[Žinios trumpai] Vokietija perspėjo gyventojus: bus dvi labai sunkios žiemos, o tada galutinė pergalė prieš Rusiją!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-07-19 10:58
Verta dvi žiemas pakentėt, kad išspręsti reikalus su Kremliumi. Juo labiau - kad patys kalti, tegul kaltina Merkel. Prie jos uždarė atomines ir tapo dar labiau priklausomi nuo rusiškų dujų. Jau po Krymo aneksijos galėjo tą procesą stabdyti. Dabar gausis, kad vėl turės paleist tas atomines. Bus matyt, gal ir be jų apsieis.
immortallt 2022-07-19 12:34
Benediktas, atominių uždarymas nepadarė Vokietijos priklausomos nuo rusiškų dujų. Elektrai dujos jiems iš viso dzin, visas dujines gali pakeisti anglinėmis elektrinėmis. Anglių rinkoje galima įsigyti nepalyginamai lengviau, nes visa infrastruktūra yra. Katilinės irgi. Neuždarytos atominės mažintų anglių poreikį. Ir atomines uždarė todėl, kad jų subsidijavimui daug pinigų reikėjo. Vokiečiam su dujomis problema pramonė ir namų ūkių šildymas. Namų ūkiams nėra net ko teoriškai pasiūlyti kito. Biokuro jie pas save tiek neturi dėl 8 kartus didesnio gyventojų tankio, nei Lietuvoje. Anglimis jei pradės namų ūkiai kūrenti - padus (nuo biokuro irgi jau būtų problemų). Šilumos siurblių taip staigiai juos įrengiant nepaveš elektros tinklai. Renovacijos ir nepadarys, tam optimistiškai reikia 30 metų, realiai 60 metų. Vokiečių priklausomybė nuo rusų šiaip labiausiai išaugo, kai Olandai sugalvojo uždaryti didžiausią dujų telkinį Europoje dėl žemės destabilizavimo baimės. Jei Olandai nebūtų jo uždarę, nebūtų tiekimo sutrikimų iš Skandinavijos, tai tik 10% dujų kiekio būtų nepakeičiama. Su lenkų ir Ispanų pagalba, būtų įmanoma tokį kiekį padengti (plius paklausą biški prisukus). O čia dar klaidą padarė vokiečiai dujų talpyklų valdymą leidę vykdyti ruskiams, kurie tyčia jas ištuštino. Jei jos būtų buvusios pilnos praėjusį rudenį, jos jau dabar irgi būtų pilnos. Nebūtų tokios panikos rinkoje, nebūtų ir priklausomybės tokios nuo rusų. Vokiečiai tikrai nėra nekalti, patys iš dalies sudarė tokias sąlygas krizei, bet pasižiūrėk pas mus, jei būtų praėjusi valdžia Lietuvoje, tai mes siųstume karinę pagalbą ne ukrainiečiams o rusams. ES ir NATO sprendimų priėmimuose aiškintume, kad ukrainiečiai rusus užpuolė ir vykdo rusų genocidą ir t.t.
Benediktas 2022-07-19 13:41
Na tai atominės elektrinės galėtų gaminti elektrą, o šildymą vykdyti šilumos siurbliais. Laikinai aišku - porai metų. Nekalbėčiau apie tai, jei spaudoje nerašinėtų, kad vokiečiai žada atkonservuoti AE. Nežinau, kiek tame tiesos.
Balkis 2022-07-19 14:00
tai dabar, kai iliuzijų dėl Ivano neliko, gal ir kariaut rimtai pradėsit ir ginklus rimtais kiekiais Ukrainai perduosit, juk karas EUROPOJ, ne Afrikoj ar p. Amerikoj, tokie kaip vokiečiai ir prancūzai daug rimčiau į tai turėtų žiūrėt, nes atrodo be JAV vargas europėlei
donatasv 2022-07-19 18:39
Kas čia per kliedesys? Prie skvernelio valdymo būtume pasisukę Rusijos pusėn? Iš kur tokias nesąmones trauki?