„Galiu iškart pasakyti, kad šis produktas lenkia visus, kokius tik esu išbandęs“. Aukščiausios kokybės Android multimedijos sistemą automobiliams - detali apžvalga ir testai, ką ji gali, kaip naudojama („Idoing 7" 2 Din“ apžvalga, Testai, Video)  ()

„Šįkart į mano rankas pakliuvo labai įdomi ir sakyčiau pati geriausia Idoing kompanijos automobilių multimedijos sistema – Idoing 7" 2 Din. Ši kompanija specializuojasi būtent tokių įrenginių segmente ir šiandien daugiau sužinosime ką sugeba Idoing 7" 2 Din, kam ji skirta ir prie jos prijungsime viską, ką tik įmanoma prijungti ir išbandysime absoliučiai visas jos galimybes. Bus įdomu, pažadu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Peržvelgus Idoing 7" 2 Din multimedijos sistemos (234,39 €) technines specifikacijas galiu iškart pasakyti, kad šis produktas lenkia visus, kokius tik esu išbandęs.

Idoing yra gerai žinoma kompanija ir pasiūloje galima rasti tiesiog milžinišką kiekį įvairių multimedijos sistemų. Yra universalių sistemų bei skirtų konkrečioms automobilių markėms (visą Idoing pasiūlą rasite čia).

Tiesiog paieškos laukelyje įrašykite reikiamą automobilio markę – mano atveju tai buvo Škoda Octavia – ir iškart matysite jai skirtas multimedijos sistemas.

O dabar grįžkime prie Idoing 7" 2 Din ir to, ką randame jos pakuotėje, kaip ji pagaminta, ką ji sugeba ir t.t.“

Apžvalgininkas tvirtina, kad įsigijo universalią „Idoing 7" 2 Din“ multimedijos sistemą. Pakuotė atkeliavo tvarkinga, nepažeista ir viduje rasime pačią multimedijos sistemą, GPS anteną, pritvirtinamą mikrofoną, daugybę įvairių laidų ir viską, ko tik reikia įrengti šiai sistemai.

Taip pat papildomai galima įsigyti komplektą, kuriame būtų ir galinė automobilio kamera

„Idoing 7" 2 Din multimedijos sistema atrodo stilingai ir pagaminta kokybiškai. Tarp mygtukų yra chromuoti tarpeliai, o patys mygtukai malonūs liesti.

Yra „Home“, garso nutildymo, navigacijos ir radijo mygtukai. Apačioje po dangteliu yra galimybė įdėti dvi microSD atminties korteles. Jas teks įsigyti atskirai.

Taip pat čia yra „Reset“ mygtukas ir integruotas mikrofonas. Šis Idoing 7" 2 Din ratukas man labai patinka. Jis tuo pačiu veikia ir kaip multimedijos sistemos įjungimo/išjungimo mygtukas.

Jei planuojate įsigyti muzikos grotuvą ar multimedijos sistemą automobiliui, tai pirkite tik su ratuku. Vien tik jutiklinis ekranas per daug blaško vairuotojo dėmesį ir tai yra nesaugu.“

„Idoing 7" 2 Din“ techninės specifikacijos

„Idoing 7" 2 Din nugarėlėje turime daugybę jungčių: 10A maitinimo, vaizdo registratoriaus prijungimo, GPS antenos, mikrofono, čia yra WiFi antena ir t.t.“

„Idoing 7" 2 Din yra labai galingas ir funkcionalus įrenginys. Ir kai kurias technines specifikacijas yra tiesiog būtina paminėti:

  • vienas galingiausių Kinijos stiprintuvų TDA7850;
  • 4 kanalai po 50W;
  • DSP technologija užtikrina nuostabios kokybės garsą;
  • 8-nių branduolių procesorius;
  • 4 GB operatyviosios atminties ir 32 GB vidinės atminties;
  • ryškus 7 colių ekranas (1020 x 600) ir su gero matymo kampu;
  • GPS+GLONASS;
  • WiFi ir Bluetooth 4.0;
  • įrenginio įsijungimo laikas 5 sekundės (pirmą kartą užtrunka 25 sek – tad, kaip ir visose tokiose sistemose);
  • valdymas mygtukais, ratuku ir prisilietimais prie ekrano;
  • Android 9.0 operacinė sistema.“

„Idoing 7" 2 Din“ operacinė sistema ir įdomiausi momentai

Apžvalgininkas tvirtina, kad „Idoing 7" 2 Din“ palaiko įvairias kalbas (lietuvių, anglų, rusų ir kt.).

„Pats meniu multimedijos sistemos yra gana paprastas ir intuityvus. Čia visa informacija pateikiamai labai aiškiai ir suprantamai.

Tad galime keisti mygtukų apšvietimo spalvą; leisti/uždrausti vaizdo įrašų peržiūras, kai automobilis važiuoja; aktyvuoti galinę kamerą ir Idoing 7" 2 Din ekrane matyti kas dedasi automobilio gale bei tuo pačiu tai padės statant automobilį – aktyvuoti parkavimo linijas.

Čia taip pat galima panaršyti po paslėptus nustatymus ir nukeliavus į specialiuosius parametrus, reikia pasirinkti paskutinį iš nustatymų ir įvesti 126 slaptažodį.

Tada galėsite susirasti savo automobilio markės logotipą, pasirinkti savo šalies FM radijo dažnius, keisti garso nustatymus kiekvienam prijungtam įrenginiu ir kt.

Visgi, be reikalo į šiuos parametrus geriau nelįskite. O jei norėsite daryti pakeitimus, nepamirškite jų išsaugoti ir perkrauti Idoing 7" 2 Din.“

„Iš esmės visi reikalingi nustatymai ir Idoing 7" 2 Din valdymas vyksta su jo pagrindiniame ekrane esančiomis ikonėlėmis.

Galima keisti pagrindinių programėlių išsidėstymą, į pagrindinį ekraną pridėti papildomų programėlių, taip pat jų atsisiųsti iš Play Store.

Idoing 7" 2 Din galios pilnai užtenka su jomis susidoroti, o ir kokybiškame ekrane matomi vaizdai yra puikios kokybės. Multimedijos sistema nepakimba ir veikia sklandžiai.“

Ką gi duoda naujoji DSP technologija?

Apžvalgininkas tvirtina (7:32 min.), kad tai yra speciali skaitmeninio signalo apdorojimo technologija. Pirmiausiai, ji pagerina garso kokybę, o antra – leidžia itin tiksliai reguliuoti daugelį garso parametrų.

„Kalbant paprastai, garso vienodintuvas čia yra gerokai pažangesnis ir funkcionalesnis, o tai dar vienas didelis pliusas, kai kalbame apie multimedijos sistemą.“

„Idoing 7" 2 Din“ testavimai

Pirmiausiai apžvalgininkas išbando, kaip gi veikia „Idoing 7" 2 Din“ mikrofonas ir laisvų rankų galimybė.

Jis savo telefoną Bluetooth ryšiu susieja su multimedijos sistema ir paskambina kitam žmogui. Pašnekovė tvirtina, kad šiuo atveju apžvalgininką girdi gerai net ir jam nuo „Idoing 7" 2 Din“ nutolus maždaug per metrą (8:49 min.).

Tada toks pats bandymas atliekamas prie „Idoing 7" 2 Din“ prijungus pakuotėje esantį išorinį mikrofoną (9:29 min.).

Šiuo atveju apžvalgininkas buvo girdimas blogiau, tačiau kai jis mikrofoną paėmė į rankas, tada pašnekovė tvirtina, kad jį girdi puikiai.

„Tad štai kokie rezultatai. Bluetooth režimu mane girdėjo geriau, tačiau važiuojant automobiliu, pašnekovai girdės šiek tiek foninio triukšmo ir automobilio keliamos vibracijos. Paėmus mikrofoną į ranką, garso lygis bus geresnis.“

Čia pažymimas ir dar vienas Bluetooth privalumas, kad galima tiesiogiai iš telefono transliuoti muziką į „Idoing 7" 2 Din“ multimedijos sistemą (10:30 min.).

„Kalbant apie WiFi, tai multimedijos sistema nematė SIM kortelės modemo, bet prie WiFi maršrutizatoriaus ir telefone esančio interneto taško ji prisijungė be jokių problemų.

Interneto greitis geras, galima patogiai Idoing 7" 2 Din sistemoje po jį naršyti, žiūrėti Youtube, keliauti į socialinius tinklus, patikrinti el. paštą, naujienas, atsisiųsti ir įsidiegti programėlių ir t.t.“

Apžvalgininkas tvirtina, kad WiFi ryšiu prie „Idoing 7" 2 Din“ multimedijos sistemos galima lengvai prijungti veiksmo kamerą (10:55 min.); su USB laidu galima prijungti internetinę kamerą (11:03 min.); pelytę (11:05 min.) - „pravartus dalykas“.

Taip pat apžvalgininkas patikrino USB laido, ant kurio nurodyta 5V parametrus (11:13 min.), ir čia turime 5V ir iki 2A.

Į šią „Idoing 7" 2 Din“ multimedijos sistemą galima įdiegti žaidimus bei juos žaisti tiesiog ekrane (11:25 min.), o taip pat galima ir prijungti žaidimų pultelį (11:28 min.).

„Yra ir dar viena labai įdomi galimybė. Galima žaidimą telefone tiesiogiai transliuoti į šią multimedijos sistemą.

Tereikia ant jos ekrano įjungti EasyConnect, pasirinkti telefono prijungimo būdą, nuskaityti ekrane pasirodžiusį QR kodą ir į telefoną įsidiegti programėlę. Ir po įrenginių suporavimo viską, kas dedasi telefone, galėsite matyti ir Idoing 7" 2 Din multimedijos sistemos ekrane (11:53 min.).

Žaidžiant žaidimus jaučiamas tam tikras transliacijos atsilikimas, bet peržiūrint nuotraukas ir vaizdo įrašus to nesijaučia.“

„Bandžiau prijungti ir senuką Sega žaidimų kompiuterį, tačiau to padaryti nepavyko. Garsas buvo, bet nebuvo vaizdo.

Užtat PlayStation žaidimų konsolė prie Idoing 7" 2 Din prisijungė be problemų (12:29 min.). Be to, vienu metu vaizdą galima transliuoti ir į papildomus ekranus (12:33 min.). Tam panaudojau seną televizorių ir mažą monitorių.

Beje, prie Idoing 7" 2 Din galima prijungti ir įprastą TV imtuvą ir taip žiūrėti televiziją (12:39 min.).

Taigi, tuo metu, kai žiūrėsite kokį filmą ir prireiks panaršyti po Idoing 7" 2 Din multimedijos sistemą, TV imtuvas neatsijungs ir toliau veiks foniniu režimu. Galima bet kada grįžti į pagrindinį langą ir tęsti transliacijos stebėjimą. Bet jei Idoing 7" 2 Din įjungsite kokią nors kitą multimedijos sistemą, TV imtuvas išsijungs ir tada veikia tik Idoing 7" 2 Din (12:53 min.).

Kai kam tokie dalykai pasirodys, kaip trūkumas, kitiems – kaip privalumas. Asmeniškai neketinu papildomai naudoti šio monitoriaus, tad man tai nėra aktualu.“

„DVR laido mano pakuotėje nebuvo, tad negalėjau prie Idoing 7" 2 Din multimedijos sistemos prijungti vaizdo registratoriaus. Bet tai tėra smulkmena, o ir jei tik to reikia – galima įsigyti tą papildomą laidą.

Bendrai, Idoing kompanijai pavyko pagaminti daugiafunkcę, aukščiausios kokybės Android multimedijos sistemą. Man ji labai patinka ir sukelia vien teigiamas emocijas.

Beje, dar viena šauni Idoing 7" 2 Din savybė. Jei važiuojant automobiliu Idoing 7" 2 Din bus išjungta, ji vis tiek priims skambutį ir pasibaigus pokalbiui – vėl pati išsijungs. Tas pats vyksta jei ir jūs nuspręsite paskambinti. Šaunus daiktas.“

Speciali akcija

„Idoing 7" 2 Din“ automobilio multimedijos sistema:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(8)
(5)

Komentarai ()