Espo pripažino, kad Lietuvos pastabos Baltarusijai dėl Astravo AE – pagrįstos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

deivec 2013-04-17 11:23
Astravo AE statoma už maždaug 50 kilometrų nuo Vilniaus. o keik km butu musu VAE nuo baltarusijos kokio didesnio miessto ????? tada viskas gerai butu su km ane.... nes mes viska vykdom super gerai....ir nieko niekada nepazeidziam... o va baltarusiai durniai...stato AE, tokias kurios bestatant net sprogs.... apgailetina propaganda....
Wolfy 2013-04-17 13:36
Na, Lietuva irgi turėjo AE prie pat Baltarusijos sienos ir problemos kažkaip nei lietuviai, nei baltarusiai neturėjo, bet kai Baltarusija statosi prie Lietuvos sienos AE, tai jau didžiulė problema yra Lietuvai. Jokios šalys nenori savo AE statytis šalia savo miestų, dėl to grūda tas AE į pakraščius.
- 2013-04-17 13:48
Lietuviai niekada neturėjo pasistatę AE prie Baltarusijos sienos. IAE buvo pastatyta TSRS , TSRS teritorijoje. Ir primenu, kad TSRS teritorijoje jokios sienos neegsiztavo. Taip pat primenu, kad planuojama VAE yra nei prie tekančių vandenų, nei prie didelių miestų. Bent supranti, kas būtų, jei Astravo AE avarijos metu paleistų didelio radioaktyvumo teršalus į Nerį? Skaičiuok, kiek žmonių gyvena palei Nerį ir Nemuną. O tada pagalvok, kiek žmonių gyvena apie Drūkšių ežerą, kur avarijos metu galėtų patekti didelio radioaktyvumo medžiagos.
Bobinux 2013-04-17 17:03
Deivec tai su protu susipykes zmogus matosi... Wolfy teisus, kad visi nori i pakrasti elektrine statyti savaja, esme, tai kaip ir pries tai pasisake zmogus, tai state SSRS, tuo metu sienu nebuvo apskritai, ir VAE ir Astravo AE avarijos metu, visiskai kitokios pasekmes, mes kalbame juolabiau apie pagrindines upes Lietuvos is kuriu gaunamas geriamasis vanduo, jei ivyktu avarija, tiksliau, radionuklidu issiliejimas upeje, mazdaug puse zmoniu Kauno ir Vilniaus nebutu aprupinti geriamuoju vandeniu. Ka kalbeti apie kitus prie upes gyvenancius...
Creatium 2013-04-17 21:23
Tegul stato Baltarusija tą savo AE prie sienos, bet tegul užtikrina visą reikalingą saugumą ir tyrimų atlikimą. O dabar stato iš lempos, net neieškoję kitos galimos vietos. Lietuva turi ne vieną argumentą statyti toje vietoje savo VAE.