Lietuvoje patvirtintas Alternatyvių degalų įstatymo projektas, prasideda svarstymai: planuojami dideli transporto pokyčiai jau nuo 2026, reikės 1,8 mlrd. investicijų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2020-09-17 13:06
Azijoje ir okeanijoje kerta miškus kaip pasiutę dėl palmių aliejaus, Brazilijoje dėl soju, palmių, rapsų aliejaus ir t.t. Kurie yra labai palčiai naudojami bio degaluose... Taigi šita žinia labai bloga drėgniesiems atogražų miškams - jų ko gero nebeliks. P.s.> eilinį kartą norėjom kaip geriau, gavosi kaip visada.
kestutisz 2020-09-17 14:06
Eilinis idiotizmas. Lyg naftos trūktų, ar "biodegalų" gamyba nebūtų tarši (arba kaip jau parašė - nenaikintų tų pačių miškų kuriuos "saugo")
immortallt 2020-09-17 22:25
Biški pavėlavai, Europoje likę du degalų gamintojai kurie naudoja palmių aliejų, abu jau iškėlę tikslą atsisakyti palmių aliejaus naudojimo. Kitas dalykas, taip, pagaminti kurui sukuriama tarša, tačiau jinai yra mažesnė nei kuro, bei yra nustatyta kiek mažesnė turi būti. Ir kiekk žinau, niekas nebedidins biodyzelino ar etanolio naudojimo kure, nei dabartinės normos, nebent žiemai išimtį panaikins. Kalba eina apie maišymą į dujas ir pagrinde elektrifikaciją. Na dar vandenilį berods pamini, reiktų skaityti doc'ą, dalyvavau tik diskusijose prieš rengiant jį.