Biodujoms – saulė elektros likimas  (1)

Metų pradžioje atsisakyta saulės elektros aukcionų, o dabar nutraukiami aukcionai, kuriuose elektros skatinimo tarifo siekė įmonės, ketinusios investuoti į biodujų ir biomasės jėgaines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Verslo žinios”, Kainų komisija paskelbė nebesvarstysianti klausimų dėl jau paskelbtų skatinimo kvotų paskirstymo aukcionų jėgainėms, kurios naudoja biodujas, išgaunamas sąvartynuose, ir perdirbant biologiškai skaidžias atliekas.

Taip pat stabdomi du aukcionai dėl kvotų rekonstruojamoms elektrinėms, kurios naudoja biomasę.

Komisija rėmėsi šią liepą Seimo priimtomis Atsinaujinančių išteklių įstatymo pataisomis, kuriomis bendra skatinimo kvota visoms biokuro elektrinėms sumažinama nuo 355 iki 105 MW.

Naujoji kvota jau išsemta – Energetikos ministerija suskaičiavo, kad iki šių metų birželio buvo išnaudota 107 MW, jie išdalyti 57 biodujų ir biomasės jėgainėms.

Pakoreguotas įstatymas numato, kad ateityje biokuro projektai gali tikėtis struktūrinių fondų paramos, tačiau Nikolajus Martyniukas, „Modus grupei” priklausančios biodujų jėgainių projektus plėtojančios įmonės „Autoidėja” direktorius, įsitikinęs, kad dėl keičiamos tvarkos jėgainių projektai stoja maždaug dvejiems metams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: