Du geriausiai pirkėjų vertinami elektriniai dantų šepetėliai iš Kinijos: kuo skiriasi ir kuo panašus pusantro karto pigesnis „Alfawise S100“ nuo pasaulinio garso „Xiaomi Soocas Soocare X3“?  ()

Šiuolaikiniai elektriniai dantų šepetėliai valo kur kas efektyviau nei tradiciniai. Dažnai juos rekomenduoja ir odontologai, tačiau žmonės jų vengia, manydami, kad taip užsikraus didelių rūpesčių. Visgi, geriausi elektriniai dantų šepetėliai naudotojui yra labai patogūs ir galvos skausmo tikrai nesukels. Bet kuo iš tiesų skiriasi iš pažiūros panašūs „Alfawise S100“ ir „Xiaomi Soocas Soocare X3“ įrenginiai, kuriuos puikiai vertina Gearbest.com pirkėjai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Xiaomi Soocas Soocare X3“ yra bene garsiausias elektrinis dantų šepetėlis iš Kinijos. Apie jį rašėme jau ne kartą, o ir populiarumo jam netrūksta - 2017 metų spalio, lapkričio ir gruodžio mėnesiais jis buvo vienas iš perkamiausių kiniškų produktų. 

Tuo tarpu „Alfawise S100“ turi kur kas mažesnę šlovę - apie jį rašoma retai, tačiau pažiūrėjus į pirkėjų vertinimus, galima nustebti - jis sulaukia 4.95 balų įvertinimo, iš esmės identiškai, kaip ir jo garsusi konkurentas „Soocas Soocare X3“ (4.94 balai). Akivaizdu, kad „Alfawise S100“ yra rimtas daiktas, tačiau gerokai pigesnis, tik mažiau žinomas. Tad kuo jis skiriasi ir kuo panašus į savo garsųjį konkurentą?

„Alfawise S100“ ir „Soocas Soocare X3“ yra labai panašūs, tačiau kartu ir labai skirtingi įrenginiai. Savo išvaizda jie skiriasi labai nedaug, o ir gamintojai, bent jau Kinijoje, yra gerbiami ir žinomi. Visgi, kainos yra skirtingos, tai kaip išsirinkti?

Panašumai

Elektrinis dantų šepetėlis savo esme yra gana paprastas įrenginys, nebent ieškote kažko išties prabangaus. „Alfawise S100“ ir „Soocas Soocare X3“ yra pakankamai nesudėtingi įrenginiai, kurie yra panašūs keletu esminių bruožų.

„Soocare X3“ yra šiek tiek mažesnis, tačiau savo išvaizda jie skiriasi mažai. Abu jie įkraunami padėjus ant specialios stotelės, abu įjungiami dideliu mygtuku, kurį vienintelį, tikriausiai, ir spausite kasdien. Korpusai ne tik panašūs estetiškai, bet ir techniškai - jie abu atitinka tą patį atsparumo vandeniui standartą - IPX7. Tai užtikrina, kad visą prietaisą, ne tik jo galvutę galima, plauti po vandens srove.

„Alfawise S100“ ir „Soocas Soocare X3“ turi ir labai panašū veikimo principą - magnetinių varikliukų pagalba abu šepetėliai vibruoja labai aukštu dažniu. Patį šepetėlį galima keisti, juos galima įsigyti Gearbest.com portale. Geriausia jau perkant įrenginius pasirūpinti atsarga.

Tiek „Alfawise S100“, tiek „Soocas Soocare X3“ įkrauti teks kartą per mėnesį, nors „Alfawise“  žada 30 dienų veikimą, o „Soocas Soocare X3“ - 25. Abiejų įrenginių įkrovimo laikas yra 16 valandų.

Tiesa, vos įsigijus įrenginius įkrauti reikės ilgiau. „Alfawise S100“ patariama pirmą kartą įkrauti net 25 valandas. Šis įrenginys, beje, turi mažesnę bateriją, tačiau apie tai, kodėl veikia ilgiau, vėliau.

Abu šepetėliai turi valymo režimus, „Alfawise S100“ turi penkis, „Soocas Soocare X3“ - keturis. Tačiau skirtumų yra ir daugiau.

Skirtumai

Vienas didžiausių skirtumų yra tai, kad „Alfawise S100“ nėra išmanus - jis nesijungia prie išmaniųjų įrenginių, neturi jokios programėlės. Tai, didžiaja dalimi, nulėmė ir pigesnę įrenginio kainą. 

„Soocas Soocare X3“ turi programėlę, kuri leidžia stebėti įrenginio būklę, gauti priminimus apie tai, kada keisti šepetėlio galvutę, keisti skirtingų režimų nustatymus ir sužinoti daug apie savo dantų valymosi įpročius (apie šios programėlės galimybes ir trūkumus - šioje apžvalgoje).

„Soocas Soocare X3“ turi didesnę 1000 mAh bateriją („Alfawise S100“ elemento talpa yra 800 mAh). Skirtumas yra ženklus, bet „Alfawise S100“ veikia ilgiau. Taip yra todėl, kad jis vibruoja vos žemesniu dažniu (31 000 virpesys per minutę prieš 37 200), neturi „Bluetooth“ modulio ir turi griežtą laikamtį, visada primenantį dantis valytis 2 minutes. „Soocare X3“ taip pat turi laikmatį, tačiau jį galima pasikeisti programėlėje.

Taigi, pats kainų skirtumas kyla dėl dviejų pagrindinių sprendimų - „Alfawise S100“ neturi „Bluetooth“ modulio ir programėlės bei turi mažesnę bateriją. Jo šepetėliai taip pat yra paprastesni - „Soocas Soocare X3“ siūlo šepetėlius su užapvalintais šerelių galais, o „Alfawise S100“ turi tradicines mažas galvutes su kryžminiais šereliais.

„Alfawise S100“ apskritai yra paprastesnis įrenginys, nes visas valdymas yra jūsų delne. Pakuotėje rasite dvi šepetėlio galvutes („Soocas Soocare X3“ turės tik vieną) ir kelioninį dėklą. Abu šepetėliai turės instrukcijas.

Taigi, „Alfawise S100“ ir „Soocas Soocare X3“ turi ir skirtumų, ir panašumų, tačiau iš esmės yra panašūs įrenginiai. Viską galima susumuoti į štai tokią lentelę.

Specifikacija

„Soocas Soocare X3“ „Alfawise S100“
Veikimo tipas Vibracinis aukšto dažnio Vibracinis aukšto dažnio
Virpesių dažnis 37200 kartų per minutę 31000 kartų per minutę
Baterijos talpa 1000 mAh 800 mAh
Apsauga nuo vandens IPX7 IPX7
Valymo režimų skaičius 4 5
Belaidis įkrovimas Taip Taip
Integracija su išmaniuoju telefonu Taip Ne
Svoris 123 g 111 g
Matmenys 19,30 x 2,40 x 2,40 cm 25,00 x 3,00 x 3,00 cm
Kaina €35,82 €21,22

Taigi, reikės rinktis patiems, kas yra svarbiausia. „Soocas Soocare X3“ šiuo metu siūlomas su nuolaida ir kainuoja €35,82, o papildomų šepetėlių pora kainuoja vos daugiau nei 11 eurų (galima atskirai įsigyti juodų ir baltų, taip pat yra modelis pritaikytas geresniam tarpudančių valymui, kainuojantis €9). Nors „Soocas Soocare X3“ ir yra išmanusis, bet dėl programėlės niuansų su kinų kalba, ja pasinaudoti nėra taip paprasta ir lengva kaip norėtųsi. 

Tuo tarpu „Alfawise S100“ kainuoja €21,22, o papildomų šepetėlių pora - vos daugiau nei 2 eurus, neturi jokio išmanumo ir čia atsiranda tas privalumas, kad nemokami pinigai už programėlę, kurios panaudojimas gali sukelti komplikacijų. Tačiau nelieka galimybių programiniam parametrų pakeitimui, o taip pat vibracijų dažnis yra mažesnis, kas potencialiai šiek tiek lemia ir valymo kokybę. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()