Valdas Lukoševičius. Pamąstymai apie energetiką Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-04-18 08:33
Nors ir nedirbu energetikos srityje, bet valdininkų darbo "profesionalumas" toks pats kaip energetikoje. Parašo valdininkas kažkokia nesąmonę, su juo susiginčiji. Nueini į aukštesnę institucija ieškoti tiesos, o ji te pasako "Taip, valdininkas neteisus, bet čia jo teisė spręsti ir mes nieko negalime padėti. Kreipkitės į teismą.". Kreipiesi į teismą, ten pora metų prasibylinėji ir teismas pasako, kad valdininkas buvo neteisus. Bet jis neneša jokios atsakomybės už tai. Kita diena parašo ką teismas liepė, plius kažkokia kita nesąmonę. Dėl kurios reikia ir vėl į teismą duoti. Ir čia toks užburtas ratas.
vvv2 2013-04-18 09:34
Nerkashis 2013-04-21 14:43
Man, kaip dirbančiam energetikos sektoriuje, pikta ir graudu matyti, kaip didėja betvarkė šitame sektoriuje. Pripažinsiu ir anksčiau buvo ne viskas tvarkoj, bet dabar tai jau visai balaganas. Kada valdininkai pradės nešti atsakomybę už savo sprendimus?
immortallt 2013-04-21 15:58
vvv2, šiluminės elektrinės pelningos jei turi pigų kurą arba bent jau panaudoji jų duodamą šilumą. Jei nėra bent vieno iš šių faktorių, šiluminė pelninga būti negali. Atominės senos teikia pigią energiją, nes jų kapitalas jau atsipirko, nes žaliavos anksčiau kainavo stipriai pigiau nei dabar ir nauji saugumo reikalavimai brangina statybas. O atominės energetikos kaštai gali labai sparčiai išaugti... Jei įvyksta išlydis, kaip pvz Japonijoje, tai kaštai staiga išauga iki šimtų milijardų dolerių, o energijos nebetiekia. Tikimybė maža, bet jei įvyksta nelaimė, šalis, ypač jei jinai maža, nukenčia baisiai stipriai. O energetikoje pas mus bėda ta, kad per tiek metų, tik praėjęs seimas bandė sukurti nepriklausomą energetiką. Kai bus pasiekta nepriklausomybė, bus galima ir toliau tvarkyti situaciją. Reikia išmesti krūvą tų smulkių vadovų, kurie pinigus plauna ypač sparčiai, nes va biokuro kaina pateikiama reguloje yra nesąmonė. Jinai yra mažesnė, bet dėl duopolijos, kuri yra dėl korupcijos, kainas pakankamai užkelia. Biokuro birža turėjo problemą išspręsti, bet per mažai kontrolės vis dar. Šiaip turėtų būt už korupciją grąžintos bausmės, kaip pvz rankos nukirtimas. Tas pats už kontrabandą ar mokesčių slėpimą. Kartu žinoma ir viso turto įgyto, ir kitiems dovanoto ar parduoto už įtartinai mažą kainą konfiskavimas ir t.t. ir t.t.