„OneOdio A30“ - ausinės, kurios tikrai nustebins. Su jomis po miestą reikia vaikščioti atsargiai: neįtikėtinai puikus aplinkos triukšmo slopinimas, Bluetooth 5.0, virš 45 val. atlaikanti bei žaibiškai įkraunama baterija ir puiki kaina („OneOdio A30“ apžvalga, nuolaidos kuponas, iš Lenkijos, 4 metų garantija, FOTO)  (1)

„OneOdio“ kompanija išties džiugina savo ausinėmis. „OneOdio A30“ jau yra nebe pirmos šios kompanijos ausinės, kurias mes išbandome. Ir apie „OneOdio A30“ tikrai yra ką papasakoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

  • „OneOdio A30“ ausinės parduodamos už 46,80 €;
    • nuolaidos kuponas NEWVIP10 - papildoma 5,19 € nuolaida;
    • jei pirksite 2 vnt. ausinių, antram modeliui pritaikys 50 % nuolaidą ir bendrai jos kainuos 77,99 € - tad vienas ausinių modelis kainuos tik 38,99 €;
    • iš Lenkijos į Lietuvą pristatys per 2-5 d.d

 

  • „OneOdio Studio Pro-50“ ausinės parduodamos už 33,99 €;
    • nuolaidos kuponas gijos3 - papildoma 3 € nuolaida.

Per pastaruosius 5 mėnesius išbandžiau net keletą skirtingų „OneOdio“ kompanijos ausinių modelių. Visas šios kompanijos ausinių apžvalgas rasite čia.

Ir iš tikrųjų kiekvienas modelis turi savų privalumų. Ne išimtis yra ir su „OneOdio A30“ ausinėmis.

Ausinių pakuotės turinys

„OneOdio A30“ ausinės pas mane atkeliavo per maždaug 3 savaites. Jos keliavo iš Kinijos, per Liuksemburgo sandėlį. 

Ausinių kelionė vyko per šventinį laikotarpį, kai buvo tikras logistinis košmaras, tad tos 3 savaitės atrodo labai normalus laikas.

Plius, dabar šias „OneOdio A30“ ausines galite įsigyti iš Lenkijos sandėlio, tad praėjus visam siuntų vežimo vajui ir dar iš kaimyninės šalies šios ausinės atkeliaus per 2-5 darbo dienas.

Kaip galite matyti iš mano pateiktų nuotraukų, pardavėjas ausines supakavo labai saugiai ir tvarkingai.

Pačių ausinių pakuotė liko nepažeista ir turint galvoje, kad keliavo iš Kinijos - gana prekinės išvaizdos.

Taigi, priekyje tradiciškai matyti pavaizduotos pačios ausinės, jų pavadinimas, kokį čia turime modelį, kelios pagrindinės ausinių savybės.

Nugarėlėje surašytos iš esmės visos pagrindinės „OneOdio A30“ ausinių savybės, ką rasime pakuotėje ir nurodyti kontaktai, kuriais galima kreiptis iškilus klausimams.

 

Yra nurodytas ir telefono numeris bei visada galima parašyti elektroninį laišką. Be to, užregistravę įsigytas ausines gamintojo internetinėje svetainėje, gausite papildomą 2 metų garantiją. Tad pardavėjas suteikia 2 metų garantiją + dar 2 metus gausite iš gamintojo.

Pakuotės turinys yra kaip visada gausus ir nepriekaištingas: pačios „OneOdio A30“ ausinės, laidai, naudojimosi instrukcija ir kelioninis maišelis.

Į pastarąjį ausinės telpa kuo puikiausiai ir taip „OneOdio A30“ ausines yra labai patogu gabentis su savimi.

„OneOdio A30“ įkrovimo ir baterijos tarnavimo laikai

Pakuotėje randu štai tokį „OneOdio A30“ ausinių įkrovimo laidą. Apie 50 cm ilgio, ganėtinai storas laidas, tvirtos ir kokybiškos jungtys. Viename gale USB, o kitame C-tipo.

Labai gerai, kad čia yra C-tipo. Tai pažangesnis sprendimas ir tuo pačiu iškart pasijaučia baterijos įkrovimo greityje.

Įkrovimo laidas lengvai prijungiamas prie ausinių ir man jas patogiausia įkrauti prijungus prie kompiuterio. Įkrovimo metu ausinėse šviečia raudonos spalvos indikatorius. Kai baterija pilnai įkrauta - indikatorius nustoja švietęs.

Iš tikrųjų įkrovimo greitis mane maloniai nustebino. Gamintojas tvirtina, kad „OneOdio A30“ palaiko greitąjį įkrovimą ir pilnai baterija bus įkrauta per maždaug 2,5 val.

Visgi, manau, kad tai yra gerokai per kuklūs skaičiai. Mano atveju „OneOdio A30“ ausinės buvo pilnai įkrautos lygiai per 1,5 val. Ir čia ausinių baterija buvo visiškai iškrauta ir per tas 1,5 val. įkrauta iki 100 proc. Puikus rezultatas.

Labai šauniai atrodo ir „OneOdio A30“ ausinių 500 mAh baterijos tarnavimo rezultatai:

  • Bluetooth 5.0 ryšiu su įjungtu ANC - 15 val. ir 35 min;
  • Bluetooth 5.0 ryšiu be ANC - virš 25 val.;
  • 3.5mm laidu prijungtos prie įrenginio ir aktyvuotas ANC - virš 45 val.

Puikūs rezultatai. Čia noriu atkreipti dėmesį, kad jei „OneOdio A30“ baterija visiškai išsikrovusi, tai ausinės ir prijungtos su 3.5mm laidu neveiks. Reikia, kad baterijoje būtų bent kažkiek energijos.

 

Taip pat tuo metu, kai prie įrenginio „OneOdio A30“ ausines prijungiu 3.5mm laidu ir aktyvuoju ANC, yra naudojama „OneOdio A30“ ausinių baterijos energija. Ir šios ausinės nėra įkraunamos per pakuotėje esantį standartinį 3.5mm laidą.

Pastarasis yra maždaug 1,5 metro ilgio, abiejuose galuose standartiniai 3.5mm audio kištukai. Kokybiškas laidas, lankstus.

Ant laido nėra mikrofono ir, beje, ausinėse esantis mikrofonas bei valdymo mygtukai nustoja veikę, kai ausinės yra prijungtos laidu.

Iš esmės „OneOdio A30“ yra belaidės ausinės su papildoma galimybe jas prie įrenginių prijungti 3.5mm laidu.

Pakuotėje randu ir štai tokį įdomų priedą. Ir jis tikrai nėra skirtas įkrauti ausinėms.

Instrukcijoje net kelis kartus ryškiu šriftu nurodyta, kad su šiuo kištuku jokiu būdu nebandyti įkrauti ausinių. Taip jas iškart sugadinsime.

Šis kištukas skirtas naudoti kelionių lėktuvu metu. Tada jis įkišamas į lėktuve esantį maitinimo lizdą, 3.5mm laidu prijungiame „OneOdio A30“ ausines ir taip klausomės norimos muzikos, žiūrime filmą ir panašiai. Šaunus dalykėlis. Daug keliaujantiems tikrai pravers.

„OneOdio A30“ ausinių pagaminimo kokybė, valdymas, ANC ir garso kokybė

„OneOdio A30“ yra kokybiškai pagamintos ausinės. Tiesą sakant, kaip ir visos šios kompanijos ausinės, kurias iki šiol esu išbandęs.

Lankelio viršuje matyti kompanijos pavadinimas. Pats lankelis yra su paminkštinimu, tad prie galvos priglunda patogiai ir jos nespaudžia.

Pats lankelio korpusas yra metalinis ir kaip galite matyti - sugraduotas. Patogu tiksliai nustatyti reikiamą lankelio ilgį.

Ant dešiniojo ausinių kaušelio išorinio korpuso yra C-tipo įkrovimo lizdas, ANC aktyvavimo jungtukas ir šviesos indikatorius.

Kai įjungiamas ANC - pradeda nuolat šviesti tasai žalios spalvos indikatorius.

Ant kairiojo kaušelio išorinio korpuso dalies turime mikrofoną, 3.5mm audio jungtį, valdymo mygtukus ir mėlynai šviečiantį indikatorių.

Baterijos įkrovimo metu jis šviečia raudonai, poravimo metu mirksi mėlynai, o kai pilnai suporuotas su įrenginiu - nuolat šviečia mėlyna spalva.

 

„OneOdio A30“ yra over-ear tipo ausinės. Tai reiškia, kad jos pilnai apgaubia ausis. 

Ausinių kaušeliai yra paminkštinti ir tinkamos formos. Ne absoliučiai apvalūs, bet šiek tiek pailgi. Tas yra gerai, nes tokio tipo kaušeliai geriau apgaubia ausis.

„OneOdio A30“ ausines galima lankstyti ir jų kaušelius pakreipti vertikaliai bei palenkti horizontaliai. Dėl to jos tampa kompaktiško dydžio ir lengvai telpa į kelioninį maišelį.

Tad „OneOdio A30“ visada galima pasiimti su savimi. O kadangi ausinių baterija tarnauja labai ilgai, tai yra didelis privalumas.

„OneOdio A30“ dėvėjimo patogus, ANC, pokalbiai ir garso kokybė

Iš esmės turiu pasakyti, kad „OneOdio A30“ pagamintos labai kokybiškai. Tokioje kainų kategorijoje kažko daugiau ir nesitikėčiau.

Dėvėti jas taip pat yra malonu. Galiu bent keletą valandų su jomis klausytis muzikos. Visgi, iš visų iki šiol mano testuotų „OneOdio“ ausinių, dėvėjimo atžvilgiu pačios maloniausios yra „OneOdio Studio Pro-50“. 

Su jomis nors ir 12 valandų iš eilės, kartais taip ir būna, galiu klausytis muzikos ir praktiškai net nejaučiu kažkokio ausų nuovargio. Jose yra patys minkščiausi ir maloniausi dėvėti ausinių kaušeliai bei lankelis.

Jei dirbate prie kompiuterio ir kitą sėdimą darbą bei muzika kasdienis jūsų palydovas, tada dėvėjimo atžvilgiu geriausias variantas yra „OneOdio Studio Pro-50“. O ir garso kokybė šių ausinių puiki: daug žemų tonų ir geras balansas. „OneOdio Studio Pro-50“ apžvalgą rasite čia.

Nesupraskite klaidingai, „OneOdio A30“ ausinės taip pat yra patogios. Bet jos nėra 100 proc. skirtos muzikos klausytis po 8-12 valandų per dieną. Bent jau man po tokių sesijų atsiranda tam tikras, nors ir minimalus, tačiau juntamas diskomfortas.

 

Iš kitos pusės, „OneOdio A30“ pagrindinė paskirtis yra jas naudoti kelionių metu, vaikštinėjant mieste, po parką, keliaujant į darbą ir panašiai. Tai yra keliautojų ausinės.

Ir čia „OneOdio A30“ turi labai rimtą ginklą - ANC (aktyvų aplinkos triukšmo slopinimą 26±3dB).

Turiu pasakyti, kad čia „OneOdio A30“ kiek nustebino. Tokios over-ear ausinės aplinkos triukšmo slopinimo klausimu turi akivaizdų privalumą. Jos natūraliai apgaubia ausis ir čia automatiškai turime pasyvų aplinkos triukšmą. Žinoma, tai tikrai 100 proc. neapsaugo nuo aplinkos garsų.

O štai turimas ANC jau apsaugo. Ši technologija ir yra sukurta tam, kad užblokuotų iš aplinkos atkeliaujančius garsus. Ir „OneOdio A30“ tą daro nuostabiai kokybiškai. 

Tiesą pasakius, jei mėgstate vaikštinėjant po miestą klausytis muzikos ir dažnai užsisvajojate, tai tą geriau darykite toliau nuo keliais važiuojančių transporto priemonių. Su „OneOdio A30“ ausinėmis jų tiesiog negirdėsite.

Kokie ANC minusai? Aktyvavus šį dalykėlį, atsiranda minimalus foninis triukšmas. Jis girdimas tuo metu, kai persijungia sekantis dainos takelis. Grojant muzikai to nesigirdi.

Pati garso kokybė lieka kokybiška, nors ir garso galingumas kiek sumažėja. Na, bet čia praktiškai absoliučiai visų tokios kainos ausinių problema ir nieko su tuo nepadarysi.

Geriausia garso kokybė yra be ANC ir tada garso lygis siekia iki 100 dB, ko yra daugiau nei užtektinai. Su ANC maksimalus garso lygis šiek tiek sumažėja.

Vertinant bendrai, garso kokybė yra gera. „OneOdio A30“ ausinėse yra gerai subalansuoti žemi, vidutiniai ir aukšti tonai. Su šiomis ausinėmis yra malonu klausytis labai įvairaus žanro muzikos: tiek klasikinės, pop, roko, elektroninės ir t.t. 

Šios ausinės yra skirtos daugiausiai muzikos klausytis keliaujant, tad garso kokybė yra netgi labai gera. Su jomis taip pat smagu ir žaisti žaidimus. Garso užlaikymas yra visiškai minimalus ir nieko kritiško. Belieka Bluetooth 5.0 ryšiu „OneOdio A30“ ausines suporuoti su telefonu, planšete, kompiuteriu ar kitu įrenginiu ir jau galite klausytis muzikos, žaisti žaidimus, žiūrėti Youtube, filmą ir kitaip pramogauti.

 

O kaip gi „OneOdio A30“ mikrofonas? Šios ausinės palaiko CVC 8.0 techninį sprendimą, kas prisideda prie aplinkinio triukšmo slopinimo ir geresnio mikrofono veikimo. Turiu pasakyti, kad tai „OneOdio A30“ ausinėms padeda ir mano pašnekovai mane girdi kokybiškai. Žinoma, mikrofonas galėtų būti dar geresnis, bet kokybiškai susikalbėti su skambinančiuoju tikrai pavyks.

Koks galutinis verdiktas?

Iš tiesų čia turime dar vienas kokybiškas „OneOdio“ kompanijos ausines:

  • kokybiškai pagamintos;
  • patogiai valdomos - mygtukai tvirti ir patogiai išdėlioti, gerai reaguoja į paspaudimus;
  • ganėtinai lengvos ir malonios dėvėti;
  • Bluetooth 5.0 ryšys ir žaibiškas poravimas su įvairiais įrenginiais;
  • pajungimas 3.5mm jungtimi;
  • labai ilgai tarnaujanti baterija;
  • C-tipo jungtis ir stebėtinai greitas įkrovimas;
  • ANC technologija - labai gerai pašalina aplinkos triukšmą;
  • kokybiškas mikrofonas ir gerai subalansuotas garsas.

Jei mėgstate bekeliaudami klausytis muzikos, norite išeiti pasivaikščioti į parką ir tuo metu taip klausytis muzikos, kad daugiau nieko aplinkui negirdėtumėte, tada „OneOdio A30“ yra puikus pasirinkimas.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Oneodio.de, kuri suteikė galimybę išbandyti šias „OneOdio“​ kompanijos ausines. Jei susidomėjote „OneOdio A30“​ ausinėmis, tai dabar su nuolaidos kuponu NEWVIP10 jas galima įsigyti už 46,80 €. Iš Lenkijos į Lietuvą pristatys per 2-5 d.d.

Jei pirksite 2 vnt. ausinių, antram modeliui pritaikys 50 % nuolaidą ir bendrai jos kainuos 77,99 € - tad vienas ausinių modelis kainuos tik 38,99 €.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai (1)