Elektros energijos gamyba: mitai ir realybė apie riziką ir kainą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

erikasM 2012-03-15 11:40
Puikus straipsnis ir Jeigu branduolinė energetika būtų pradėta vystyti anksčiau nei iškastinio kuro energetika, tai dabar visi būtų prieš iškastinio kuro naudojimą kaip kad dabar yra prieš branduolinę energetiką .
Alfredukas 2012-03-15 13:03
Nu, nu, net užsakomuoju straipsniu pavadinti nesigauna! Nutarė pats "įrodinėti". http://www.katalog.lt/imone/branduoline ... s-ziedelis. Manes tai neįtikina. Akivaizdu, kad ruošiasi galimam referendumui dėl AE statybos.
sigun 2012-03-15 15:40
Straipsnio autorius be abejo turėtų būti susijęs su AE. Tačiau po straipsniu yra šaltiniai, kuriais remiantys parašytas straipsnis. Bet jei ponui labiau patinka AE keikiantys straipsniai lietrytyje ar vakaro žiniose, be jokių šaltinių, tik su gąsdinimais Černobiliu ir Fukušima, tai su ponu nėra kaip diskutuoti... Jei manote, jog šaltiniai neteisingi ar žinote priešingų studijų - parašykite savo straipsnį. Turbūt technologijos neatsisakys išspausdint.
Arthuras 2012-03-15 16:20
+1. Visiškai pritariu.
Alfredukas 2012-03-15 17:10
Kiekvienas iš mūsų, kas tik turi savo galvą, turi ir savo nuomonę bei argumentus. Aš savo nuomonę ir išreiškiau. O diskutuoti tikrai nerealu, nes mūsų nuomonės bei argumentai, neabejotinai radikaliai skirtingi. Straipsnio šia tema, tikrai nesiruošiu rašyti, nes neatstovauju jokiam klanui.
sigun 2012-03-15 22:36
Jeigu su skaičiais - realu. Jei neatstovaujat jokiam klanui - parašykit dėl teisybės. Prie to paties gal pavyks ir vieną kitą šalininką įtikint, pvz. mane.
TG 2012-03-16 09:28
Akivaizdu, kad straipsniu siekiama parodyti tik tuos faktus, kurie naudingi branduolinei energetikai. Jau vien ko vertas sakinys: "Šiame straipsnyje nėra keliamas tikslas atlikti gilią ekonominę elektros energijos gamybos technologijų efektyvumo analizę.", parodantis šio straipsnio vertę. Nors perskaičius peršasi nuomonė, kad visi abejojantys branduolinės energetikos nauda yra kvailiai, nes šie duomenys kalba patys už save (nors surinkti tik tie duomenys, kurie kalba taip, kaip patogu autoriui). Kita įspūdinga straipsnio vieta: "Pasauliniams mirtingumo rodikliams hidroenergetikoje didelę įtaką turėjo avarija, kilusi sugriuvus Ban-čiao (Kinija) hidroelektrinės užtvankai (175 tūkstančiai žuvusiųjų). Neįvertinant šios avarijos, hidroenergetikos sukeltas mirtingumas yra žymiai mažesnis". Jei nevertintume nei Černobylio, nei Fukušimos avarijų, galėtume manyti, kad branduolinėms jėgainėms apskritai niekas negali atsitikti. Bet tos avarijos įvyko. Primena šimtmečio senumo žmonijos puikybės sutrypimą, kai pastačius didžiausią tuo metu laivą Titaniką, buvo manoma, kad jo niekas negali nuskandinti, bet kažkaip ėmė ir nuskendo. Viskas yra kur kas painiau ir sudėtingiau nei palankūs ar nepalankūs skaičiai, tad neužkibkim ant tų kabliukų, kurie aiškiai tempia į vienus vartus.