Atrinktas strateginis investuotojas į Visagino AE – „Hitachi“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

piktasijus 2011-07-27 19:23
siek tike ne i tema: Kas cia daros su situo puslapiu, kad pirmos dvi pastraipos labai istempiamos ir rasoma tik po 4-5 zodzius i eilute? Sitame straipsnyje tai labiausiai pastebima.
kurmis 2011-07-27 19:53
Bet ar užteks visiems partneriams tik vieno reaktoriaus 1300MW galios. Vien LT poreikiai yra ~1400MW. Na suprantu, sudarytų dar 20% atsinaujinanti energetika. Be to Drūkšių ežeras galėtų atlaikyti aušinimą 3400MW suminei galiai.
chazmas 2011-07-27 21:52
Kai tik išgirstu ar perskaitau žodžius "strateginis investuotojas" tuoj pat kyla mintis, kad eilinį kartą bus apiplėšta Lietuva. Pavyzdžių jau užtenka. Šiaip tai verdančio vandens reaktoriai yra Fukusimoje.
lakunas 2011-07-27 22:20
Deja, Fukusimoj yra tik BWR kurie yra antros kartos ir tik vienas is ju buvo tiektas Hitachi. ABWR buvo planuojami tik statyti bet to jau nebeivyks...
Tas_pac 2011-07-28 01:35
Tai visgi statys Nors juokiuosi, bet liūdna, kiekvienam per piniginę atsilieps... Dar būtų ta Ignalinos AE dešimt metų veikusi. O Fukušimą čia be reikalo prikišinėja, jei ne toks stiprus cunamis tai ten irgi būtų ji 100 metų stovėjusi.
immortallt 2011-07-28 02:02
Nu jei statys 1300Mw, tai lenkai tikrai pasiplaus... Latviai velgi neaiskus siuo klausimu... Tai ant dvieju energijos bus gerai, bet kaina ir vel...
Tadas 2011-07-28 07:59
Per daug gerai, kad būtų tiesa. Kubilas nedaleistų nė vieno projekto naudingo Lietuvai. Vadinasi čia kažkas užslėpta. 1. var. - bus išplauta n pinigėlių (juk sumos čia kosminės). 2 var. - labai patogus būdas valstybei naikinti - atseit sugedo atominė, nedidelis bum ir visą Lietuvą reikia evakuoti. Ko daugiau kubiliukui norėt. Švęstų atsisėdęs su saviškiais iš tos šalies... Dėl Ignalinos AE - geriausią AE uždarė (žr. wikipedija), o dabar statys technologiškai sudėtingesnę, tačiau ne tokią efektyvią kaip Ignalinos. Beje, ar nors vienas žinot tiek kartų Ignalinos EA tobulesnė už Černobylio AE? Čia tiems, kurie rėkia, kad Ignalinos AE tokia pat "bloga" kaip ane...
Zergas 2011-07-28 09:06
žinant visų strateginių investuotojų praktiką Lietuvoje galima drąsiai teigti kad naudos iš šio projekto turės tik tie kas dalyvaus jame,tuo tarpu eiliniai vartotojai mokės padidintą kainą be jokių alternatyvų.kubiloidai aiškina apie konkurencijos šiame sektoriuje nebuvimą,tai kaip toks monstras ją padidins?ar ne geriau už tuos pačius pinigus pristatyti biomasės jėgainių po visą Lietuvą,taip išloštume ir dėl konkurencijos(nes daug dalyvių) ir dėl kuro(vietinis,nepriklausytume nuo išorės tiekėjų bei skatintume šios pramonės šakos vystimasi su naujom darbo vietom ne tik didžiuosiuose miestuose bet ir regionuose).kodėl estai stato biomasės jėgaines o mums ubagams būtina statyt dešimtis milijardų kainuojantį monstrą kurio galutinė produkcijos kaina net nėra aiški?
Tadzia 2011-07-28 09:39
Neįtemą Aš taip pat pastebėjau, kad visuose straipsniuose pirma pastraipė stembesniu šriftu, o likusios smulkesni. Taip ir zoominu kiekvieną straipsnį. Naudoju Firefox.
algiuz 2011-07-28 10:38
Hitachi buvo pasirinkta tik dėl vieno dalyko - ji duos pinigų. KTU dėstytojai sakė, kad amerikiečių pasiūlymas buvo daug geresnis, bet kadangi mūsų valdžia daugiau pinigų nemato, pasirinko hitachi. Neaiškus nei projektas, nei kiek elektra kainuos( juk dėl to statom, taip?) nei niekas neaišku. Žmonės nieko nežino, nei jų klausė, ar jum reikia šitos elektrinės. Kubilius sugalvojo ir padarė, įsikabinęs savo durnos minties, kaip ir su euru yra. Tikėkimės valstybė nebankrutuos, kol elektrinę statys, ir kai jos kaina pakils geriausiu atveju kelis kartus.
Atavar 2011-07-28 12:21
Vakar tornadas LT buvo - irgi Kubilius kaltas Bande Siaures Lietuva sunaikinti slaptu amerikieciu-zydu-masonu iranga sukeldamas tornada. Paskaitau tokius kaip algiz, zergas, arba Tadas ir graudziai juokinga pasidaro. Anksciau buvo neblogas portalas, galima buvo diskusijas paskaitinet - dabar kuo toliau, tuo labiau Delfio lygio komentaru pelke virstama.
Zergas 2011-07-28 14:02
nu tai pasakyk gudruoli kokia bus naujoje AE pagamintos elektros savikaina ir mes visi paklausysim taves.o jei atejei ir pyrstelejei ne i tema kazka,tai negadink eterio savo smarve
Fostil 2011-07-28 15:08
O tai tau geriau but visiskai priklausomu nuo rusu uzgaidu? Dujos, nafta brangsta menesiais jau, AE bet kokiu atveju duotu siokia tokia nepriklausomybe. Gal ir nera kolkas tiksliu kainu mum paprastiem zmonem, bet ateity tai pilnai atsipirks manau.
mobilunkas 2011-07-28 15:11
delko statom elektrine? ar truksta elektros? ne, vadinasi statom, kad elektra butu pigesne. o kiek kainuos atomines elektra? niekas nezino. tai kam statyt pigesnei elektrai gaminti elektine, jei net neisivaizduoji kiek ta elektra kainuos??? na jei truktu elektros, tai tada butu galima statyt kad ir brangia elektrine, nes reikia elektros nesvarbu kokia kaina
Atavar 2011-07-28 15:17
O tu gali pasakyti ? Ne ? Tai ko ponas "gudruoli" pats bezdate i eteri? Nes panasu, kad labai susirupines kitu kvapu, nejauciate nuo saves sklindancio. Duodi kaip pavyzdi estus, kaip sektina pavyzdi, kad jie stampuoja biomases jegaines?. Nors jie patys dalyvauja siame paciame projekte... Beto patys ketina statytis nedidelio galingumo AE pas save jei sis projektas zlugtu, arba netenkintu jai tenkancios galios dalies. Kalbi apie estus, nors situacija Lietuvos ir Estijos kardinaliai skirtinga. Jie turi SAVO NUOSAVO iskastinio kuro, (ko pasekoje ir tu paciu duju kaina jiems mazesne, nes jie turi alternatyva). Beto jei neklystu (galiu klysti) turi jungti su Suomija. Kaip visada is tamstos kalbant apie LT visiskas ir apsoliutus negatyvas, dazniausiai visiskai niekuo nepagrystas. Savo sapaliones "viska isvogs, o mes mokesim daugiau" laikai konstruktyvia replika i tema? Kalbant apie Biomases jegaines, man ir paciam jos atrodo nepakankamai vystomos Lietuvoje, taciau is lempos teigti, kad vien jomis galima butu patenkinti visus Lietuvos poreikius. Na as nespecialistas. ir nesu mates jokiu rimtu studiju ta tema... Esi mates? Zinai ? Pasidalink... bet neskiesk nesamoniu, pateikdamas klaidinancius pavyzdzius.
Atavar 2011-07-28 15:43
aisku butu smagu zinot tikslia kaina, bet kol kas dar tik pasirinktas strateginis investuotojas ir vystytojas. Juk viskas priklausys ne tik nuo ju vienu, bet ir nuo likusiu partneriu. Dalyvauja juk ir estai, latviai, lenkai, lietuviai. Kokios bus ju dalys? kaip jie uztikrins finansavima? Kokiomis salygomis? Kokia dali ir kokiomis salygomis ines pati Hitachi? Tokioje fazeje pasakyti "AE pastatysim tada ir tada, kainuos tik ir tiek, el kaina bus tokia" nemanau kad butu imanoma.
Arns 2011-07-28 16:09
Atavar, elnias girioje jau senai pasidalintas, dar net tada, kada neaišku buvo ką medžiosim. "Lietuvai turėtų priklausyti ne mažiau kaip 34 proc. akcijų" http://www.ekonomika.lt/naujiena/a-sekm ... -8787.html Beje, negi manai kad verslas kiš pinigus nepadaręs skaičiavimų, net kas gausis jei ištiks pesimistinis scenarijus? Čia gi milijardai... Skirtumas tik tas, kad tai nuo gyventojų slepiama, be to AE statyba daugiau politinis demaršas, nors be didesnių problemų galima jį būtu paversti ekonominiu.
kurmis 2011-07-28 16:16
Arns, niekas nėra slepiama. Viskas bus viešai paskelbta, kai seimui bus pateiktas projektas ir sąlygos tvirtinti. Dabar neviešinama todėl, kad tai pakenktų deryboms kuriose dar nėra parašų ir įsivyrautų dar didesnė spekuliacijos purvasklaidoje dėl elektros kainos ir kitų dalykų ir t.t.
mobilunkas 2011-07-28 16:32
kaip derybu viesumas gali kenkt? gali kenkt tik tada jei as noriu savo beveik nelegalios dalies is to projekto. gal ir viesos kainos parduotuveje gali kenkt- prisirenki prekiu maximoj, prieini prie kasos ir is lubu susako kainas, o tu galvoji tada pirkt , nepirkt, prekiu prikrautas pilnas vezimas, nei grizt, nei preke keist, eile uz taves.... cia tas pats kaip nusikaltimas zmonijai ir zmogiskumui yra vadinami karine paslaptimi- graziai skamba ir nieks nieko nezino
Zergas 2011-07-28 16:56
su LEO irgi nebuvo jokio viesumo-rezultatas praplauti simtai milijonu i reikiamas kisenes,MN irgi atidave uz aciu ir dar prisieme isipareigojimu n metu i prieki,tai dabar statys AE uz kosmine kaina,ir savaime suprantama bet kokia informacija slepia nuo visuomenes kad nekiltu pasipiktinimas eiline afera.kodel visur kalbama kad viesumas mazina korupcija,o valdantieji tycia vengia jo,tai kaip traktuoti toki elgesi kuris prasilenkia su ju deklaruojamom vertybem?