Šokiruojantis „Perlas Energija“ sprendimas gali tapti visuotinu: ekonomisto komentaras, kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-08-06 14:02
Ko čia stebėtis, taip ir turi būti, kai biržos kainos užkilo iki padangių. O ką reikėjo daryti tam Perlui, gal imti paskolą iš banko ir dotuoti vartotojus? Aplamai šitie tiekėjai iš principo nesąmonė, o gyvenime taip būna - viena nesąmonė iššaukia kitą nesąmonę.
skimas969 2022-08-06 14:35
Abejoju, kad perlas ne bankrutuos.... Esami klientai pasipktine begs, nes birzos kaina pas visus panasi. Nors ka reiskia imones bankroras, kurioja dirba maziau kaip 10 zmoniu....
Giedriax 2022-08-06 15:07
Perlo energijos šūkis - Jūsų sąžiningas elektros tiekėjas
bahuriux 2022-08-06 16:00
. Tai kam tie tiekėjai išvis buvo reikalingi? Dabar garantinis tiekimas yra kažkas panašaus birža plius 25%. Tipo negali ir toliau visi sėdėti tame garantiniame, bet už realią kainą? Pelnas eitu tiesiai į valstybės biudžetą. Pelnas galėtu būti plius kokia 10 proc. nuo biržos kainos, o kainos indeksuojamos kas pusmetį, kaip būdavo iki šiol. Juk neturim ir nepanašu, kad turėsim nepriklausomų tiekėjų dujoms, vandeniui, kanalizacijai, tai kurių galų mums jų reikia elektrai. Aš turbūt nebėgsiu iš perlo, bent jau kolkas, nebent bankrutuotu. Nes elektrą pasigaminu su SE ir beto už kovo mėn perteklių perlo sąskaitoj negryni pinigai kurių užtenks ir liks visiem metam už abonentą, (4 atsiskaitymo būdas su eso,) tai dabar gaunu sąskaitas su 0 ir esu jau sukaupes el. energijos normaliai.
AAA000 2022-08-06 18:38
reikalas tame, kad cia ikure parazitu perekupu karteli kazkoki. nereikalinga nei rinkai, nei vartotojams . o valdzia apsiskelbe, kad priverte elektros gamintoijus konkuruot - tipo "rinka". nu mazdaug kaip automobiliu rinkoje, automobiliu gamintoju garantijas perdave turginiams prekiaujantiems tik devetais... jokios rinkos taip neveikia - kai vartotojus PRIVERCIA. tas veikia lietuvos valdziu rinkiime - kai tave privercisa "nors kazka" rinkt - nes negali but vakumo. ir bukai pritaike tai elektros tiekimo sistemai, nes ji monopoline. neisardzius monopilio - sitai niekada neveiks... ir cia ne perla reikia ieskiniais persekiot. persekiot teisiskai reikia sitos perekupu iteisinimo sistemus idiegejus. ir prisiteisinet nuostolius. is tu visu "energetikos prieziuros komisiju", visokiu partiniu "konsultantu" ir seimo "priemeju". nes faktiskai ivyko vagyste. visuomeninis elektros tinklas ir jo VISUOMENINE prievole tiekt elektra buvo perduotos privatininkams. BE SAVININKO - tos pacios visuomenes - sutikimo. jus visus apvoge tiesiog. jus bent vienas dalyvavot pvz referendume, kad visuomenine elektros tiekimo funkcija perduos perekupams? as tai ne. sita sprendima "nuleido" korumpuoti valdziagyviai. va cia teisinis pazeidimas. kad vienas perekupas kazka cia maklina - cia neesme. cia tik ligos komplikacija... nu viena man neleidziama minet komentaruose partija megsta atpirkimo oziu ieskot. panasu prikabins perlui
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-06 18:46
Beliko darbuotojams analogiškas darbo sutartis pasirašinėti: x*litras benzino + y*litras pieno + z*McDonald's mėsainis (BigMac indeksas) Kaina ir kyla tam, kad sumažintum vartojimą, nes yra šio produkto deficitas. Tai čia kas liečia tą galutinį vartotoją. Kalabant apie produkto tiekėją, tai jam galioja kita tvarka. Ir šiuo konkrečiu atveju jeigu jau pasirašei sutartį, vadinasi privalai jos laikytis. Jeigu nesugebi vykdyti savo įsipareigojimų, tai kaip ir kiekvienam versle - bankrutuoji, nes priėmei blogą sprendimą! O jeigu bankrutuoti labai nenori, vadinasi ieškai sprendimo, tačiau negali nevykdyti savo teisinių įsipareigojimų. Tai arba ieškai alternatyvių finansų šaltinių, ieškai būdų sumažinti išlaidas, imi paskolą ir/ar prašai valstybės paramos. O šiuo atveju man labai panašu į tai: įsukom neblogą pelningą versliuką, bet kai pelnas sumažėjo, tai nusprendėm suplėšyti klientų sutartis užuot prisiėmę už tai atsakomybę. Suprask kiti turi "susiveržti diržus", na o mes nusipelnę gyventi gerai ir atlyginimų sau nesimažinsime ar kitų sprendimų neieškosime. Tai pagal tą patį principą vadinasi ir darbuotojai turi darbo sutartis pasirašinėti - principą pateikiau pačioje pradžioje
qrad 2022-08-06 22:01
Panašu, kad laukia LEO LT likimas. Su nepriklausomais tiekėjais bandoma neva sumažinti valstybės monopolį, bet tie patys tiekėjai pirks energiją iš valstybės, tai kur tas monopolis dings, kai valstybė vistiek valdys visus elektros tinklus ir reguliuos kainą? Tiesiog pridedamas papildomas tarpininkas, kuris pasiims savo dalį ir galutinis vartotojas sumokės daugiau, nei pirkdamas elektrą tiesiogiai iš valstybės.
AAA000 2022-08-06 22:19
dar blogiau. valstybe KARTU nusimeta socialine nasta aptarnaut vartotojus lygiateisiskumo principais. ta prasme resursas bendras - o dalinama - turtingesniems ir visokiems isgalintiems moket kysius daugiau. o vargsams - atimama isvis priejimas prie resurso. paliekama tik "privalomieji abonentiniai" kokie nors... kuriu del vistiek islikusio monopolio nebegali isvengt... va cia ir yra uzsleptoji vergija, kai dali visuomenes prismaugia tiesiog kaip suni ir pririsa. ir kas tai sukuria? ar tik ne sunaujos specialistai-konsultantai? o tie socialiai prismaugti neturi pasirinkimo, nes ju teises apriboto. o is valdzios puses aiskinama, kad jie kokie nors savaiminiai degradai, kuriuos reikia "treniruot" pvz 4 valandu antiistymiskais "darbo" kursais ir pan... priverst juos tupet beprasmiskose eilese prie valdisku kontoru, ir t.t... siuo atveju pasirasinet vel kazkokias "privalomas" psiaudo sutartis "su kitu nepriklausomu" kai realiai net cia monopolis jau susiformavo, vieno perekupo rankose jau viskas... cia jum tikrai pazanga ir geroves valstybes kurimas? cia gi akivaizdi korupcija ir vatnykiniu tvarku ivedimas per visus galus kyso... ne tik pas vokiecius srioderiai yra. pas mus tokie "srioderiai" - istisos partijos... LEO lt ten tebuvo bandymas. daba pasistenge geriau... Lietuvos valstybe energetikos sektoriuje faktiskai tapo irankiu kazkokiu neaiskiu privaciu klanu-giminiu-korupcionieriu rankose. jokia rinka cia nesukurta... sukurta parazitavimo sistema ir ji aktyviai "isisavinama".
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-06 23:51
Aš tai mažai reikalų su tuo turiu, tai nelabai įsigilinęs į situaciją. Bet gal yra kažkokios tų tarpininkų investicijos į tinklų plėtrą, aptarnavimą, gedimų šalinimą, modernizavimą? Ar čia jie tiesiog tik finansinį administravimą perėmė?
svetys 2022-08-07 07:50
Ši situacija veda prie minčių, jog Perlas gan sąžiningai elgiasi šioje vietoje. Ir čia jau labai įdomu kaip ignyčiai, elektrumai ir enefičiai viniojasi iš tokios pačios situacijos? O situacija čia panaši į tai, kad jie tyliai ir nesidrovėdami lenda į valstybinę kišenę... o jei viešumoje praslydusi informacija yra teisinga, jog enefičiai ir elektrumai yra igničio dukterinės įmonės - tai tik patvirtintų, jog ši elektros ūkio ale liberalizacija yra tik monopolinis, oligopolinis ir leo lt 2 reiškinys viename asmenyje..
qrad 2022-08-08 23:25
https://www.delfi.lt/verslas/rinka/igni ... d=89576377 Problema buvo, kai valstybinė įmonė, kuri turėjo monopolį ir veikė, kaip pelno siekianti organizacija, rinko rekordinius pelnus iš mokesčių mokėtojų pinigų. Valdžia visuomet galėjo nustatyti valdiškom įmonėm pelno maržas, kad vartotojas nepermokėtu už paslaugas. Nepriklausomų tiekėjų sprendimas realiai toks pats, kaip benzino pilimas ant gaisro židinio.