Atsisveikinimas su lemputėmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Violet 2008-07-08 00:37
Nerijau ,šiaip galėtum pakomentuoti ,kaip įjungta šviesybė padidina kuro sanaudas (jei jau toks esi patyres ) Beje,Sigitai,nuo kada tos taupiosios lemputės nušvinta po 3 s. Čia gal tu kalbi apie tas ilgasias rusiskas 40w su pasenusiais starteriais?
Anonymous 2008-07-08 07:51
asgaliu gi energija is kazkur paimt reikia tai ima is kuro .. tas pats ir su kondicionieriais .. jei ir gi baisiai kuro prideda
Smėlis 2008-07-08 08:39
tiems kas netiki, jog automobilio šviesos padidina kuro sąnaudas, malonėkite pasinaudoti google. jei aks tingi, štai keli pasitaikę primieji straipsniai: visgi nepaisant to, kaip vairuotojas turiu pripažinti, jog šviesos išties naudingos (išskyrus gal labai saulėtą dieną). kas dėl "taupių" buitinių lempučių, tai man įdomu ar čia nebus tas pats kaip su Toyota Prius...
lape 2008-07-08 10:51
Bendrai paėmus, jeigu daiktas yra brangesnis, tai reiškia, kad jam pagaminti sunaudojama daugiau energijos, ir tuo pačiu, kad ji nupirkti, reikia daugiau dirbti, ir tam irgi sunaudoti daugiau energijos. Kitaip sakant - pinigai tai energijos matas. Be to žiema su kaitrinėm lemputėm ir pasišildyt galima.
Anonymous 2008-07-08 13:54
Energija taupanciom lemputem suteikiama garantija, tai koks skirtumas ar ji perdegs ar ne. Pvz: 10 metų garantiir už OSRAM DULUX® EL LONGLlFE energiją taupančias lemputes reiškia garantiją už šių lempučių, naudojamų namuose, medžiagas. pasigooglinkit. Any way as uztai kad dingtu kaitrines lemputes nes is ju tik nuostolis. Beja sigitas cia kalbejo apie muziejaus apsvietima, teko dalyvaut Light consulting group firmos seminare, poteme buvo apie muzieju apsvietima ir t.t. problemu nera tikrai.
Nerkashis 2008-07-08 18:10
Aš virtuvėj įsisukau "Dura" firmos taupančiąsias. Na jos pas mane įsižiebia po 1-2s. Bet tai tikrai ne kliūtis. Kaina greit turėtų krist dėl išaugusios paklausos. Kiek pamenu pirmą taupančiąją pirkau už 19lt, o paskutinę už 13,50lt.
sigitas 2008-07-08 21:49
Atsiprašau 1 bet tikriausiai buvau ne visai teisingai suprastas rašydamas apie muziejaus apšvietimą omenyję turėjau estetinę pusę be to apie tas dujų išlydžio lempas skirtas muziejams irgi informacijos turiu . kaikurios iš tikrųjų vertos dėmesio kitos yra blefas . Prieš energiją taupančias lemputes nieko neturiu , pas maene pati jos šviečia kieme ir rusyje . Tik kiekviena lemputė turi savo vieta ir naujos kartos lemputės senasias išstumti turėtu naturaliai . Kaip kad gtvėse daugiausiai šviečia metalohalogenai o cechose dienos šviesos lempos . Juk žvakes pakeitus el. lemputėmis žvakių nusipirkti dar vis galime . Ir dar . Violet įsižiebimo trukmė paimta iš gamintojų duomenų . Panšius duomenis teikia GE ir Thungsram . Tai yra leistinos normos , tai paprastai jos pasiledžia greičiau , bet šaltyje būna ir gerokai ilgiau .
Anonymous 2008-07-09 03:00
aa as tai diena vistiek neijunges lempu vazineju
Anonymous 2008-07-09 07:00
Tai reiškias važinėji su senu kledaru, nes nauji automobiliai jau senai automatiškai įjungia lempas. Kiek teko važinėti su 2006/2007 metų automobiliais su šviesomis nebuvo problemų.
Violet 2008-07-09 16:54
asc rašo: Visiškai sutikčiau ,jeigu visa kuro išskirta energija būtų paverčiama į mechaninį judėjimą ,tačiau nieko panašaus, net nežinau kokią didelę dalį visa energija nueina šuniui ant uodegos (su šiluma).Tokiu atveju tarkim prie generatoriaus prijungiame pvz. 100w apkrovą ir kas pasikeičia? Taip, sutinkų kad varikliui tenka daugiau galios atiduoti sukant generatorių, tačiau variklis visiškai nejunta tokių menkų apkrovų kaip leptupės ir dėl jų tikrai nemanau ,kad varikliui tenka padidinti apsukas ar įpurškiamo kuro kiekį tam ,kad nustumti stumoklius.Manau,greičiau dėl atsiradusios apkrovos koks 1 % šilumos yra verčiamas naudindu mechaniniu darbu. Beje gal kas žinot kiek padidėja kuro sanaudos įsisodinus papildomai vieną žmogų į mašiną?