[Žinios trumpai] Prancūzija per žingsnį nuo branduolinės katastrofos: skelbiama, kas vyksta su reaktoriais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-07-04 21:54
ziema europa sedes be elektros, o jei ir bus, tai kaina bus milziniska
AAA000 2022-07-04 22:19
surudijo atominiu reaktoriu suvirinimo siules nu koks buhalteris galejo pagalvot ??? net kai problema buvo zinoma ir nustatyta 50+ metu atgal... zmones aplamai dauguma idiotai - nereikalauja ziedines ekonomikos ir realios ekologijos. vadovaujasi nacistiniais lozungais - kaip kokie vegetarai ir panasus - taip dar daugiau zalos ir tarsos sukurdami... dauguma sriciu - tame tarpe ir energetijoje senai galima naudot specialias medziagas. o viskas kas rudija ar pvz degraduoja - galima senai uzdraust. kai tik atsiranda nauja speciali medziaga ar technologija. daznu atveju siuloma "rinkos" ivairove ir "konkurencija" - tai jei ivertint perdirbamuma ir ekologija - santykis mazdaug 95% sudo ir 5% persidirba pagal pageidautinas savybes ir ekologiska. o kainoje - kuria temato tik buhalteriai ir "akanamistai" - proporcija atseit normali - 50% su 50% o tikrasias problemas megstama valdzios uzslaptint po visokiais "nacionaliniais saugumais", "verslo interesu gerbimu" ir "salies prioritetais" - nors is tikro tik maskuojama monopolis ir nenorina prarast itakos valdyt energetika ir imt is verslo kysius laimejusiu "demokratiskai" partiju lygiu... ta Prancuzija jau reiketu bauduot ES lygiu - uz tarsios AE energetikos lobizma. neisipaiso niekaip i ateities pasauli... volkswagenui ir kitiems "europieciams" kai gerai amerikieciai ikirto ekonomiskai - greit pasuko tinkama linkme. reiketu ir su pracuzu atomininkais kazka panasaus padaryt. per ilgai brandina ekologines bombos problema. aplamai anglies deginimas katilinese nera didele kazkokia ekologine katastrofa. cia zaidimo taisykles labai paprastos. nori degint angli - degink. bet tiesiog paskui atitinkamai isleista atmosferon kieki privalesi susiurbt ir neutraliuzuot. arba kvotas nupirkt. is tu kurie realiai savo veikla mazina co2. pvz BRANDZIU misku savininku - kurie neparduoda krumu biokuran. arba zemdirbiu - maisto pramones - kurie naudoja ilgalaikius augalus. daba sitas kvotas dovanoja kazkokiem tesliniams - kurie tiesiog "negamina". o tie kur salina problema - nieko negauna... o atomoininkai uz savo ilgaleikes tukstantmeciu siukles turetu tu tarsos kvotu issipirkinet 100x koeficientais... tame tarpe ir ruskeliam ikalt eko baudu - uz atominiu elektriniu griovimus kariavimo veiklose... tegu apsimoka...tie kur prades atomines bombas metyt - ekologines zalos kompensavimo reparacijas turetu moket simtmecius. japonai su siaures koreja irgi cia turetu but neblogai nubauduoti... va tokius sankciju paketus reiketu prastumt... puiki proga beja.
Siguas 2022-07-05 06:07
Nemanau, kad ten kas nors labai rimta. Paprasčiausiai bus kokie nors mikro- makro įtrūkimai apie kuriuos anksčiau nežinojo dėl dianostikos nebuvomo, arba nekreipdavo dėmesio. Tobulėja diagnostikos priemonės, na o susirūpinimus ir stabdymus turbūt organizuoja politikai.
immortallt 2022-07-05 08:22
Šiaip elektrai gaminti mažiausioji dalis dujų nueina. Siguas, jau prieš dešimtmetį prancūzai kalbėjo, kad jų reaktoriai nelaikys tiek kiek planuota, ir kad nusidėvėjimas yra didesnis, nei projektuota. Nuo to laiko matau tik diagnostiką nebent pagerino, bet savo energetikos tvarkyti nesiėmė.
HardAxe 2022-07-05 17:57
turbut iki tol buvo tas pats, tik nezinojo. Labai reikes elektros, paleis po viena tuos reaktorius (speju) su akyla prieziura...