Kodėl televizorius neranda kanalų?  ()

Kai patogiai įsitaisote ramiam vakarui su mėgstama televizijos laida, mažiausiai norite, kad tuščiame ekrane jus pasitiktų bauginantis pranešimas "Nėra signalo". Daugelis iš mūsų yra susidūrę su šia problema: televizorius neranda kanalų. Tokia situacija gali būti varginanti, ypač kai nesate tikri dėl jos priežasties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami išspręsti šią problemą, pirmiausia turime suprasti, kaip veikia televizijos signalo priėmimas. Televizoriai priima transliuojamus signalus per antžemines transliacijas, kabelines linijas arba palydovinius kanalus. Šiuos signalus siunčia televizijos tinklai, o televizorius juos priima per savo imtuvą. Bet koks šios perdavimo grandinės sutrikimas gali lemti, kad televizorius neras kanalų.

Dažniausios signalo priėmimo problemų priežastys

Dažniausia priežastis, dėl kurios televizorius neranda kanalų, yra signalo priėmimo problemos. Jei signalas silpnas arba sutrikęs, televizoriaus imtuvui sunku užfiksuoti transliaciją, todėl kyla kanalų aptikimo problemų.

Perdavimas per televiziją

Prastą signalo kokybę gali lemti įvairūs veiksniai. Perdavimų per bangas atveju antena gali būti netinkamai įrengta arba neatitikti atstumo iki transliuojančios stoties. Oro sąlygos taip pat gali turėti įtakos signalo priėmimui, nes dėl stipraus lietaus ar sniego dažnai atsiranda trukdžių. Be to, signalus gali blokuoti pastatai arba medžiai, ypač miestuose arba tankiai apaugusiose mišku vietovėse. Reguliarus antenos reguliavimas ir priežiūra gali sumažinti šias problemas.

Kabelinė arba palydovinė televizija

Kabelinės arba palydovinės televizijos signalo kokybė paprastai būna stabilesnė dėl tiesioginio ryšio arba tiesioginio perdavimo. Tačiau vis tiek gali kilti problemų. Dėl pažeistos ar atsilaisvinusios kabelio jungties, neteisingai sureguliuotos palydovinės antenos arba problemų transliavimo šaltinyje televizorius gali nerasti kanalų.

Neteisingi televizoriaus nustatymai ir pasenusi programinė įranga

Kita priežastis gali būti neteisingi televizoriaus nustatymai. Daugelyje televizorių yra automatinio derinimo funkcija, kuri pirmą kartą nustatant televizorių ieško galimų kanalų. Jei televizoriuje nustatytas netinkamas įvesties šaltinis arba jei automatinio derinimo funkcija veikia netinkamai, televizorius gali nerasti kanalų. Susidūrę su kanalų aptikimo problemomis visada dar kartą patikrinkite televizoriaus nustatymus.

 

Problemų gali sukelti ir pasenusi televizoriaus programinė įranga. Technologijos nuolat tobulėja, taip pat ir televizijos signalų kodavimo ir transliavimo būdai. Jei televizoriaus programinė įranga neatnaujinta, jis gali nesugebėti atkoduoti naujesnių signalų formatų, todėl neranda kanalų. Reguliariai atnaujinant programinę įrangą labai svarbu užtikrinti, kad televizorius priimtų visus prieinamus kanalus.

Dažnių pokyčiai ir derinimo svarba

Galiausiai verta paminėti, kad transliuojančios stotys kartais keičia savo transliavimo dažnius. Jei taip atsitinka, televizorius gali automatiškai neatnaujinti dažnių ir dėl to nerasti kanalo. Tokiais atvejais gali padėti televizoriaus pakartotinis derinimas.

 

Atminkite, kad kanalų nerandantis televizorius paprastai yra laikina problema, kurią dažnai galima išspręsti atlikus šiek tiek trikčių šalinimo veiksmų. Tačiau jei problema išlieka, galbūt laikas kreiptis į specialistą arba į paslaugų teikėją, kad šis padėtų. Televizija daugeliui iš mūsų yra svarbus informacijos ir pramogų šaltinis, todėl supratimas apie galimas kanalų aptikimo problemų priežastis gali padėti užtikrinti, kad visada turėsime prieigą prie mėgstamų programų.

Šis straipsnis buvo rengtas Varlė.lt komandos. Norint įsigyti televizorių, jo programinę irangą, ar priedų - kviečiame apsilankyti https://www.varle.lt/televizoriai/!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()