Išskirtinių peilių rinkiniai už tokias kainas, kokių Lietuvoje nė su žiburiu nerasite: bent 6 kartus pigiau nei Lietuvoje, unikali cirkonio keramikos + anglies dalelių technologija ir tobulas lietuvaičių įvertinimas - „tai yra super peiliai“ (Video, papildyta atsiliepimais 2022 02 05)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2020-10-31 14:11
Galvoju paimt tokiu, gal kazkas tokius turi, ar torejo ir gali parasyti ir ju minusus, kaip galasti juos reikia, kaip ir plieninius, per kiek laiko nusidevi/nusigalanda ta keramika, ar labai trapus, jei ntycia nukristu ant plyteliu virtuvej?
punktyras 2020-10-31 16:04
Jų nereikia galąsti. Jei labai norisi pagaląsti (ilgainiui, jei stengeisi perpjauti jais plieninius antrankius, madingai nudrožti seno mobiliako Gorila Glass ekrano kampus), reikia lazerinio galąstuvo. Nereikia laikyti viename stalčiuje su plieniniais įrankiais (be įmautės). Dėl kritimo ant plytelių nežinau, neturėjau laimės išbandyti.
bahuriux 2020-10-31 17:25
Ar jūs suprantate koks tai ilgis? Maždaug 7,5 -10,5-13cm, pas mane virtuviniai peiliai yra nuo 20 iki 30cm ir jei reikia pjaustyti šaškykus ar moliūgą ta prasme susmulkinti kūbeliais moliūgą saldainiams, o ne išsipisinėti iš maisto kaip daroma šiom dienom, tai imu ilgiausią ir aukščiausią peilį nes lengviau suvaldyti. Ir peilis negali būti perdaug aštrus kaip britva nes eina kiaurai per viską giliai supjausto pjaustymo lentą jei prasprūsta tai pirštas nebebūna nei jokia kliūtis. Todėl geriausia kai peilis yra tik pusėtinai aštrus mažiau pavojingas. Svarbiausias parametras, kad nerudytu kai plauni indaplovėj.
elfaso 2020-10-31 22:34
Skeptiskai ziuriu i peiliu rinkinio uz 11eur kokybe, net vienas peilis uz tokia kaina keltu sypsena. Aisku kam ko reikia... Kazkada sitam portale reklamavo Damasko plieno peilius... Damasko plieno technologija jau seniai prarasta ir nezinoma. Dabar dirbtinai isesdinamas to plieno isskirtinis rastas ir tiek )) Ir beje siuolaikinis plienas yra kur kas geresniu savybiu nei islike antikvariniai ginklai is Damasko plieno... Tas ir su keramikos padengimu... Nesakau kad meluoja, bet tikrai abejoju del kokybes...
elfaso 2020-10-31 23:25
Dauguma nemasto, perskaito "Masiskai sluojami", "Paskutinis sansas"... perskaito pusiau mela, paziuri foto ir galvoja kad islose aukso puoda uz 11euru ))) Pagal sio portalo antrastes "Lietuviu masiskai sluojami" susidarau nuomone kad daugeliu namuose Xiaomi robotai siurbliai, sviestuvai ir kitas nereikalingas slamstas... nepamirsiu pries kelis metus tipo sveicarisku keramikiniu peiliu rinkiniu platintoju, kurie gatvese uz kainai "tik tau" paskutini slamsta zmonems kisdavo... KAda pagaliau isikalsite i galva- kokybe TURI savo kaina ir nemaza... Nu bet jei nesioji Rolex laikrodi is Aliexpress uz 5 eurus tai sitas rinkinukas kaip tik tau )))))
SaMaras 2020-11-01 09:03
Na nesu aš ten visiškas aštriafilas, bet su šituo tamstos teiginiu nesutiksiu. Per aštrus peilis nebūna. Jei peilis aštrus jis per pjaunamą objektą eina be didelių pastangų ir pjaustai vos lengvai spausdamas arba jengvai judindamas pirmyn atgal. Jei peilis bukas, tai tada reikia peilį dar ir pakankamai spausti, o tada tai pjaustomas dalykas virsta, tai deformuojas kažkaip netikėtai.. Nebent nepripratęs prie aštraus ir su aštriu bandai pjauti kaip su buku naudodamas didelę jėgą, tada ir kenčia ir lentelės ir pirštai... Dėl lentelės, tai galima rinktis ne skersinio medžio pluošto bet išilginio, kur pjaustant medžio plaušas prasiskiria ir vėl susiglaudžia išvengiant pačios lentelės neatsistatančio pažeidimo..
bahuriux 2020-11-01 10:03
Aš ir nesu bukafilas, pas mane yra kokia 6 dideli peiliai vidutinio aštrumo vienas iš jū būna aštresnis jei minkštą mėsa labai veliasi tada ji naudoju ir dar keli mažesni peiliai su kuriais nežinau ką reikia daryti niekada jų nenaudoju tiesiog su komplektu kartu buvo. Kai reikia pjaustyti kokia šoninę pusiau atitirpusią tarkim spirgams tada būna peiliai patys pavojingiausi, o labai aštrūs tampa labai pavojingi. Aš todėl ir naudoju didelius peilius nes galiu supjaustyti lašinius tiesiai iš saldiklio ištrauktus ir saugiai. Draugas dirbes mėsinėj aštriamaniakas pas ji šveicariškas peiliukas tokio aštrumo, kad beveik galėtu barzda nusiskusti. Mėsinėse naudoja super aštrius peilius, bet ten ir dirba su tinkliniais šarvais + tinkline šarvuota pirštinė ant tos rankos kuri nelaiko peilio, kad neprisismeigtu, ar nepersipjautu rankos. Perbraukia peilį su spec galastuvu kas 5-10 minučių. Kadangi šarvuotų pirštinių neturim tai geriau jei peilis nebus kaip britva. Dar ir su pusiau buku kirviu esu pataikes nestipriai į pirštus nes ne iš jėgos kirtau tik taikiau atskelti pagaliukų plonų kai šašlykam smulkinau malkas, tai džiaugiausi kad jis nebuvo pagalastas.
SaMaras 2020-11-01 12:59
Na gal jau mes čia per giliai nuo temos.. bet visgi apie peilius.. Šoninė spirgininui pas mane visada vienkartiniais gabaliukais šaldiklyje.. aišku geriau bent 20min leisti pabūti kambario temperatūroje prieš pjaustant, bet jei jau reikia pjaustyti visiškai sušalusią tai tada naudoju ilgą bet nelabai platų plonai suvestą šefą, dedi ant gabaliuko ir viena ranka ant rankenos kita ant peilio galo tik iš viršaus ir peiliu ne brūžini bet jį supi ir aštrus peilis po truputį atskelia.. jei jau virstų gabaliukas tai pirštai virš peilio.. dar galima naudot dantytą peilį ir pjaut kaip su pjūklu.. bet man taip nelimpa, nes sunkiau smulkiai ir vienodai pjaustyt.. Dėl pačio aštrumo, tai praktiškai bet kokią blėką galima išgaląsti, kad plaukus skustų, tik klausimas kiek tas aštrumas laikys.. sveicariško peiliuko metalas nieko ten įspūdingo.. Dėl paaštrinimo, tai visada prieš kažkokį rimtesnį darbą papustau peilį su keramikiniu pustu, kad ašmenys būtų tiesesni.. Bandžiau ir pigų keramikinį peilį iš lidlo.. nepatiko.. pradžioje pjovė gerai, bet ašmenys suvesti pakankamai buku kampu (tikriausiai kad netrupėtų) taigi sušalusius produktus pjaustyt blogai, nes ne lenda gilyn, bet skelia kaip kirvis.. pagaląsti tai pasigalanda, bet jau tokio ašrumo kaip naujo nepasieki (tikriausiai irgi kažkuo dengtas buvo) taigi dabar galandasi kaip stiklas.. galandinimui naudoju tik stambaus grūdėtumo deimantinį galąstuvą ir jau nepoliruoju, panašu, kad lieka mikro dantukai ir taip dar visai padoriai pjauna.. galiuką ir buvau nulaužęs išmetęs ant grindų.. dėl šitų reklamuojamų tai kaina panašu atitinka kokybę.. tai jei negalandi metalinių peiliu tuomet galima rizikuoti pirkti tokius.. pjaus geriau ir ilgiau nei paprasti negalasti metaliniai...
robertasdd 2020-11-01 21:56
Man rodos čia ką kitą reikia perskaityt. Ogi kad lt pardėse tie patys peiliai po 60e, tik kitaip supakuoti (dažnai dar ir su šveicarišku medicinos pliusiuku).
SaMaras 2020-11-01 22:59
Na daiktas daiktui nelygu.. Lada ir BMW irgi išoriškai atrodo panašiai, 4 ratai, 4/5 durys bet tai ne tas pats reikalas.. arba yra kinietiška ML merso kopija, kurią pirktum, ją ar originalą? Taigi su peiliais irgi panašiai, gero metalo gabalas kainuoja daugiau nei kiti nori už peilį mokėt, o dar paskaičiuok apdirbimo kaštus, rankenos gamybą jau vien savikaina gali pasiekti šimtuką kitą europietiškųjų.. o jei jis dar guli vitrinoje mėnesį kitą, kol suras savo pirkėją, į jį šviečia daug gražių lempikių, jį jums pačiupinėti paduos graži mergaitė, kuriai reikia algą mokėti.. tai 60e už peilį su šveicarišku medicinos pliusiuku gali būti visai padori kaina.. arba netgi įtartina.. nes pasižiūrėjus ką perki žinai, kad nelabai net savikainos gali padengti (kas rodytų padirbinio tikimybę)
robertasdd 2020-11-02 00:14
Tai net nemanau kad šitie lyginasi su tais kur nuo šimto kainuoja. Jie būtent ir orientuoti į tuos kur komplektus už 30-100e perka ir žodžio plienas nelabai žino.
daynewss 2020-11-02 00:30
Turėjau brangų japonišką cirkonio peilį iš Sangaidos. Pjauna puikiai, bet kai krenta ant plytelių, tai anksčiau ar vėliau nuskyla. Tada netyčia kažkokioj kiniečių šlamšto parduotuvėj Kalvarijų 125 pamačiau tokio paties ilgio už 7€. Nusipirkau. Kokybė ta pati. Ir lygiai taip pat nuskilo nukritus ant plytelių. Čia kaip telefonas - 10 kartų kris sėkmingai, o 11 bus lemtingas. Abu peiliai tarnavo vienodai. Vienodai ir nuskilo. Ar iPhne, ar Xiaomi telefonai taip pat sėkmingai skyla nukritus. Laimės reikalas. O kas liečia pačią medžiagą - cirkonio oksidą - taidaug metų teko su juo dirbti dantų technikų laborose. Tai yra Mendelejevo lentelės elemento junginys, nieko stebuklingo. Kiniečiai taip atidirbę (pavogę) technologijas ir supirkę įmones (pvz. Australijoje), kad kiniečių cirkonis nesiskiria nuo 3M. O pigūs peiliai nesiskiria nuo Kyocera. Beje, galąsti juos galima ne tik lazeriais, bet ir cirkonio oksido galąstuvais. Šiaip kaina jų tikrai gera, o ir pjauna jie tikrai puikiai. Bet metaliniai yra ilgaamžiai ir gali tarnauti dešimtmečiais, o cirkonį anksčiau ar vėliau sudaužysi. Nebent grindys medinės.
elfaso 2020-11-02 03:47
Idomios nuomones. Tik yra vienas BET... Kinieciu net peiliu rinkini uz 11 euru drystat lyginti su peiliais kurio vienas minimum 50 kainuoja? )) nebejuokinkit taip smarkiai... (Apie cirkonio keramika dengta peili net nekalbesiu nes tai is esmesi kvailas sprendimas) Pakalbam apie plieno peilius... Uz ka jus mokesit 50-200eur uz peili? Uz kokybe, kuri kontroliuojama, kievlienas gaminys praeina rengeno patikra- ir uz garantija... Ne vieno shefo nerasit naudojantis sita jusu Made in China slamsta!!! Ir nesamones raso apie kad kazkas prilimpa, kvapa, skoni keicia )))) ar jus nukvake kad tuom patiketumet? Zinoma jei savo mazgote 3 metus plauni tai ne tik ant peiliu liks kvapas ))) Nu bet jei ant tavo rankos Rolex uz 5 evrus- sitas rinkinux kaip tik tau )))
SaMaras 2020-11-02 09:58
Dėl skonio ir kvapo tai kalba eina apie anglingus plienus, ne apie nerūdijančio plieno. Ir teisybės tame šiek tiek yra.. dėl prilipimo, tai keraminiai peiliai daromi tokie truputėlį grublėti, tai prie jų tikrai mažiau limpa minkštas maistas nei prie į veidrodį supoliruoto peilio.. dažnai santoku tipo platūs peiliai turi tookius griovelius padarytus su šlifavimo akmeniu, kad sumažinti tą efektą.. brangus peilis ne visiems tinka ir yra reikalingas... Jei su brangiu peiliu stiklainius atidarinesi tai kas iš to.. be to iš gero plieno padarytą peilį dar reikia mokėti ir galąsti.. o ir patys galąstuvai kainuoja.. arba neši meistrui ir sumoki už galandinimą kaip už pigų kinietišką peilį.. žmona nelabai myli peilius, tai yra krūva maximos kur už lipdukus buvo... Pati peilių geometrija man praktiškai ideali.. tik kad plienas kaip varškė.. tai greitai atšimpa ir greit pasigalanda.. dažnai pabraukiu per galąstuvą ir tiek.. ir negaila, kad ant lėkštės pjausto ar kur ne visai pagal paskirtį naudoja..
amas 2020-11-02 15:50
Šitie straipsnyje, tai nežinau kam skirti. Nesivelsiu čia, bet jei norit gero peilio už žmoniška kainą, marš į Ikea, kol tie nesuprato ką už kokią kainą parduoda. Gero peilio pirminis ženklas tiksliai nurodyta plieno rūšis, antrinis skuta rankos plaukus. Stainless steel yra netinkamai apibūdintas plienas peiliams gaminti.
HardAxe 2020-11-02 15:59
kažkada vienas apie peilius nusimanantis vyrukas sakė, kad virtuviniam peiliui plienas turbūt trečioj eilėj pagal svarbą. Geometrija ir svorio balansas - svarbiau. Kad ir koks prastas plienas jį labai lengva greit perbraukti per brūkštą ir pjauti toliau. o šitaip aiškino toks Vladas, knives.lt, peilininkų asociacijos prezidentas.
Talkatif 2020-11-02 18:38
Įdomumo dėlei nusipirkau lidlo peiliukys metalinius. Trys rinkinyje. Kaina visko kaip pigiausio analogiško Kretzer iš Solingeno. Kretzer dar neteko galąst, skuta obuolius puikiausiai. O lidlinį - galąsk negalandęs, - žieves skusti vargas. Dėl aštrumo, tai kuo aštresnis, tuo greičiau šimpa. Ir aplamai kiekvienas užgalandinimas turi savo paskirtį. Pavyzdžiui žirklės. Kirpėjo žirklių labai aštrus kampas, bet visiškai netinkamas audiniams. Atšimpa mygom. Jei kirpėjų galandytojai patvarko siuvėjų žirkles, jos išmetamos po poros savaičių. O jei audinių žirkles panaudoja popieriui, tai greit nebekerpa audinių. Britvos virtuvėje smagu, bet tai laikina ir pavojinga. Pavojingi ir buki peiliai su kuriais per vargą drožiant rizika į pirštus pataikyt didėja. Kas liečia kinus, tai jie labai daug ką virtuvei dabar gamina. Gal prieš penkioliką metų vienas virtuvės rakandų dyleris sekundės, kad jo atstovaujamų vokiečių prekės vėliau į rinką pareidavo nei kiniškos tokios pat už trečdalį kainos. Tiesiog kinai pagamindavo didesnes partijas nei vokietukai užsakydavo ir jų dalį turginiai greičiau parsigabendavo. Pats turiu sulenkiamą GB peilį iš Fasttesch gautą anksčiau nei Iki už lipdukus pasirodė.
Staska 2020-11-02 20:07
Del plieno, tai virtuvinams peiliams nereikia, jo labai gero ir brangaus, tiksliau jis nebutinas. 420J markes nerudijantis plienas yra auksinis standartas, o 440A jau isvis beveik auksciausia klase (siap VG-10 ju hi end yra). Bet esme tame, kad paprastam namu naudotojui, desrai pasipjaustyti, peiliu rinkinys uz 11 Eur gal ir nera blogai jei jie pakankamai astrus - 2 bokalai alaus normalesnej aludej O kam reikia kokybes, tas ir nepirks jokiu neaiskiu brendu is Ali, ar kitu kitaicu, nebent dar neturi patirties su jais. Jei brandas zinomas ir patikimas ir pas mus uz panasia kaina internetinese gali gauti, jei ne, tai gauni tiek kiek moki, ne taip daznai gausi analogiska kokybe uz puse kainos.
HardAxe 2020-11-02 21:46
spręsdamas šitą kažkada paėmiau mylimiausią (420) virtuvinį peilį, visą išmatavau ir užsiprašiau pas vieną meistrelį tokio pat tik geresnio plieno. Rezultate gavosi AEB-L, kitą M390. Bet sutinku, kad žmonai nėra jokio skirtumo tarp 420 ir AEB-L, skirtumas tik tam kas galanda.
sigun 2021-10-13 14:34
Lietuvos pirkėjų "šluojami" peiliai tai 7 užsakymai su atsiliepimu per metus Iš kurių vienas sąžiningai parašė, kad peiliai ne stebuklas, o dar 5 matyt uždėjo žvaigždutes jau vien užtai, kad apskritai sulaukė. Turint galvoje, kad aliexpress leidžia palikti atsiliepimą tik 30 dienų po gavimo, tai...