Ignalinos atominės elektrinė bus uždaryta... po 60 metų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2016-10-26 06:53
Kiek teko būt branduolinės energetikos forumuose, tai jie ypač išskirdavo, kad neverta naudot tokios sąvokos kaip nuclear waste, nes iš esmės tai nėra waste ( šiukšlė ), o potencialus kuras, tiesiog kol kas pats uranas toks pigus, kad neapsimoka ano kuro naudot, bet jeigu atsiras pasaulyje daug fast breeder reaktorių tai gali situacija ir pasikeisti. Tačiau čia nėra labai objektyvi nuomonė nes šitą mintį man bruko Hitachi kai buvo atvarę į KTU tai velnias žino ar jie tuo tiki ką sako ar ne. Aš pats labiau tikiu Torio reaktoriais, jo skilimo metu daug mažiau radioaktyvių medžiagų susidaro ir pats toris nėra toks retas kaip uranas-238
MindaugasV85 2016-10-26 09:02
Tai kad kiek pamenu, tai tas šiukšles saugot reikia ar tai 10k metų, ar net 100k... Nežinau kiek tos mano žinios realios (berods kažkokiam filme girdėjau). Bet tai jeigu šitiek metų žmonijai reikės iš kampo į kampą tampyti tas "atliekas", tai gal geriau ne po kampus tampyti, o po elektrines, sugebančias dar iš to kažką naudingo padaryti.
immortallt 2016-10-26 09:21
Jei elektrinė nekainuoja brangiau, nei tampyti "iš kampo į kampą". vazzy, toris gražu, bet kiek jau metų žada, kad jau po poros metų bus, o realaus proveržio nematyt?