6 netradiciniai, bet labai naudingi šviestuvai: ar visada lengvai tamsoje randate durų spyną?  (1)

Ruduo ne tik atneša prastėjančius orus, bet ir tamsą. Vis dažniau namo sugrįžtame visiškai sutemus, o ir ilgi vakarai nedžiugina, kuomet reikia pereiti iš vieno kambario į kitą, naktį keltis į tualetą ar ilgiau dirbti prie kompiuterio. Šie 6 šviestuvai gali tokias situacijas bent šiek tiek palengvinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Naktinė lempelė

Kai kurie vaikai ir suagusieji bijo visiškos tamsos. Tai - fobija, kurią daugelis išauga, o kiti su ja turi gyventi net ir suaugę. Visgi, vaikams turėtų bent šiek tiek padėti paprasta naktinė lempelė, juo labiau, kad šioje yra įsikūrę mistiniai mieli gyvūnėliai.

Ši įkraunama naktinė lempelė turi 700 mAh bateriją ir vibruodama atsako į kiekvieną prisilietimą. Galima keisti šviesos intensyvumą, o kabliukas leis šį šviestuvą nesunkiai pakabinti kur nors, tarkim, virš vaiko lovos. Tokia įdomi naktinė lempelė kainuoja €9,72. Galima rinktis iš keturių spalvų.

2. Klozeto apšvietimas

Galbūt tai atrodo kaip kažkoks keistas ir nereikalingas sprendimas, tačiau iš tikrųjų toks šviestuvas yra gana praktiškas. Jei gamtinių reikalų kelsitės naktį, šviesos įjungti tikrai nesinori, nes jos bijo prie tamsos pripratusios akys. Toks paprastas ir pigus prietaisas šią problemą gali išspręsti per kelias sekundes - jokio sudėtingo įrengimo jam nereikia.

Šį šviestuvą įrengti labai lengva - tereikia jį pakabinti ant klozeto krašto, nuvedant LED po sėdyne. Jis naudoja porą AAA standarto baterijų ir įsijungia automatiškai kai prieina žmogus. Šis šviestuvas kainuoja mažiau nei 4 eurus.

3. Spyno apšvietimas

Vis dažniau tenka sugrįžti jau sutemus. Vienas iš labiausiai erzinančių dalykų - rakto pataikymas į spynos angą. Galima naudotis telefonu, nešiotis žibintuvėlį ar net įsirengti specialų apšvietimą prie durų. Bet yra ir pigesnė bei greitesnė išeitis.

Šis itin lengvas šviestuvas naudoja AA ar analogiško dydžio įkraunamą bateriją. Jis turi judesių daviklį ir įsijungia kaskart kai kas nors priartėja. Jį galima įrengti ne tik ant durų, bet ir prie laiptų ar spintelėje. Toks šviestuvas kainuoja vos daugiau nei 3 eurus.

4. USB šviestuvas klaviatūrai

Jei jums tenka dirbti naktį, žinote, kad sužiūrėti klaviatūros mygtukus yra tikrai nelengva. Jei negalite įsijungti šviesos kambaryje, nes kas nors miega, ar norite padirbėti keliaudami, padės paprastas USB šviestuvas.

Lankstus šviestuvas leidžia pasirinkti apšvietimo kampą. Taigi, šviesa neakins. Šį šviestuvą galima naudoti ir su išorine baterija ar kitais įrenginiais, turinčiais USB jungtį. Šis lankstus šviestuvas kainuoja vos daugiau nei 1 eurą, galima rinktis net iš 6 spalvų.

5. Vandens srovės apšvietimas

Šis prietaisas gali pagyvinti virtuvės ar vonios kambario vaizdą. Šio šviestuvo skleidžiamos šviesos spalva priklauso nuo vandens temperatūros. Tai - ir įdomi interjero detalė, ir funkcionalus sprendimas. Raudona šviesa reiškia, kad bėga karštas vanduo, žalia simbolizuoja drungną vandenį, o mėlyna - šaltą.

Šis šviestuvas tinka visiems čiaupams su 24 mm sriegiais - tereikės pakeisti čiaupo antgalį ir visas montavimas bus baigtas. Šis šviestuvas kainuoja kiek daugiau nei 2 eurus.

6. „Xiaomi“ naktinė lempelė

„Xiaomi“ garsėja savo pagerintais buitiniais prietaisais ir šis šviestuvas nėra išimtis. Visų pirma, jis skleidžia šiltą, natūralią pirmenančią šviesą, kuri nėra labai intensyvi, bet naktį gali padėti surasti kambaryje pamestus daiktus ar pastebėti kliūtis. „Xiaomi“ naktinė lempelė taip pat turi judesio jutiklį ir išsijungia, kuomet niekas priešais ją nejuda. Taip įrenginys tausoja 750 mAh bateriją, kurios, anot gamintojų, gali pakakti net 120 dienų.

„Xiaomi“ naktinė lempelė turi kabliuką, magnetinę nugarėlę ir lipnų paviršių, todėl ją pritvirtinti tikrai nesunku. Ji gali tarnauti ir kaip naktinė lempelė tamsos bijančiam vaikui, ir kaip automatinis šviestuvas laiptams ar koridoriuj apšviesti. Šis įrenginys kainuoja vos daugiau nei 11 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(8)
(5)

Komentarai (1)