[Žinios trumpai] Kinija skelbia sukūrusi gigantišką 400 MWh talpos bateriją, naudojančią suspaustą orą: tai veikia, ir jau prijungta prie miesto tinklo!  (5)

Asiatimes.com praneša, kad Kinija pristatė didžiausią pasaulyje suspausto oro energijos kaupimo sistemą, kurios galia siekia 100 MW. Ją sukūrė Kinijos mokslų akademijos mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suspausto oro baterija jau prijungta prie Džangdziako miesto tinklo. Pasak Kinijos mokslininkų, ši sistema yra draugiška aplinkai, nes energija kaupiama suspausto oro forma, o ne ličio baterijose.

Naujoji jėgainė gali saugoti ir tiekti iki 400 MWh energijos, jos efektyvumas, kaip teigia sistemos kūrėjai, – 70,4%. Tai - didelis pasiekimas, nes panašių sistemų efektyvumas yra 40-52%.

Jėgainė kaups atsinaujinančių šaltinių energiją, kad ją būtų galima panaudoti išaugus elektros energijos poreikiui. Mokslininkai tikina, kad įrenginys per metus sumažinti anglies emisijas apie 42 tūkstančiais tonų.

 

Kinijos mokslininkai suspausto oro bateriją vadina „viena perspektyviausių didelio masto energijos kaupimo technologijų“, nes ji gali dirbti labai ilgą laiką su labai mažai priežiūros.

(43)
(0)
(43)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: