Šimtus ausinių išbandęs žurnalistas itin pigias pusiau atviras „Superlux HD681“ apibūdino taip - „tai gali būti pereinamasis narkotikas į Hi-Fi pasaulį“  (1)

Ty Pendlebury jau daugiau nei dešimtmetį rašo Cnet.com. Per savo karjerą jis yra išbandęs labai daug ausinių, kai kurios iš jų buvo itin kokybiškos ir brangios. Tai kodėl jis „Superlux HD681“ pavadino „pereinamuoju narkotiku į Hi-Fi pasaulį“?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-11-17 Šimtus ausinių išbandęs žurnalistas itin pigias pusiau atviras „Superlux HD681“ apibūdino taip - „tai gali būti pereinamasis narkotikas į Hi-Fi pasaulį“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Audiofilai retai kada viename sakinyje vartoja žodžius „pigios“ ir „geros“, kuomet kalba apie ausines. Labai paprasta tiesa yra ta, kad geros technologijos kainuoja brangiai. Su tuo sutinka ir Ty Pendlebury, tačiau kartais tenka pasižvalgyti ir į pigesnius įrenginius. Vienas kandidatas ir yra „Superlux HD681“ ausinės, bet ar jos apskritai kam nors tinka?

Dizainas

Ausinių išvaizda šiais laikais yra svarbi. Pendlebury pastebi, kad „Superlux HD681“ ausinės pasižymi stebėtinai aukšta surinkimo kokybe. Jų rėmas yra pakankamai tvirtas, o vinilu dengti kaušeliai patogiai apglėbia ausis. „Superlux HD681“ iš karto kuria patikimumo įspūdį, jas patogu nešioti, neatrodo, kad šios ausinės labai greitai pradėtų varginti. Visgi, Pendlebury HD681 išvaizdą apibūdina kaip „gąsdinančiai baisias“.

Apžvalgininkui nepatinka keistų raudonų elementų gausą bei krumpliaračius primenantys ornamentai. Šios ausinės tikrai neatrodo kaip puikiai apgalvotas dizainas, o minimalizmas jų kūrėjams apskritai yra svetimas. Tačiau minėti krumpliaračiai turi vieną funkciją - jų viduryje yra angos, nes „Superlux HD681“ yra pusiau atviros ausinės.

Pusiau atviras dizainas neleidžia taip efektyviai blokuoti pašalinių garsų, tačiau muzika skamba tarsi būtų grojama didelėje salėje. „Superlux HD681“ ausinės turi labai ilgą beveik 2 metrų ilgio laidą. Tai reiškia, kad galite muzikos klausytis sėdėdami praktiškai bet kurioje kambario vietoje, tačiau šios ausinės jūsų į miestą lydėti nenori. Tačiau keista tai, kad kartu su ausinėmis gausite ir sintetinį maišelį - lieka atviras klausimas, o kam?

Muzikos atkūrimas

„Superlux HD681“ atrodo kaip labai pigios ausinės, bet tikrai taip negroja. Jos yra sukurtos tam, kad pavyktų išgirsti net ir smulkias įrašo detales. Tai - gera žinia tiems, kurie įrašinėja muziką, bloga - tiems, kurie klausosi nekokybiškų įrašų.

Šios ausinės puikiai atkuria aukštesnius vidutinius tonus. Tokie instrumentai kaip cimbolai ar lėkštės skamba tiesiog fantastiškai. Minusas tame, kad kartais kūrinys to nereikalauja ir gali skambėti net kiek per daug šviesiai. Ne per daug stiprūs žemi tonai taip pat yra gera naujiena. Daug kitų pigių ausinių taip išskiria žemus tonus, kad jie skandina ištisus muzikos kūrinius.

Nors kai kurios dainos gali skambėti kiek suspaustai ir nemaloniai, „Superlux HD681“ stebina savo detaliu muzikos atkūrimu. Sudėjus tai su dėvėjimo patogumu galima įsivaizduoti tingius vakarus, praleistus klausantis mėgstamos kokybiškos muzikos. Iš tikrųjų, jei norite dar geresnių muzikos atkūrimo charakteristikų, teks žvalgytis į brangesnes ausines. Bet gal tai ir vertėtų daryti, jei norite maksimumo?

Išvados

Ty Pendlebury nuomonė apie  „Superlux HD681“ ausines yra labai netolygi, jos turi ir pliusų, ir minusų. Jei preciziškai susikoncentruotume tik į garsą, paaiškėtų, kad jis deja, yra toli nuo tobulybės. Kartais jis skamba per daug  suspaustai, kartais aukštesni vidutiniai tonai muzikos kūrinius paverčia per daug šviesiais ir nemaloniais. Tačiau tai pajus tik prisiekę audiofilai ir klausantis tik specifinių kūrinių. 

Visgi, atmetus smulkius trūkumus, kurie pasireiškia tik grojant  specifinius kūrinius, „Superlux HD681“ veikia neblogai. Jei negalite ar nenorite sau leisti brangesnių ausinių, Ty Pendlebury nuomone, šios gali tapti puikia alternatyva - „pereinamuoju narkotiku į Hi-Fi pasaulį“ kaip sako pats apžvalgininkas.

Trūkumai: prasta išvaizda, kartais pasireiškiantis perdėtas aukštesnių vidutinių tonų dominavimas, neblokuoja pašalinių garsų.

Privalumai: atviras gražus garsas, patogūs kaušeliai ir tvirtas rėmas, aukštas muzikos detalumas, gerai sureguliuoti žemi dažniai.

„Superlux HD681“ yra geros ausinės, siekiančios į įperkamų ausinių segmentą atnešti audiofilų siekiamos tobulybės. Jos prašauna tik šiek tiek, o trūkumus galima atleisti sužinojus kainą. „Superlux HD681“ šiuo metu su nuolaida kainuoja vos daugiau nei 17 eurų ir pagal kainą tiesiog neturi sau konkurentų - artimiausi dėmesio verti varžovai kainuoja mažiausiai 3 kartus brangiau. Turbūt dėl to, jos yra vienos iš pačių geriausiai vertinamų ausinių Kinijoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(8)
(4)

Komentarai (1)