti/išjungti, pasirinkti oro valymo greičius bei valymo trukmę.

„Alfawise P2“ palaiko tris oro valymo režimus ir galima pasirinkti 2 bei 4 valandų valymo ciklų trukmę arba konkretaus laiko ir nenurodyti.

Pasirinkus „Settings“, papildomai nukeliausime į kitus nustatymus ir čia yra „Reset Filter“ - jį reikės spustelėti, kai pakeisime senąjį filtrą nauju.

„Light Mode“ - pasirenkame „Alfawise P2“ švietimo režimą arba jį išjungiame.

O spustelėję „Timer“ - galėsime sudaryti tikslius „Alfawise P2“ veikimo tvarkaraščius.

Ši funkcija yra pati įdomiausia ir naudingiausia. Čia galime minučių tikslumu nurodyti kada norime, kad „Alfawise P2“ automatiškai įsijungtų ir pradėtų valyti orą bei kada pats išsijungtų.

Taip pat galima pasirinkti savaitės dienas ir kiekvienai jų nurodyti skirtingus laikus arba pasirinkti, jog kiekvieną dieną vienodu laiku pradėtų darbuotis „Alfawise P2“ ir būtent mums norimu laiku baigtų savo darbą.

Pastabos: čia yra keletas svarbių momentų. Kiekvieną „Alfawise P2“ įsijungimą ir išsijungimą reikia suplanuoti atskirai (prie „Switch“ pasirinkti „On“ arba „Off“) ir nepamiršti paspausti „Save“ ikonėlės.

Taip pat galima parašyti ir tam tikras pastabas, paspaudus „Note“ mygtuką, o įjungus „Notification“ - į telefoną gausime pranešimą, kai „Alfawise P2“ įsijungs ir kai išsijungs. Žinoma, tuo metu telefonas turi būti prijungtas prie interneto.

Vėliau, kai jau būsite sudarę tvarkaraščius, juos galėsite bet kada redaguoti ir keisti laiką bei dienas – tik nepamirškite visų savo veiksmų išsaugoti.

Dar vienas dalykas – pastebėjau, kad „Alfawise P2“ atsimena paskutinįjį oro valymo greitį. Tad sudarius tvarkaraštį, visais atvejais įjungiamas toks valymo greitis, koks buvo naudojamas paskutiniuoju metu. Ir jei tarpiniais atvejais įjungsite oro grynintuvą ir pasirinksite mažiausią oro valymo greitį, tada ir kitą kartą, kai automatiškai įsijungs „Alfawise P2“ - bus mažiausias oro valymo greitis. Atitinkamai tas pats bus jei bus pasirinkti kiti greičiai.

Nemanau, jog tai yra kažkokia reikšminga problema. Daugeliu atveju „Alfawise P2“ darbuosis tuo metu, kai mūsų nebus namuose, ir lai jis valo orą. O jei norėsime, kad darbą atliktų greičiau – dar prieš grįždami namo iš darbų, parduotuvės ar kitur, programėlėje spustelėsime vos vieną mygtuką ir jis pradės orą valyti greičiau ar lėčiau. Paprasta ir patogu.

„Alfawise P2“ garso lygis, testavimas ir galutinis verdiktas

Kaip jau užsiminiau, „Alfawise P2“ palaiko 3 oro valymo greičius ir gamintojas nurodo, kad maksimalus triukšmo lygis siekia nuo 30 iki 50 dB. Panašu, kad tai yra gana arti tiesos ir štai ką rodo mano atlikti testavimai.

Triukšmo lygį matavau su išmaniajame telefone įdiegta „Sound Meter“ programėle bei dviem atvejais: būdamas prie pat „Alfawise P2“ ir nuo jo nutolęs maždaug 3 metrus:

  • 1 oro valymo greitis – prie pat „Alfawise P2“ triukšmo lygis siekia 38 dB, o nutolus siekia 22 dB;
  • 2 oro valymo greitis – prie pat „Alfawise P2“ triukšmo lygis siekia 45 dB, o nutolus siekia 27 dB;
  • 3 oro valymo greitis – prie pat „Alfawise P2“ triukšmo lygis siekia 52 dB, o nutolus siekia 34 dB.

Ne pats triukšmingiausias, bet ir ne pats tyliausias. Jei „Alfawise P2“ bus pastatytas miegamajame, netoli galvos ir darbuosis nakties metu – jis trukdys miegoti. Žinoma, kiekvieno tolerancija triukšmui miego metu yra skirtinga, bet bent jau aš „Alfawise P2“ šalia savęs nelaikau.

Pirmasis oro valymo lygis yra dar visai tylus ir rimtesnio diskomforto nekelia, bet sekantys jau trikdo miegą.

Iš kitos pusės – o kas gi verčia „Alfawise P2“ naudoti nakties metu? Absoliučiai niekas. „Alfawise P2“ geriausia naudoti dienos metu ir kambario orą išvalyti dar prieš einant miegoti. Ir jei vakare žiūrėsite kokį filmą ar laidą ir įsijungsite „Alfawise P2“, jis tikrai netrukdys mėgautis šiomis pramogomis.

Bendri pastebėjimai bei ko dar norėtųsi:

  • Sunku ir sugalvoti kokių nors rimtų trūkumų. „Alfawise P2“ yra tikrai šaunus oro grynintuvas ir jei būtų dar šiek tiek tylesnis – būtų praktiškai tobulas;
  • Vienintelis dalykas ko pasigedau, tai galimybės programėlėje – sudarius valymo tvarkaraščius – nurodyti ir konkretų oro valymo greitį. Tačiau tai yra programiškai išsprendžiamas klausimas ir galbūt gamintojas su kitais atnaujinimais jau suteiks tokią galimybę.

Privalumai:

  • Kokybiškai pagamintas ir labai šaunaus dizaino – puikiai dera bet kokiame interjere: namuose, darbovietėje ir kt.;
  • Pakankamai kompaktiškas ir lengvas, atsižvelgiant į oro valymo pajėgumus ir funkcionalumą;
  • Patogus valdymas su valdymo skydeliu – greitas reagavimas į duodamas komandas;
  • Galimybė ir be programėlės pasirinkti oro valymo greitį bei oro valymo trukmę;
  • 3 oro valymo greičiai ir 2 pagrindinės oro valymo trukmės: 2 ir 4 valandos;
  • Papildomas apšvietimas – du lygiai – šauniai atrodo nakties metu;
  • Trijų sluoksnių oro filtras, kurio užteks 2500 val., arba maždaug pusei metų;
  • Pašalina 99,97 proc. teršalų: dulkių, PM2.5, žiedadulkių, alergenų, nemalonių kvapų, sporų ir kt.;
  • Kaip už tokią kainą, aukštas CADR rodiklis – 110 m3/h. Per valandą laiko bus išvalytas 15-20 m2 ploto kambarys;
  • „Smart Life“ programėlė ir galimybės nuotoliniu būdu valdyti „Alfawise P2“ oro grynintuvą;
  • Programėlėje galima sudaryti visos savaitės oro valymo tvarkaraščius ir įjungimą/išsijungimą nurodyti minučių tikslumu.

Tad štai koks tas naujasis „Alfawise P2“ oro grynintuvas. Šaunus ir naudingas daiktas.

Taip, jau girdžiu, kaip kritiškai nusiteikę sakys, kad „ei, atsidaryk langą ir sutaupysi 50-60 eurų bei išlaidų už elektrą“. Žinoma, visiškai sutinku. Nei vienas oro grynintuvas nepakeis elementaraus lango atidarymo ir šviežio oro įleidimo.

Tik čia yra labai svarbus niuansas – kai gyveni šalia mėgėjų parūkyti, labai dažnai parūkyti, o ir transporto tarša bei šildymo sezono metu visur skraidančios kietosios dalelės skverbiasi į kambarį su tuo „šviežiu oru“, tai norisi langus uždaryti kuo greičiau.

Kambarius būtina vėdinti ir tą stengiuosi daryti kuo dažniau, bet tuo pačiu neišvengiu ir visų šių oro teršalų. Štai būtent tam ir yra skirtas „Alfawise P2“ oro grynintuvas. Jis išvalo tą „šviežią orą“ nuo sveikatai kenksmingų priedų ir tada iš tikrųjų jaučiu, kad kvėpuoju gaiviu ir neužterštu oru. Užterštas aplinkos oras iš tikro yra labai rimta problema, ir tai rodo ne vienas tyrimas

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Gearbest.com už galimybę išbandyti „Alfawise P2“. Jei susidomėjote šiuo oro grynintuvu ir norite jį įsigyti sau ar padovanoti artimiesiems, šiuo metu jam taikomas Y54X4643FHP nuolaidos kuponas ir jis kainuoja tik 57,41 €.

Siuntimas EU Priority Line būdu kainuos 10,66 €, tačiau išvengsite papildomų mokesčių.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (2)