TOP 10 produktų, kuriuos lietuviai dažniausiai pirko Kinijoje: geriausių kiniškų produktų klasika ir kelios netikėtos staigmenos (2017 m. gruodis)  (1)

Metų pradžia - puikus metas atsinaujinti. Apie tai pradedame galvoti dar gruodį, todėl nieko keisto, kad tai daro įtaką ir mūsų pirkiniams. Štai kokius daiktus Kinijos turgelyje pirkote paskutinį 2017-ųjų metų mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. CF006 išmanusis laikrodis

Sąrašo viršuje randame visiškai naują gaminį - stilingą, klasikine išvaizda pasižyminti išmanųjį laikrodį CF006, kurį pirmą kartą aprašėme gruodžio pradžioje ir jis iš karto sumušė visus populiarumo rekordus - tapo pačiu perkamiausiu gruodžio produktu. Kodėl jis tapo toks populiarus?

Turbūt todėl, kad turi labai gerą kainą, o svarbiausia, klasikinę išvaizdą, tad puikiai dera ne tik prie sportinės aprangos, bet ir prie solidaus kostiumo. Su tokiu tikrai ne gėda pasirodyti ir restorane ar klasikinio koncerto salėje. 

Apvaliame nespalvotame ekrane galima skaityti žinutes ir pranešimus, sužinoti informaciją apie orus, pamatyti savo širdies dažnį, kraujo spaudimą, nueitus žingsnius, deguonies lygį kraujyje ir daugybę kitos naudingos informacijos. OLED ekranas nėra labai ryškus, tačiau atitinka klasikinio laikrodžio išvaizdą.

CF006 yra atsparus dulkėms bei vandeniui (IP67) ir turi 100 mAh bateriją. Korpusas yra pakamintas iš cinko lydinio, o štai apyrankę galima išsirinkti. Pagal skonį, jūsų CF006 gali turėti juodą dirbtinės odos, juodą plieninę ar natūralios spalvos metalo apyrankę.

CF006 puikiai derės prie bet kokios aprangos ir tiks net sportuojantiems. Šiuo metu laikrodis dar labiau atpigęs - CF006 kainuoja €18,60.

2. „Xiaomi Mi Home iHealth“ termometras

Nieko keisto, kad šaltuoju metų laiku vienas iš perkamiausių daiktų yra susijęs su sveikatos priežiūra - tai žmogaus kūno termometras  „Xiaomi Mi Home iHealth“. Įdomu tai, kad esame aprašę kelis termometrus iš Kinijos (pavyzdžiui, rinkinukas iš 4 skirtingų matuoklių), tačiau joks kitas temperatūros matuoklis nebuvo toks populiarus, kaip „Xiaomi Mi Home iHealth“. 

Pasak „Xiaomi“, tai pats geriausias termometras pasaulyje, bet kiekvienas gamintojas savo produkciją giria. Visgi šiuo atveju panašu, kad pagyros yra pelnytos - tai rodo neįtikėtinas termometro populiarumas ir itin aukštas prikėjų reitingas - net 4.96 balo iš 5 galimų. 

Bekontaktis „Xiaomi Mi Home iHealth“ termometras yra moderniai atrodantis prietaisas, kuris tiesiog privalo būti kiekvienų namų vaistinėlėje. Nors yra pagamintas Kinijoje, šis termometras iš tikrųjų naudoja vokišką jutiklį, kuris užtikrina, kad vos po sekundės ekrane išvysite tikslius duomenis.

Taip, užteks vos vienos sekundės - reikia termometrą laikyti maždaug 3 cm atstumu nuo odos ir nuspausti mygtuką. Ekrane pasirodys 0,2-0,3 laipsnių tikslumo žmogaus temperatūra. Geriausia tai, kad „Xiaomi Mi Home iHealth“ yra bekontaktis - liesdamiesi prie sergančiųjų nepernešinėsite bakterijų ir kitų nešvarumų. 

Termometrui šiuo metu taikomos nuolaidos, tad „Xiaomi Mi Home iHealth“ kainuoja kiek daugiau nei 21 eurą.

3. „Soocas X3“ dantų šepetėlis

Trečioje vietoje sutinkame dar vieną sveikatos priežiūrai skirtą prietaisą - tai yra gerai pažįstamas „Xiaomi Soocas X3“ elektroninis dantų šepetėlis.

Šis įrenginys puikiai išvalo dantis todėl, kad vibruoja itin aukštu dažniu ir turi ištobulintus šepetėlius su labai tankiais šereliais. Įjungtas  šepetėlis vibruoja daugiau nei 37 tūkstančius kartų per minutę, todėl dantys yra valomi itin efektyviai.

„SooCare X3 Sonic“ iš tikro yra labai geras dantų šepetėlis, išsiskiriantis keičiamomis šepetėlio galvutėmis, kurių kiekviena naudojant ultravioletinius spindulius yra sterilizuojama dar prieš pardavimą.

Palaikyti švarą bus labai lengva, nes visas įrenginys yra visiškai atsparus vandeniui - galite nesibaimindami visą jį pakišti po tekančio vandens srove.

Šis elektroninis dantų šepetėlis gali pasigirti integruota 1000 mAh talpos baterija, kurią įkrovus belaidžiu būdu „SooCare X3 Sonic“ vėliau galima naudotis net apie 25 dienas. Be to ją labai lengva įkrauti - tereikės šepetėlį įstatyti į belaidžio įkrovimo stotelę ir palikti per naktį.

„SooCare X3 Sonic“ taip pat turi integruotą Bluetooth ryšio modulį, todėl esant poreikiui dar gali būti susiejamas ir su specializuota gamintojo į išmanųjį telefoną diegiama taikomąją programa. Tiesa, su programa gali kilti įvairių niuansų – apie tai išsamiai rašėme „Soocare X3“ apžvalgoje.

Apibendrinant daugybę apžvalgų ir komentarų, „Xiaomi Soocas X3“ iš tikro yra labai geras produktas, turintis visą eilę įdomių funkcijų, kuriomis kiti panašūs įrenginiai nepasižymi, pavyzdžiui, šis šepetėlis dantis valo keturiais režimais – galėsite pasirinkti tą, kuris jums atrodys tinkamiausias.

Nekeista, kad jis buvo vienas iš perkamiausių produktų iš Kinijos. Neabejotinai jis buvo perkamas ir dovanoms, ir namiškiams, tuo labiau, kad prieš šventes jo kaina buvo nukritusi iki 35€ ir tik paskui pabrango iki 45€.

Dabar vėl jam taikoma solidi nuolaida - „Xiaomi Soocas X3“ dantų šepetėlis kainuoja €33,83. Patariame tuo pačiu įsigyti ir porą papildomų galvučių.

4. „VOYO i7“ nešiojamas kompiuteris

Kiek netikėtai ketvirtoje vietoje sutinkame stilingą „VOYO i7“ nešiojamą kompiuterį - tai pirmas atvejis per visų TOP perkamiausių tekstų seriją, kai į dešimtuką patenka nešiojamas kompiuteris.

Gal ir ne taip keista, kad tiek daug pirkėjų susidomėjo šiuo įrenginiu, nes jo parametrai yra išties neblogi. Visų pirma, šis kompiuteris turi „Intel i7 6500U“  2.5GHz procesorių ir 2 GB „NVIDIA GeForce 940MX“ grafikos plokštę, tačiau ir kiti parametrai atrodo ne ką prasčiau. 

8 GB DDR3L RAM ir 1 TB vietos kietajame diske atrodo labai šiuolaikiškai ir pakankamai galingai. Trūksta SSD disko, o gal mažai RAM? Tada reikia priminti  ir tai, kad operatyviąją RAM atmintį galima didinti iki 16 GB, o vidinę kompiuterio atmintį pralėsti dar 1 TB, naudojant M.2 PCIe tipo SSD diską.

Viskas sudėta į gražų metalinį korpusą, o šalia viso to yra ir 13000 mAh baterija.

Galiausiai kalbant apie technines nešiojamo kompiuterio „VOYO i7“ savybes taip pat norisi paminėti ir tai, kad jis yra aprūpintas Micro SD kortelių skaitytuvu, HDMI vaizdo išvestimi, bei net penkiomis USB jungtimis (2×USB 3.0, 2×USB 2.0, 1×USB-C).

Dizaino aspektu šiam kiniškam nešiojamam kompiuteriui rasti argumentuotų priekaištų tikrai sunku, o ir techninės specifikacijos yra įspūdingos. 

Tai - tikrai geras 15.6 colių kompiuteris už puikią kainą. Kai apie šį kompiuterį rašėme gruodžio mėnesį jam galiojo anonso nuolaida ir tuo metu jis kainavo 560€. Tuo tarpu jeigu panašių techninių charakteristikų nešiojamą kompiuterį nuspręstumėte įsigyti Lietuvoje, tuomet reikėtų nusiteikti ne mažesnėms nei 850 eurų išlaidoms

Dabar „VOYO i7“ kainuoja  €611,66 ir tai vistiek nepalyginamai pigesnis variantas, nei bet koks lietuviškas pasiūlymas. 

5. „Xiaomi Mi Band 2“ išmanioji apyrankė

Tai - vienas iš tų daiktų, kurie niekada nedingsta iš perkamiausių produktų topų. Galima tik spėlioti, ar jis buv pirmoje vietoje, ar sąrašo viduryje. Tai - ne vieną dizaino apdovanojimą ir labai aukštus pirkėjų įvertinimus pelniusi išmanioji apyrankė - Gearbest parduotuvėje pagal  „like“ kiekį nerasite nieko panašaus - artimiausius konkurentus lenkia kone dvigubai.

Tai - fizinio aktyvumo asistentas, skaičiuojantis žingsnius, matuojantis širdies ritmą ir net stebintis miego ritmus. Tai - „Xiaomi Mi Band 2“.

Ir nesistebėkite, kad lietuviai ją perka. Ją perka visame pasaulyje.  Ji yra tokia fantastiškai populiari, kad 2017 metais su ja „Xiaomi“ pagal pardavimus nušlavė visus, net ir tokius galiūnus kaip „Fitbit“ ir „Apple“. 

Iš tikro, „Xiaomi Mi Band 2“ daro praktiškai viską, ko tik galima panorėti iš pigios ir funkciškos apyrankės - kaip ji veikia, galite paskaityti šioje mūsų rašytoje apžvalgoje

„Xiaomi Mi Band 2“ jau labai ilgą laiką yra vienas iš perkamiausių lietuvių daiktų iš Kinijos. Visgi, po truputį žvalgomasi ir į konkurentus. Pavyzdžiui, užmeskite akį, ką apie „Huawei Honor Band 3“ mano technologijų žurnalistai.

O jei vis tiek norite „Xiaomi Mi Band 2“  - ši apyrankė kainuoja beveik 24 eurus. Jei paklausite, kodėl ją verta pirkti iš Kinijos, kai parduodama ir Lietuvoje, atsakymas paprastas Lietuvoje ji kainuoja gan brangiai, prašoma net ir 50€.

6. „Xiaomi Selfie Stick“ asmenukių lazda

Tai dar vienas naujas daiktas, patekęs į TOP perkamiausių sąrašą. Šiais laikais daugelis nuotraukų padaroma telefonu. Nemažai jų yra ne kas kita, kaip mūsų pačių asmenukės. „Xiaomi Selfie Stick“ palengvina užduotį, nes yra ir patogi asmenukių lazda, ir trikojis. Geriausia tai, kad šis įrenginys turi nuotolinio valdymo pultelį.

Jei naudojate „Xiaomi Selfie Stick“ kaip asmenukių lazdą, tuomet pultelis paliekamas rankenoje. Tačiau jei norite nuotrauką padaryti iš toliau, pultelį galite pasiimti su savimi ir nuspausti, kai tik manysite, kad kadras pavyks gerai. Aišku, trikojis pravers ir tada, kai norėsite žiūrėti filmus, skaityti ar su kuo nors kalbėtis,naudodami kamerą.

Apskritai, visas „Xiaomi Selfie Stick“ prietaisas atrodo taip, lyg būtų sukurtas keliautojams. Jums nereikės prašyti kitų žmonių, kad jus nufotografuotų, nes galėsite pasinaudoti trikoju ir pulteliu - nuotraukose nesimatys jūsų laikomos asmenukių lazdos.

Kaip trikojis šis daiktas veikia stebėtinai gerai. Kojos yra pakankamai tvirtos, padengtos neslystančia medžiaga, o laikiklis leidžia nustatyti norimą filmavimo ar fotografavimo kampą. Belieka atsitraukti ir spustelėti pultelį.

Tačiau kaip asmenukių lazda „Xiaomi Selfie Stick“ turi vieną trūkumą - yra kiek trumpokas. Apie tai jau rašėme šiame „Xiaomi Selfie Stick“ pristatyme, tačiau pagal pirkimų aktyvumą panašu, kad privalumai nusveria nedidelį trūkumą. 

Šiuo metu „Xiaomi Selfie Stick“ kainuoja €14,37 ir tai yra kaina su realia, nors ir ne pačia didžiausia nuolaida. 

7. „Romantic RC - F901“ maišytuvo šviestuvas

Šis gana keistas daiktas taip pat jau ne kartą minimas perkamiausių daiktų topuose. Tikimės, kad ne be reikalo ir pirkėjams jis kelia malonius įspūdžius.

Šis šviestuvas yra montuojamas prie, įprastai, virtuvinio maišytuvo. Jam nereikia papildomų maitinimo šaltinių, o šviesa yra ne tik įdomus interjero akcentas, bet ir savotiškai naudinga.

LED šviestuvo spalva nurodo tekančio vandens temperatūrą. Tai yra, keičiantis vandens temperatūrai, keičiasi ir apšvietimo spalva.

Šis šviestuvas kainuoja vos €2,31 ir jo kaina tokia, kad negaila eksperimentuoti ir bandyti naujovių. 

8. „Superlux HD681“ ausinės

„Superlux HD681“ - kokybiškos biudžetinės ausinės su laidu, antrą mėnesį iš eilės patenkančios į perkamiausių prekių TOP 10. 

Pusiau atviras dizainas negarantuoja maksimalaus izoliavimo nuo aplinkos, tačiau ausinių garsas tampa atviresnis. Jos puikiai atkuria visą dažnių spektrą ir tikrai nėra perdėtai akcentuojančios žemų dažnių.

Už tokią kainą garso atkūrimo trūkumų jos neturi iš viso, o vienintelis jų minusas yra išvaizda. Žurnalistai teigia, kad būtent ne kiekvieno akiai mielas dizainas ir yra silpniausia „Superlux HD681“ pusė, tačiau jei tai nėra svarbiausias dalykas, tuomet šios ausinės „gali būti pereinamasis narkotikas į Hi-Fi pasaulį“.

Visgi, jei jums reikia tvirtų, gerai muziką atkuriančių nebrangių ausinių, toli žvalgytis net nelabai ir verta - už tokią kainą nieko geriau nerasite. 

Kaip ir praėjusį mėnesį, „Superlux HD681“ taikomos identiškos nuolaidos, tad dabar jos kainuoja tuos pačius 17 eurų.

9. „Xiaomi Mi IV“ į ausis įstatomos ausinės

9 sąrašo vietoje - dar vienos ausinės su laidu. Verta pastebėti, kad šios ausinės yra nuolatinės perkamiausių sąrašo dalyvės, o ir vertinimus turi labai gerus tiek iš apžvalgininkų, tiek iš paprastų pirkėjų. Tik šios yra visiškai kitokios nei prieš tai paminėtos „Superlux HD681“. „Xiaomi Mi IV“ yra skirtos naudojimui nuolat, todėl yra lengvos, atsparios vandeniui bei pasižymi moderniu dizainu. Jos yra įstatomos į ausis ir lengvai telpa kišenėje. Savaime aišku, kad ir muziką atkuria visiškai kitaip.

Pirkėjai giria ne tik išvaizdą ir atsparumą, bet ir garsiakalbius. „Xiaomi Mi IV“ pasižymi dviem garsiakalbių technologijomis, kurių derinys užtikrina V formos garso atkūrimo kreivę. Tai yra, kuriamas stiprių žemų ir aukštų tonų efektas. Šiek tiek nukenčia vidutiniai tonai, tačiau šiuolaikinei muzikai šios ausinės tinka beveik idealiai.

Taip yra todėl, kad „Xiaomi Mi IV“ turi hibridinių garsiakalbių technologiją. Tai reiškia, kad stipriai ir raiškiai grojami tiek žemi, tiek aukšti dažniai. Tuo tarpu „Superlux HD681“ stipriausiai groja vidutinius tonus. „Xiaomi Mi IV“ turi tvirtą ir stilingą metalinį korpusą, o ant laido rasite neblogą mikrofoną. 

Tai beveik etaloninis produktas, kalbant apie į ausį įstatomas ausines. Ne veltui šimtus ausinių išbandęs elektronikos žurnalistas sako, kad jam „Xiaomi Mi IV“ yra geresnės nei originalios „Apple“ ausinės.

Įvertinus tai, kad „Xiaomi Mi IV“ kainuoja  €13,53, neverta tikėtis surasti kažką pigiau ir geriau, nebent iš vis norisi belaidžių ausinių ar ieškote naujovių. 

10. „Huami Amazfit A1603“ išmanioji apyrankė

Galiausiai, sąrašą užbaigia dar vienas nešiojamos elektronikos gaminys. „Huami Amazfit A1603“ yra stilingas kiek aukštesnės klasės įrenginys su lietimui jautriu ekranu, pagal viso pasaulio pirkėjų vertinimus nusileidžiantis tik „Xiaomi Mi Band 2“. Bet ir tai, iš esmės nusileidžia ne kokybe ar veikimu, o dėl savo kainos. 

Ši apyrankė atlieka viską, ką daro „Xiaomi Mi Band 2“, tačiau šios funkcijos yra aukštesnės klasės korpuse, kuris yra tvirtesnis ir atrodo šiek tiek stilingiau. Korpusas yra metalinis, o ne plastikinis, tad atsparesnis, tačiau sunkesnis. Aišku, išlaikomas ne tik funkcionalumas, bet ir visiškas atsparumas vandeniui bei dulkėms ir 70 mAh baterija, kuri budėjimo režimu dirba net 20 dienų.

Kuo skiriasi ir kuo panašios labai populiarios „Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ išmaniosios apyrankės jau rašėme šiame tekste. 

„Huami Amazfit A1603“ yra labai moderniai atrodantis ir funkcionalus fizinio aktyvumo asistentas, deja brangokas. 

Gruodžio mėnesį su didžiule nuolaida „Huami Amazfit A1603“ kainavo 25€, tad logiška, jog šią apyrankę ir pirko. O štai dabar „Huami Amazfit A1603“ kainuoja €38,41 - nors jai pritaikyta nuolaida, bet ji labai nedidelė - paprastai ši apyrankė be jokių akcijų kainuoja apie 40-45€.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(12)
(5)

Komentarai (1)