[Žinios trumpai] JK jau skelbia gudrų būdą, kaip Rusija galėjo susprogdinti „Nord Stream“ - viskas suplanuota dar prieš kelis mėnesius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mixed 2022-09-29 13:05
galejo uzminuoti ir statybos metu, galejo ukrainieciai uzminuoti, kad nenutrauktu tranzito ir ziema turetu duju. kas dabar pasakys..
Benediktas 2022-09-29 13:52
Ukrainiečiai, kai tik NATO pagrinde juos remia - nutraukti tiekimą NATO valstybėms savavališkai - nejuokauk.
P69 2022-09-29 14:56
Man irgi atrodo realiausias variantas būtent kaip aprašyta. Nebūtina droną leist iš karinio, galima iš žvejybinio, iš kažkokios krešenos paleist, kad neįtartu. Kiek suprantu povandeniniai dronai kurie siekia gerus gylius naudoja kabelius, nes radijo bangos sunkiai prasiskverbia vandenį (ypač prie didelių gylių). Nelabai su tais povandeniniais dronais nusimanau, bet ar nebūna taip pat tokių kur virš vandens būtų speciali antena kurį gaudytu ir siųstu radijo bangas, o po to kabeliu eitų iki povandeninio drono. Toks kaip plūduras padarytas. O laivas tarkim būtų už kokio 100-200km nuo to plūduro. Ir aišku perdarytas civilio. Aišku čia daugiau darbo, bet teoriškai žiūrint. Nors jau geriau tada atrodo tiesiog civilinį laivą perdaryti, vizualiai sunkiau susekamas. Arba kažkas panašaus kaip starlink lėkšte viršuje, tada aišku ir maitinimas eitų, bet jaučiu kabelis proporciškai taip sustorėtų, kad užmaitint tai beprasmiška būtų į vandenį leist. Nu nebent baterija būtų ant plūduro antra su starlink lėkšte, o informacija keliautu kabeliu iki povandeninio drono su varikliu. Teoriškai unlimited range būtų apart baterijų.