Į Lietuvą gali ateiti visiškai nauja branduolinė jėgainė: skelbiama, kas nutiks po 2030 m.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2023-04-12 19:18
dėja saulės elektros pataupyti žiemai nelabai išeina.jokie akumuliatoriai nepadės,nepadės ir Kauno hidro akumuliacinė elektrinė.
radioaktyvas 2023-04-12 21:19
Šiaip lt yra vietų kur su patobulinimais galima statyti ir paprastus reaktorius. Tokios vietos Visaginas, Elektrėnai ir kitos vietos kur eina didelio pralaidumo elektros tinklai ir mazgai. Jei statyti elektrėnuose tai jau galima pagavoti ir šilumos pertekliumi šildyti Vilniaus-Kauno gatves, butus, o elektrinei geoterminis aušinimas, kad per karščio bangas netektų stabdyti reaktoriaus, o ir atsiperkamumas padidėja su mažesniu biokuro naudojimu. Jei vilnius su kaunu pereina į budintį rėžimą ant branduolinio šildymo jau tai gerokai numuštų biokuro kainas lt.
immortallt 2023-04-13 07:32
O iš kur ištraukei, kad saulės elektrinėse pagamintą elektrą reikia taupyti žiemai? Niekada tokių planų niekas ir nedarė, tik oponentai AEI kuria tokius planus, kad tada turėtų argumentų prieš.
immortallt 2023-04-13 07:35
Šilumos pertekliumi šildyti Vilniaus ir Kauno gatves - puikiai pavaizduoja, kaip nesugebi vertinti kaštų. Ar manai, kad vamzdynas iki Vilniaus iš Elektrėnų būtų nemokamas, ar kad nereikėtų naudoti elektros, pravaryti tokį kiekį termofikato iki Vilniaus? Geoterminis aušinimas Tu supranti, kokių kiekių aušinimui reikia, ir kaip problematiška būtų su pasyviu aušinimu, kalbant apie geotermiją? Gal baik spangti, kur absoliučiai nieko nesigaudai, nes tuoj pradėsi aiškinti, kad atominėje pagaminta elektra kainuoja tik 30€/MWh, visiškai ignoruodamas kapitalo kaštus.
radioaktyvas 2023-04-13 17:30
Na 50km prieš vienas kitas šimtas km vln ir kwn tikrai didelis skirtumas kiekyje ir aušinti galima ne tik geotermika ir 50 km gerokai mažiau už šimtus tuo labiau ir termofikacinės elektrinės paduoda šiluma tokiu pat būdu, negana to jos su ta užduotimi susitvarko xD