Reikalaujama tikros energetinės nepriklausomybės Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

skavius 2012-01-06 23:25
Liux labai, bet aisku, jog tai nepajudes, nes pastaruoju metu vyriausybei svarbiausias islaidu prioritetas yra statybu verslas ir valdovu rumai, o tuo tarpu pvz geotermines energijos jegaine liks vienintele Lietuvoje ir uzmirsta Klaipedos pasonej, apie kurios pletojama per pastaruosius besikeiciancius energetikos strategiju planus neuzsiminta nei zodzio.
Arthuras 2012-01-06 23:54
Kažkada seniai raginai atsisakyti automobilių ir taip sutaupyti, o dabar teigi, kad 250 kvadratų - pats tas šeimai? Žmonės į 50 kv. m telpa
Shinigami 2012-01-07 09:58
100% sutinku. Kokie piliečiai tokia ir valdžia, nes iš pradžių būni pilietis ir tik paskui patenki į valdžia. Dirbu tokioje srityje kurioje puikiai matau, kaip piliečiai kalba kai kalba eina apie realius pinigus. Kai verslininkas nori ką nors (bet ką, ne svarbu ką), vietiniai gyventojai stojasi piestu prieš tai reikalauja paramos "visuomenei", kai verslininkas pasako "gerai, suremontuosių jūsų mokyklą". Visi aplinkiniai gyventojai sunerimsta ir sako "geriau grynieji". Kas rodo, kad tems aplinkiniams gyventojams kurie reikalauja kompensacijų visuomenei, ant visuomenės realiai yra nusispjauti, jie tik nori pinigų už dyka sau. Kad ir ką be statytum, ar AE, ar saulės, ar vėjo jėgaines, ar dar kažką kita. Visada sulauksi tu kurie bus ne patenkinti ir reikalaus kompensacijų už bet ką. Pav.: jei kelių važiuos verslininko transportas tai jo sukeltos dulkės padengs žolę, o tokia žolę ėdančiai karvei dantys sudils ir ji nudvės Nors kai jis pats tris kartus per diena važiuoja automobilių karvės melžti taip ne vyksta kažkodėl. Ir panašaus lygio pasiteisinimų pilna, bet kokiai veiklai. Teko girdėti, kad net ir prancūzai protestavo prieš Eifelio bokšto statybas. Ir net pastačius ji dar buvo pasipriešinimo, nes jis užstos vaizdą, sugadins vaizdą, surūdys ir nugrius ant kitu pastatų ir t.t. O dabar? Prancūzijos pasididžiavimas ir turistų traukos centras.
blizzard 2012-01-07 12:50
Shinigami, viskas būtų gerai jeigu nebūtų giminių klanų kurie dabar ir viską valdo. Kaip minėjau yra tam seime ir normalių žmonių, bet jie ten pakliuvo ne per draugus, todėl yra nuspiriami į šalį ir kuo daugiau seimūnų, tuo mažiau rūpesčio dėl tų kelių normaliai mastančių žmonių, jų balsas vis vien nieko nenulems. Kas liečia tavo pavyzdį pateiktą su mokyklos renovacija, grynieji imami ne vien dėl to kad skubama pasipelnys, o dėl to kad nežinoma kiek tas verslininkas praplaus pinigų ir kokia bus darbų kokybė. Bepigu pasakyt atrenovuosiu aš tavo mokyklą, supirks pigiausias medžiagas, pasamdys chronius, remontuos metus laiko ir dar po metų laiko viską per daryt reikės, tik jau už savas lėšas.. žinau pavyzdį kur mokykla buvo taip atrenovuota, kad ateini į tualetą ir matai jog tualetas priešinga puse įtaisytas, įsivaizduok, atsidarai duris o ten tualetas atsuktas priešinga puse, viskas jau sutvirtinta pajungta ir veikia.. tai ką mes kalbam.. dirbo praktikantai nesenesni už mane, už tai mokykla iš EU lėšų renovaciją atliko, kaip kad dabar madinga labai.. Na kiekvienas siekia sau naudos, bet jeigu ritamasi iki tokio lygio, tai aš irgi to seniūno vietoje paimčiau grynuosius, matai būdamas seniūnu tu turi prioritetą dėl bendruomenės, būdamas verslininku, tu turi prioritetą dėl savo verslo, plius nori išleist kuo mažiau. Piliečiai jau pasikeitę, na bent jau buvo pasikeitę prieš metus kitus, dabar jau pusė emigravo , tačiau partijos sudarytos iš tų pačių žulikų, rink ką nori vis vien nieko gero neišrinksi.. Kiek seimūnų pasikeitė nuo tų 91? Hitlerio laikais kai kurie žmonės kibiruose tilpdavo ir ne po vieną, jei supranti ką noriu pasakyt kam iki tokio lygio ristis, blogiausia kad tą 50kv apšiltint per mėnesį irgi ne taip ir pigiai kainuoja..
Shinigami 2012-01-07 13:29
blizzard pav. apie mokykla ne seniunas grinųjų norėjo, o gyventojai. Seniunai taip pat dažnai (bet ne visada) buna labai godus. Jei jam verslininkas sumoka, tai jis pats visus paprastus susirinkusius žmones išvaiko iš susirinkimų. O jei nesumoka, tai seniunas pasamdo autobusa ir ji pilna kaimiečių prirenka. Prieš tai samoningai ir melagingai apšmeiždamas verslininką. Tokia yra praktika. Giminių klanai yra visiškai suprantami ir žmogiški, nors ir ne sąžiningi. Jei turi galimybę įkišti savo vaiką ar kita giminaiti į šilta, gerai apmokama kėdę tai praktiškai visi taip ir elgiasi. Juk geriau tegu svetimas dirba maximoi, o ne tavo vaikas. Be to taip ir savo padėti pagerini, nes žinai, kad giminaitis prireikus tau padės. Net ne įsivaizduotų kaip tai butu galima pakeisti. Čia tas pats kas ir tie kurie sėdi valdžioje nepriima įstatymų, kad jei jie padarys klaida kainuojančia milijonus sės į kaleimą. Todėl jei valstybės pareigūnas padaro klaida ir neturi užnugario blogiausiu atvejų netenka tik darbo. Kai jei kas nors kitas padaro panašia klaidą. Jis turi atlyginti žala ir dar gauna pasėdėti.
Arthuras 2012-01-07 14:10
Visi piliečiai yra godūs, sukčiai ir pan. Tik ne visiems užtenka proto sukčiaut, ne visiems pasiseka prieiti "prie lovio". Prileisk - ir bus tas pats, kas yra dabar. Todėl dėl visko kas vyksta LT kalti VISI piliečiai, o ne tik vienas koks gyventojų sluoksnis. Mentalitetas, Blizzard, mentalitetas. Tik ne visi gauna galimybių pasireikšt "visu gražumu". Čia ne tau buvo taikoma, o immortallt.
immortallt 2012-01-07 17:07
Mano tevai gali sau tai leisti. Pats gyvenu 60kv.m. bute siuo metu 3, o siaip 2. Be to 250kv.m. namas normaliai pastatytas nereikalaus dideliu sildymo kastu bei dar kazko kito. Be to jei jau nama statais, tai gal ne dezute darytis 90kv.m., nes tada geriau gyventi bute.
immortallt 2012-01-07 17:11
Blizzard, dauguma didziuju sankryzu ir keliu prie prekybos centru sutvarkytos ju paciu pinigais ir darbais, ar jos blogai veikia ? Esme ta, kad verslininkai patys patiki darbus kitiems zmonems. Kadangi visi visuomenej vagia (statybininkai ypac daug, nes ne karta teko matyt kaip nesa cemento maisus) tai kaip galima kazka gerai pastatyt ? be to, net pats sau statant pridarai broko ir kainos issauga.
Gnostic 2012-01-10 16:46
O nemastai i ka nors modersnesio investuoti? Pvz. vandens sildymas: http://www.youtube.com/watch?v=bCbg9XCoR_8 Geoterminis sildymas: http://www.youtube.com/watch?v=wzivRtEHg60 Elektra - saules ir vejo..? Nereiktu nei misku pirkt, nei malku kapot, nei litu uzdirbt (tik investuot pradzioj reik, bet dauguma galima savo rankom padaryt).