Ekspertas teigia, kad energetikoje prasidėjo panika – pigios elektros laikai baigėsi, išvysime dar neregėtas kainas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2022-08-09 16:43
Dyzelinas pabrango apie 50%, o dujos 10 kartų. Lietuvoje reikia pritaikyti visas elektrines gaminti elektrą iš dyzelino. Manau kainuotų n.d. 200€/ MW. elektra pagaminta iš dyzelino. Bet tas neįmanoma. Vietoj to, kad pertvarkyti pvz. 9 elektrėnų bloką ant mazuto- dyzelino jie rengtų galimybių studiją ir būtų daugybę biurokratinių stabdžių. Laikas labai svarbus. Neturime teisės nieko nedaryti.
bahuriux 2022-08-09 17:32
Aš siūlau el. biržoje gamintojui pasiūliusiam brangiausią kainą padvigubinti ir sumokėti visiems tiekėjams. Ir tai net nelabai didelis absurdas, tik dukartus didesnis nei yra dabartinėj biržoj. Jei rimtai koks "proto bokštas" galėjo, tai pavadinti laisva (neiškrypusia) rinka? Aš esu gaminantis vartotojas ir kuo aš blogesnis, kad negaunu po 20-50ct už kWh. Pažadu net susimokėti pajamų mokestį. Ten su Norvegija geras bajeris, patys gamina elektrą iš atsinaujinančių šaltinių ir moka brangiai kaip ir tie kurie stūmė dūrą ir kūreno anglis ir dujas, vietoj atsinaujinančios energetikos vystymo.
gytis13 2022-08-09 20:27
Su dyzeliu nieko stebuklingo neišeis, namie galima statyti dyzelinį generatorių ir gamintis elektrą maždaug 50 cnt/kWh, neišeis 20cnt/kWh. Taigi elektros tinklas tiesiog tapo nereikalingas su tokiomis kainomis, pakanka dyzelio namuose
AAA000 2022-08-09 23:57
ten TIK vartotojai verkia (pirkejai). bet tu turek minty, kad apie 12% populiacijos Norvegijoje tiesiogiai valdo tas hidroelektrines, kurios gamina uz centus. o gauna butent rinkos kaina. ir 12% norvegu perkasi tas savo teslas ir elektrinius porche. ir dar kruvos pinigu jiems lieka. va siti neverkia tai tikrai. o cia ne vagiu konglomeratai kaip Lietuvoje - o siaip - visokie ukininkai ir panasi liaudis. upeliu ir tvenkiniu savininkai. su nedidelem hidroelektrinem, ten jos ant kiekvieno kampo - kaip prisikta. o kai yra tiek pajamu tam 12% populiacijos (jie mokescius irgi susimoka labai didelius tada), tai ir likusi populiacija per socialine sistema gali sau leist gaut dideles algas. ir visa salis gali gyvent pasaulio penketuke. o jei toliau rinksit vagis kaip dabar, kur energetikos monopolius kuria, ir dar papildomus tarpininkavimo parazitus = nu tai tuoj Nigerija Lietuva aplenks... pas mus daro socialine sistema su ypac dideliais mokesciais - bet neformuoja mokesciu moketoju sluoksnio. o energetika vienas is sektoriu. kur Lietuvoje DRAUDZIAMA veikla ir elektros pardavimas smulkiems. nu tai sudinai ir gyvensim dar ilgai... avims atseit 9 centus/kwh kompensacijas numes - kai realiai cia ismes uzsienin... MUSU MOKESCIUS!!! nes perkam elektra 2/3 uzsieny. nes neleidziam vietoje vietiniams investuot ir laisvai parduot. nesuperka monopolis. padekokit anukeliams ir kreiviams beretkonservatnykai suknisti.
HardAxe 2022-08-10 00:26
bet gausi ne tik elektrą - dar šilumą sunaudosi namo šildymui