Pekine kils euforija. Ką kinams pasiūlė „Gazprom“  (3)

Kremlius tikisi išgelbėti „Gazprom“ sutartimis su Kinija: kokias nuolaidas darys Rusijos Federacija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija tikisi gauti bent šiek tiek lėšų iš dujų sutarčių su Kinija praradusi didžiausią pirkėją – Europos šalis.

Per ateinančius trejus metus Rusija tikisi parduoti savo gamtines dujas Kinijai beveik perpus pigiau nei Europai. Pekine bus euforija.

Pekinas sumaniai pasinaudojo situacija ir dabar už rusiškas dujas mokės vidutiniškai 271,6 USD už 1000 kubinių metrų, kai vidutinė kaina klientams Europoje ir Turkijoje yra 481,7 USD.

Prognozė rodo, kad kainų atotrūkis išliks tame pačiame lygyje iki 2026 m., palaipsniui mažėjant abiem regionams, rašo „Bloomberg“.

Pastaraisiais metais Rusija stiprina savo energetinius ryšius su Kinija, kilus nesutarimams su Vakarais dėl Krymo aneksijos ir karo Donbase, kuris palaipsniui peraugo į plataus masto karą prieš Ukrainą.

Kinijos svarba „Gazprom“ smarkiai išaugo po to, kai gamintojas apribojo srautus į Europą, kuri kažkada buvo didžiausia Rusijos dujų rinka.

 

 

„Bloomberg“ pažymi, kad Rusija pernai pardavinėjo dujas Kinijai vidutiniškai 277,1 USD už 1000 kubinių metrų, o Europoje ir Turkijoje – 983,8 USD.

Rusija tikisi, kad šiemet dujų eksportas sieks 97 milijardus kubinių metrų, palyginti su daugiau nei 131 milijardų kubinių metrų 2022 metais.

Tikimasi, kad 2026 m. apimtys padidės iki 126 milijardų kubinių metrų, palaipsniui didėjant tiekimui per „Sibiro galios“ dujotiekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(11)
(-2)

Komentarai (3)