Skamba visame pasaulyje. Lenkija pradeda milžinišką branduolinį projektą (Foto)  ()

Lenkija su „Westinghouse“ pasirašė sutartį dėl pirmosios šalyje atominės elektrinės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-28 Skamba visame pasaulyje. Lenkija pradeda milžinišką branduolinį projektą (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skamba visame pasaulyje. Lenkija pradeda milžinišką branduolinį projektą.

„Polskie Elektrownie Jadrowe“ (PEJ) trečiadienį (rugsėjo 27 d.) pasirašė sutartį su JAV įmonių „Westinghouse Electric“ ir „Bechtel“ konsorciumu dėl pirmosios šalyje atominės elektrinės projektavimo.

Naujoji atominė elektrinė padės Lenkijai sustiprinti šalies energetinį saugumą ir sumažinti priklausomybę nuo iškastinio kuro.

PEJ pranešime teigiama, kad sutartis apims jėgainės projekto ir inžinerinės dokumentacijos parengimą projektui, pagal kurį Baltijos pakrantėje bus pastatyti trys AP1000 suslėgto vandens reaktoriai (angl. Pressurized Water Reactor, PWR).

Tai apims pagrindinius elektrinės komponentus – pačią jėgainę, susijusius įrenginius ir pagalbinę įrangą, taip pat administracinius pastatus ir infrastruktūrą, susijusią su jėgainės sauga.

Lenkijos aplinkosaugos agentūra praėjusią savaitę išdavė leidimą naujos statybos projektui, atverdama kelią statybos leidimų išdavimo procesui. Vietos nustatymo procedūra vis dar vyksta su vietos valdžios institucijomis Pomeranijoje.

 

„Westinghouse“ teigimu, AP1000 yra vienintelis veikiantis III+ kartos reaktorius, turintis visiškai pasyvias saugos sistemas, modulinę konstrukciją ir mažiausią plotą vienam MW rinkoje.

Tikimasi, kad pirmasis Lenkijos atominės elektrinės blokas bus paleistas 2033 m., o pirmieji statybos darbai prasidės 2026 m. – pagal naujausius vyriausybės pareiškimus šis terminas vis dar laikomas „realiu“.

 

Dabartiniais skaičiavimais, pirmoji Lenkijoje branduolinė jėgainė kainuos apie 22 mlrd. eurų, skelbia Lenkijos radijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)

Komentarai ()