[ŽT] Smūgis Rusijai. Indija praranda susidomėjimą nafta: kas vyksta  ()

Vidutinis keturių savaičių siuntų kiekis sumažėjo iki 2,98 mln. barelių per dieną – tai mažiausias kiekis nuo metų pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“ teigimu, Indija praranda susidomėjimą Rusijos nafta. Vidutinis keturių savaičių siuntų kiekis sumažėjo iki 2,98 mln. barelių per dieną – tai mažiausias kiekis nuo metų pradžios.

Kaip rašoma straipsnyje, dabar ribotas rusiškos naftos prieinamumas ir mažesnis barelių kiekis iš Artimųjų Rytų sumažino siūlomas nuolaidas naftos tiekimui. Apskritai dėl kylančių kainų ir mažėjančios nuolaidos Rusijos nafta tampa mažiau patraukli Indijos naftos perdirbėjams, kurių pirkimai antrąjį mėnesį iš eilės mažėja.

Kadangi Europoje liko nedaug pirkėjų, mažesnių srautų įtaka jaučiama siuntoms į Aziją, kurios per keturias savaites vėl nukrito iki žemiausio lygio nuo sausio pradžios.

 

Vidutiniškai per keturias savaites bendras Rusijos naftos eksportas jūra į Azijos šalis, taip pat į laivus, neturinčių galutinės paskirties vietos, apimtys nuo didžiausios vertės gegužės viduryje sumažėjo apie 940 000 barelių per dieną. Per keturias savaites Rusijos naftos tiekimas Azijos klientams, taip pat laivams, neturintiems galutinės paskirties vietos, iki liepos 30 d. sumažėjo iki 2,66 mln. barelių per dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: