Ką reikia žinoti apie šiuolaikines orkaites ir jų galimybes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-02-24 09:12
Kuo brangesnę ir su kuo daugiau navarotų pirksit tuo greičiau ji suges ir jūsų nuostuoliai dėl buitinės technikos gedimų bus skaičiuojami pakelti kvadratu. Net įmontuojamas montuoti ne po kaitlente yra klaida, nes visos orkaitės gaminant skleidžia stipriai maisto kvapą, todėl jei nėra rimto gartraukio virš orkaitės, bus blogai. Ypač kai virtuvę nėra atskirta nuo kitų kambarių durimis, kaip dabar madinga. Pas mane yra oro išsiurbimas lubose virš orkaitės ir didelis rimtas gartraukis tai dar dar kentėti galima dėl kvapų. Dėl galios 2,5 kW pilnai pakanka standartinei 60X60 cm orkaitei. Tenų galingumas niekaip neįtakoja energijos sąnaudų, temperatūrą valdo termostatas, todėl kad ir koks galingumas bus 1kg sąlyginio maisto iškepti sunaudos tą patį energijos kiekį. Energijos sąnaudos priklauso nuo korpuso izoliacijos labiau nei nuo brando. Dar pastebėjau kad su ventiliatorium energijos sąnaudos šiek tiek mažesnės. Va kaitlentei tai galingumas reiškia daug bent viena "skylė" turi būti didelė ir galinga.
laurius 2018-01-07 21:08
Kaip technologijos.lt žurnalistai gali neskirti galios nuo energijos kiekio? Absurdas. Grįžkit prie vidurinės mokyklos fizikos kurso. Galia - kW Sunautota energija - kWh
HardAxe 2018-01-08 09:55
Aš turiu pakankamai brangią orkaitę, ir su tavim nesutinku. O dabar dar turėjau galimybę pasinaudoti dviem gerokai pigesnėmis, tai galiu palyginti. Sugedimo tikimybė ganėtinai panaši. * Brangesni modeliai turi geresnę tarpinę ir kvapų filtrą, namie (lyginant su pigiausia) kvapo beveik neužsiuodžia. Kitu atveju nepanaudotum pirolizės, viskas smirdėtų. * Brangesnėj geresnė šilumos izoliacija, sutaupysi elektros * Pirolizės valymas man yra kažkoks fantastinis išradimas. * Pigūs modeliai nevisada turi valdymą laikmačiu. * Brangesnėj būna išvažiuojantis bėgeliai skardai - kepimo neįtakoja, bet patogu. * Brangesnėj gerai veikia griliaus ventiliatorius, lyginant su pigesne, kur jis tik kelia triukšmą. Realiai pigioj orkaitėj maistą paruošti galima lygiai taip pat skaniai kaip brangioj (nebent naudojamas koks grilis ar kitas specifinis kaitinimas), tačiau bent iki tam tikro lygio sumokėdamas papildomai gauni komforto įrangos: kvapų filtrą, geresnes dureles, išvažiuojančias skardas ir t.t. Taip sakant lyginant mersą su golfu - abu atvažiuoja.