Visiškai belaidės ir tik €23 kainuojančios QCY Q29 ausinės nustebino technologijų žurnalistus: itin aiškus ir geras garsas, tiesiog puikus mikrofonas, tačiau svarbiausia - nesumaišyti pajungimo sekos (Video)  (1)

Kai visiškai belaidės į ausis įstatomos ausinės žengė į rinką, jos kainavo kelis šimtus eurų ir veikė nelyginamai prasčiau nei senos geros ausinės su laidu. Visgi, laikai keičiasi ir technologijos tobulėja. Štai QCY Q29 yra labai pigios belaidės ausinės, kurios jau kurį laiką vilioja muzikos mėgėjus. Bet ar jos apskritai kam nors tinkamos? Technologijų žurnalistai iš Slashgear.com teigia, kad jos gali maloniai nustebinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, QCY Q29 iš pirmo žvilgsnio neatrodo kaip patikimas pasirinkimas jau vien todėl, kad yra gana pigios. Kiekviena ausinė turi 45 mAh bateriją, dar  220 mAh elementas slepiasi įkrovimo stotelėje. Tačiau QCY Q29 vis tiek kainuoja tik  €23,18. (Nesumaišykite su QCY Q29 Pro ausinėmis, kurios kainuoja 51€) Tai ar reikėtų jas praleisti, ieškant naujo muzikos klausymo įrenginio?

Dizainas

Visų pirma, pažvelkime į dėklą, kuris yra ir įkrovimo stotelė. Tai - labai paprasta ir patikima sistema. Įkrovimo stotelė turi 220 mAh bateriją, todėl ausinės bus įkraunamos ir jūsų kišenėje, į kurią patogus dėklas nesunkiai telpa. Ausinės gali užtikrinti maždaug 3 valandų muzikos klausymą, vėliau jas teks pusvalandį įkrauti. Įkrovimo stotelė užtikrina maždaug 12 valandų muzikos, o vėliau ir ją teks įkrauti USB laidu.

Pačios ausinės pasižymi ovaliu dizainu ir yra labai mažos. Po kepure, kapišonu ar ilgais plaukais jų net neįmanoma pastebėti. Kita vertus, jos turi nedidelį mirksintį LED, kuris atkreipia dėmesį ir informuoja apie jų būklę.

Beje, QCY Q29 galima naudoti ir atskirai.

Žurnalistai teigia, kad prisijungimas yra vienas iš ausinių minusų. Taip, jis užtrunka tik kelias sekundes, bet jei supainiosite tvarką (išimama dešinė, prijungiama prie telefono, išimama kairė, palaukiama, kol ji prisijungs), ausinės tinkamai neveiks. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad įprastos belaidės ausinės, kurias jungia laidas, vienu įkrovimu groja ilgiau. Todėl QCY Q29 dėkle praleis ne tiek jau mažai laiko.

Visgi, žurnalistai teigia, kad ausinės yra labai patogios, o įsidėmėjus prijungimo tvarką problemų kilti neturėtų.

Muzikos atkūrimo savybės

Tai - sritis, kuri tikrai primins apie nedidelę QCY Q29 kainą, tačiau jei nieko gero nesitikite, šios ausinės labai maloniai nustebins. Taip, lyginant su brangiomis ausinėmis, jų aukšti dažniai yra šiek tiek prislopinti, o žemi yra šiek tiek stipresni.

Tačiau prisiminus kainą muzikos atkūrimo savybės tiesiog maloniai stebina ir jei nesate didelis audiofilas, ne tik neturėtumėte nusivilti, bet ir likti nustebinti, kaip tokios mažos ir pigios ausinės taip gerai atkuria garsą. Muzika girdima aiškiai ir garsiai, o žiūrint vaizdo įrašus ar klausant radijo programų ausinės veikia net labai gerai.

Kita vertus, pokalbiams telefonu QCY Q29 tinka gerai. Žurnalistai išbandė ir pastebėjo, kad pašnekovai ausinių nešiotojo balsą girdi aiškiai - tai didelis QCY Q29 privalumas, nes dažnai tokiose pigiose ausinėse įmontuoti mikrofonai nebūna labai kokybiški.

Pačios ausinės įsiterpia giliai į ausies kanalą, todėl gerai blokuoja pašalinius garsus. Ausinės puikiai veikia tiek po vieną, tiek kartu.

Didžiausi trūkumai

Slashgear.com žurnalistai išskiria tik sąsajos problemas. Pirmą kartą ausines prijungti bus sunku, o vėliau gali tekti prašyti telefono ausines pamiršti, kad galėtumėte pabandyti iš naujo. Teisinga veiksmų eilės tvarka yra be galo svarbi.

Nors labai malonu, kad niekur nesipainioja laidas, visiškai belaides ausines yra labai lengva pamesti. Nors QCY Q29 gerai laikosi ausyse, bėgiojant viena gali iškristi ir žolėje surasti nedidelį prietaisą bus sunku.

Galiausiai, kiti naudotojai komentaruose rašo, kad kartais ausinės nenori įsikrauti. Tačiau tai ne techninis gedimas, o eksploatacijos pasekmė - laikui bėgant elektrodai oksiduojasi, apuga nešvarumais, todėl reikėtų palaikyti švarą ir vengti drėgmės - gamintojas negali pasigirti atsparumu vandeniui. Jeigu taip nutiktų, elektrodus reikia nuvalyti. 

Verdiktas

Susumavus privalumus ir trūkumus, QCY Q29 maloniai nustebina. Jos yra patogios, gerai groja ir pasižymi neblogu dizainu. Jos tokios mažos ir lengvos, kad po kiek laiko galite pamiršti, kad jas nešiojate. Jei daug kalbate telefonu, žiūrite video ar klausotės pokalbių laidų bei norite visiškai belaidžių ir svarbiausia, pigių ausinių, QCY Q29 yra puikus pasirinkimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: