„Rytai suinteresuoti nušalinti Putiną.“ Rusijos opozicija skelbia apie grandiozinę katastrofą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2023-08-11 11:26
Tai kad neseniai rase kad kinija draugai su rusija. Gal jie ir noretu kad karas buty nutrauktas bet mattyt nepakankamas yra tas noras. Mes lietuviai va kad ir mums tai kainuoja daug kaip kedainiu atvejis kai 900 znoniu lyg be darbo lieka, paskui Klaipėdos uostas irgi be kazkokiu krivinou. Bet mes rarom. O ka kinai padare kazin?
Benediktas 2023-08-11 11:34
Kai tokie įvykiai vyksta kaimynystėje, tu siūlai parsiduoti kinui ir rusui dėl geresnio uosto darbo ir 900 bedarbių? Vengrija tau pavyzdys - kurios valdzia parsidavus rusui. To daug didesnė žala nei iš pirmo žvilgsnio nauda. Reikai galvoti apie tokiau siekiančius dalykus, kurie liečia visus, o ne tuos 900 žmonių. Gauna jie bedarbio pašalpas, arba gali darbinti kitur. Svarbu užbaigti karą taip, kad agresorius daugiau nenorėtų to kartoti - čia svarbiausias dalykas. Jei kiekviena šalis ieškos naudos tik sau - tai žlugs koalicija prieš Rusiją. Ir tada jau galesi pats eiti i apkasus kariaut su rusais po kakiek metų, nes praskydom dėl eurų prieš tai.
Myslius 2023-08-11 12:35
Klausai tu ka raso. Ar jus suprantat kad per kitus rinkimus jis surinks 80% balsu nes visos babushkos uz ji prabalsuos. "On vsiem pamagaiet". Ir kad sedes jis tam poste dar desimt metu (nebent naturaliai numirs)
immortallt 2023-08-11 13:53
Uoste krova krito pagrinde dėl birių krovinių, t.y. baltarusių trąšų ir Achemos trąšų: https://portofklaipeda.lt/naujienos/kla ... ezultatai/ Baltarusiai trąšas krovė įmonėje, kuri didele dalimi priklauso jiems. O kalbėti apie ~2000 "bedarbių", kai darbo rinkoje ~1,4 milijono ir laisvų darbo vietų yra 200k+ nesolidu. Dėl Kinijos ir Lietuvos santykių - Lietuvos nuostolių realių nėra. Kiek praradome eksporto į Kiniją, į Kitas Azijos šalis išaugo didesne suma per pusmetį. Į Kiniją tokias eksporto apimtis pasiekti valstybė dėjo ~10 metų pastangas, į kitas Azijos šalis - mažiau pusmečio. Sieti ekonomiką su dar viena imperialistinio socializmo ir planinės ekonomikos šalimi - tikrai nėra protingas žingsnis. Nauda mums tai šiaip aiški, ir šalis labai sustiprėjo. Kol dar karo nebuvo, verkė dėl sankcijų Baltarusijai, kad dėl krovinių vežimo kiek praradome pinigų/darbo vietų. Bet baltarusių IT sektoriaus įmonių su visais darbuotojais persikėlė daugiau ir sunešė daugiau mokesčių, nei visi susiję nuostoliai. Su maskoliais kaskart kai kokia blokada prasideda ir trikdymai, tie patys verkimai, kad prarandame eksportą ir pan., bet po kiekvienos tokios blokados, būna didelis šuolis eksporto į vakarus ir situacija tik pagerėja. Niekas nesako, kad šitas "šokas" yra malonu. Niekada nebūna malonu, kai šalis ar asmuo patiria kokybinį šuolį, nes tas šokas yra reikalingas stimulas išeiti iš komforto zonos. Kas dėl "katastrofos" man rodos pervertinamas Kinijos noras ir artimųjų rytų noras kažką keisti. Jiems iš esmės dzin, ieško sau naudos ir žiūri kaip veidą išlaikyti prieš vakarus, kad kokių sankcijų irgi neįkaltų ir gerai sutartų.
Myslius 2023-08-11 22:11
Kaip manai kuria dali paslaugu eksporto Lietuvoje sudaro transportas? Puse. Transporto paslaugu eksportas yra 5 kartus didesnis nei IT ar telekomikacijos sudejus. Eksportas buna dvieju tipu: goods and services. Tai vat is to services puse yra transportas. Nelabai suprantu kaip ten tie IT baltarusiai pakeite transportavimo (goods, nes passengers po covid atsigavo) kritima. Sakykim paimam didziausia Lietuvos startuoli unikorna vertinama 4.5 milijardu - Vinted. Metines pajamos - 340 mln. Ir paimam Girteka kur metines pajamos 2000 mln. Jauti skirtuma? Tu stipriai nuvertini Lietuvos logistika. Mes, tranzitine salis, rusai ir baltarusiai mums reikalingi. Pas mus bizniai logistika pagride o ne IT. O del politiniu situaciju, tai man asmeniskai vienodai kas ten pas baltarusius sedi. Tavo analizes man ziauriai nepraeina, bet liaudis sudes pliusus, nes atitinka "parekt ant ruso" mentaliteta. Gal pliusus renki, nemazai turi.
donatasv 2023-08-11 23:47
Nekreip dėmesio į pliusus kaip ir pats sakei, nesvarbu kad skaičiai iš šiknos, nesvarbu kad realybės neatitinka perlenkta kelis kartus, bet tai populeru ir gražiau atrodo nei realybė ir taip buvo ir bus visada. --- Immortal vėl juokini liaudį? Kinai jokio nuostolio Lietuvai neatnešė? LOL kas su elektronika susiją, metalais ir t.t. visi bėdų turėjo. Gabrieliaus šikną ištraukė Vokietija nes būtume visi šiknoje. 1,4 milijardo žmonių rinką iškeitėme į ką? 26kk Taivanio (jei gerai pamenu žmonių kiekį)? Gabrieliukas labai gražei savo nesamones dangstė tuom. Kurios atrodė kaip atviro lūžio gydymas su trauklapiu... Kiek kompensacijoms išleidom virš 100 lemų prataškė? Gavom ką? investiciją į teltoniką? 100 verslų nužudė ir vieną šiektiek pakėlė... čia ne nuostolis. Kino neįsileisk pas save bet exportuot ten galima ir naudinga, bandė pavaizduot senelį ir vos neišlėkė su visom famfarom idiotas.
Dannas3 2023-08-12 08:42
Prasom pateikti statistika, kiek verslu zlugo del to, nes praeita karta pateikei tik Vizbaru paverkslenimus. Galiausiai, net jie jokiu nuostolou nepatyre, tik sustabde pletra. Kas is tos 1.4mlrd rinkos jei eksportas yra vargani 200mln.
donatasv 2023-08-12 08:59
Statistikos neturiu, nes buvo gesinama viskas kiek įmanoma. Bet aš šnekėjau ne tik apie ekaportą. Importuojančios dalis taipogi turėjo bėdų. Dėl paramos gal perdėjau, bet kažkaip užsifiksavo 100 lemų galiu klysti. Visos šalys tvarkingai nekelia bangų, nes gerbia savo verslą ir savo žmones. Puikiai suprasdami, kad tai ne jų nosiai eit prieš kiniją, čia ble piemuo nesuprasdamas ką daro įvarto nesąmonę.
Benediktas 2023-08-12 09:19
Myslius, donavasv - ar jūs suprantat, kad siūlydami užsidirbti Lietuvos verslui, siūlot padėti Rusijai ir Baltarusijai realizuoti savo prekes ir užsidirbti pinigų karui arba režimui palaikyti, bei suskaidyti vakarų vienybę, taip gerinant savo poziciją išsiderėti geresnes sąlygas kare su Ukraina ir keliant didesnę grėsmę mums? Kokiu laikotarpiu ir kokia strategija jūs mąstot? Kad keliems mėnesiams ar meteliams pinigų daugiau būtų mums? O kaip geopolitinė, karo situacija - pagalvojat apie ją?
SPeed_FANat1c 2023-08-12 09:25
As siulau paskaičiuoti nauda pries darant sprendimus. Gal but tas uostas ir ta kedainiu gamykla gali veikt ir finansuiri ukrainieciys? Gal finansuodami ukrainiwcius daugiau salos rusijai padarytune nei uzdarant gamykla?
SPeed_FANat1c 2023-08-12 09:32
Immortal, tai mes galim ir i kinja ir i tas kiras azijos šalis eksportuot ir uzdirbti dar daugiau. Galim ir neatimt esamu darbo vietu bet tuo paciu prisiviliot baltarusu it sektorių. O ka su uzdarbiu daryt, gal pvz visa pelna ukrainai duot, ir pasakyt pasauliui kad kinai pirkdami iš mūsų remia ukrainiečius :) arba dar linksmiau butu jei rusai kažką pirktu is musu ir mes pasakytume kas rusai remia ukrainiecius . O del tu daugybes laisvu darbo vietų - ar ju yra butent ten kur gyvena zmones? Nuotoliu ne visus earbus galima padaryti.
donatasv 2023-08-12 09:33
Iš kur ištrauki ru ir by? Kinas bent jau kolkas laikosi atokiai nuo ruso. Pats pagalvok mastą viso šito kino užsisėdimo, jei nepriėmė Vokietijos rinkoje pagaminto produkto kuriame yra Lietuviškų komponentų... kaip į tai žiūri invesuotojai...
SPeed_FANat1c 2023-08-12 09:35
Donatasv - jei ziurina kaip ayskira salis - taip, ne ju nisiai eit pries kinija. Jei ziurima kaip visa Europa tAda gal jau musu nosiai. Bet nzn, mee nenorim pigiai dirbt o kinai nori,tai mes vien del to nekinkurebcingi turbut.
Benediktas 2023-08-12 09:45
Su Kinija bičiuliaut, kol dar neužpuolė Taivano? Taip, kaip su Rusija, kol neužpuolė Ukrainos? Tai gal jau galima iš anksto matyti trendus ir suprati, kad ateityje bus karas, kaip su Rusija tik žiauresnis, nes Kinijos ekonomika žymiai didesnė. Ir iš anksto nutraukinėti ekonomikos pumpavimo gijas totalitarinei valstybei, o ne kaip su Rusija - tik po agresijų, nes žiūrėjom pro rožinius akinius.
donatasv 2023-08-12 11:15
Man 26 lemų žmonių gerovė vs viso pasaulio neįdomi... Visa europa gesina JAV norą kariauti, lietuviai kuria trendus. Tam yra laikas, bet ne dabar, kada kinai aktyviai jėga pasiruošią susidorot.
Benediktas 2023-08-12 11:49
Prašau pateik savo prognozes. 1. Kaip tu įsivaizduoji viso pasaulio gerovę, kai Kinija užgrobs Taivaną? 2. Pvz. kur JAV nori kariaut, o Europa gesina JAV norą kariaut. 3. Kas būtų Ukrainai, jei JAV jai nepadėtų? 4. Kas būtų Rytų Europos regiuonui po to, kai JAV nepadėtų Ukrainai? Nes gal pagal tavo pasaulio matymą - viskas tik gerėtų globaliai, bendrai paėmus, po tokių įvykių.
donatasv 2023-08-12 12:18
1. Tu ką juokauji? Pradedam kariaut su didžiausiu pasaulio fabriku. Jokių pasekmių nematai? kitas dalykas kinijai nereik grobt taivanio tai yra tarptautiniu mastu pripažinta kinijos teritorija. 2. Kiek Eu delegacijų į kiniją suskaičiavai? Čia kas pagal tave vyksta? 3. Kišk tą Ukrainą kur nesueina ne apie ją kalba. 4. Kišk tą Ukrainą kur nesueina ne apie ją kalba. Kas gerėtų visam pasauliau sugriovus pagrindines procesorių gamyklas? Per kovidą nereikė nė griaut iki kiek išgerėjo viskas.
Benediktas 2023-08-12 12:25
Nei į vieną klausimą neatsakei. Atsakei klausimu į klausimus. Taip diskusija nevyksta. Kažkada rašei, kad tau diskusijų esmė priartėti prie tiesos. Matyt jau nesilaikai tai požiūrio.
donatasv 2023-08-12 12:41
Tai suvesk galus su mano klausimu ir prieš tai teiginiais ir gausi atsakymą. Reikia tolt nuo kinijos bet ne taip, lanzbirbio nusipjaunant ranką... tarptautinės arenos mastu parodom verslui, kad mūsu veldžia neprognazuojama... apmažinam investicijų ir sėdim bačkoje.
Benediktas 2023-08-12 12:48
Aš klausimus konkrečius parašiau. Tu atsakei klausimais, į klausimus. Kodėl aš turiu ieškoti tavo teiginių po forumą, pats ir ieškok.