Vėjo jėgainės Lietuvoje: teisinė ir finansinė situacija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dulkstantis 2010-03-08 00:14
mano dede stato 4 vejo jegaines. Tai popierius jau kokius metus tvarkosi, kabinejasi del visokiu menkniekiu. Net kableli randa nepadeta turi bapkes vel moket... Krc kiekviena istaiga praso pinigu, o jei neduodi - gali kimarint menesius kol praslisi... Susikta Lietuvele taip sakant...
Azys 2010-03-08 16:45
Pažystamas turėjo lėšų ir norėjo pasistatyti galingesne vėjo jėgaine. Jau buvo pradėjes rankiotis reikalingus popierius, kai pamatė kokius kryžiaus kelius jam teks nueit ir kiek jam visa tai kainuos, o rezultatas kada bus visiškai neaišku, tai atsisakė šios minties ir pinigus kitur investavo. Sakė kad kai nueini į tas įstaigas, tai kalba su tavim kaip su priekvailiu, tipo ka tu cia durniau sugalvojai. Skirstomieji tinklai visiskai nesuinteresuoti supirkinet elektra is tokiu subjektu, o įstatymai taip surėdyti, kad nepadeda, bet trukdo tokių projektų įgyvendinimui ir sudaro puikia terpę kyšių ėmimui.
mykolas 2010-03-08 22:27
Kainos tai nesvejkos... O ir tas reikalavimas parduoti 50 proc. elektros kažkaip naglai skamba. Kam parduoti? Tinklams? O gal man pačiam jos reikia.
feed73 2010-03-19 21:39
Vejo jegaine pasistatyti lengva tik multimilionieriam turintiem geru rysiu, ir galintiem lengvai apeit visas biurokratines kliutis. Visu pirma reiktu mazinti biurokratizma. O anta, manau yra suinteresuotoju grupes kurioms vejo pagaminti energija nenaudinga, pvz elektros skirstomiesiem tinklam, kadangi zalia energija jie turi supirkti didesnem kainom negu kitais budais pagaminta energija (pvz. Atomine energija)