Ar kada girdėjote apie taktinius rašiklius ir kodėl šie daiktai pardavinėjami kaip savigynos priemonė? (Video)  (10)

Internete galima rasti pačių įvairiausių prekių. Visgi, kai kurių apibūdinimai verčia pakelti antakius. Kas per velnias yra taktinis rašiklis? Kodėl jis minimas prie savigynos priemonių, nors neturi jokio peilio, dujų ar elektros šoko įrenginio?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taktinis rašiklis iš esmės yra toks daiktas, kurį galima lengvai ir patogiai nešiotis kasdien, neaukojant laisvos vietos kišenėse ar krepšyje, bet įgyjant papildomą galimybę apsiginti ar išsisukti iš keblios situacijos. Tikėtina, kad jūsų automobilyje ar kasdieniame krepšyje jau yra kokia nors rašymo priemonė, todėl jos pakeitimas taktinius rašikliu nesudarys jokių problemų, įvykus nelaimei tikrai džiaugsitės, kad po ranka turite šį daiktą.

Tiesa, naudotis tokiu įrankiu reikia mokėti ir aišku, nereiktų jo naudoti blogiems tikslams. Kaip su tokiu daiktu galima gintis, trumpai galima pamatyti štai čia:

o išsamiai aiškinama šiame video siužete:

Taktinių raiklių yra daug, vieni kainuoja brangiai, kiti pigiau. Ir jei norite ekonominės klasės daiktų už protingą kainą, geriausia tokių ieškoti Kinijoje.

Pavyzdžiui, Gearbest.com portale parduodami aukštos kokybės, bet ekonominės klasės taktiniai rašikliai. Jie pasižymi storu anoduoto aliuminio korpusu, ergonomišku dizainu, stipria šerdimi ir kietu smailiu antgaliu. Šių rašiklių korpusas turi tekstūruotą paviršių, kuris neslysta, todėl rašiklį galima patogiai sugriebti, kai prireikia pasinaudoti kietu aštriu galu.

Vieni iš populiariausių ir geriausiai vertinamų taktinių rašiklių Gearbest.com portale yra „Laix B2“ ir „Laix B5“. Jie iš esmės skiriasi tik dizainu. B5 priekinė, rašančioji dalis yra kiek smailesnė, o B2 yra vos tolygesnis ir, galbūt, elegantiškesnis.

Visgi, esminiai bruožai tarp šių modelių nesiskiria. Jie yra pagaminti iš aviacijoje dažnai naudojamo aliuminio lydinio, turi storus korpusus, standžius segtukus ir nusmailintą galą.

Pastarasis bruožas gali būti panaudojamas dvejopai. Pirminė jo paskirtis - automobilio stiklų daužymas. Tai - labai reikalingas įrankis, jei automobilis pakliuvo į autoįvykį ir neįmanoma atidaryti jo durelių. Tačiau gamintojas nurodo ir kitą potencialią paskirtį - šiuo smailiu rašiklio galu galima pasinaudoti kaip savigynos ginklu, jei kas nors užpuolė.

„Laix B2“ ir „Laix B5“ dizainu skiriasi nežymiai, tačiau kainuoja skirtingai. B2 kainuoja  €6,83, o B5 -  €4,60. Beje, būtent B2 taktinis rašiklis yra geriausiai pirkėjų vertinamas savo kategorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(25)
(21)

Komentarai (10)