Paaiškėjo, kokia gudri technologija padeda naujajam 5,5“ įstrižainės „Vernee Thor Plus“ telefonui su AMOLED ekranu be pakrovimo ištverti visą savaitę (Video)  (10)

Praėjusią savaitę „Vernee“ oficialiai paskelbė apie oficialų „Thor Plus“ anonsą ir pažėrė visą šūsnį rinkodaros šūkių, kurių tarpe buvo ir toks, kad šis išmanusis atlaikys visą savaitę be pakrovimo. Skamba radikaliai, turint omenyje, kad net 2 dienos jau būtų geras rezultatas, o 3 atlaiko nebent rekordinės talpos baterijas turintys telefonai. Iš karto pasipylė daug spėlionių, kur „čia šuo pakastas“ ir ar tik kinai nenori pirkėjų apkvailinti. Reaguodama į audringą spėlionių bangą, kompanija išplatino pranešimą spaudai, kuriame viską paaiškino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia, verta prisiminti, jog „Vernee Thor Plus“ išmanusis pasižymi 5,5 colių įstrižainės „Super AMOLED“ ekranu, tačiau pagrindinis jo akcentas skiriamas baterijai – ji siekia net 6200 mAh. 

Tačiau nebūkime naivūs – net ir 6000 mAh baterijos neužtektų, kad telefonas išvertų visą savaitę – tokiais pasiekimais gali didžiuotis nebent senieji „Nokia“ telefonai, kurių ekranas ir procesorius beveik nenaudodavo energijos, nes be skambučių nelabai kam jos ir buvo galima naudoti. Vadinasi, yra dar kažkokia gudrybė.

Būtent tą gudrybę pranešime spaudai ir aprašė „Vernee“. Visų pirma, kompanija pripažino, kad vien su didele baterija neįmanoma efektyviai išspręsti energijos trūkumo problemų. Tam reikia kompleksinių sprendimų ir vienas jų - energijos taupymui optimizuota VOS sistema, sukurta „Android 7.0“ pagrindu.

Tai leido sumažinti energijos suvartojimą sisteminiame lygyje. Optimizavimai palietė daugelį operacijų, o svarbiausia, jog ne tik tuomet, kai telefonas yra budėjimo režime, o ir tada, kai juo aktyviai naudojamasi. Pasak kompanijos,  viso to rezultatas – galimybė naudotis telefonu vieną savaitę be įkrovimo.

Tačiau tam yra viena sąlygą – reikia pasirinkti specialų energijos taupymo režimą „E-link“, kuris įjungiamas paspaudus mygtuką telefono šone. Šis režimas jau buvo išbandytas telefone „Vernee Thor E“ ir panašu, jog puikiai pasiteisino.

Perėjus į „E-link“ režimą, ekranas pereina į juodai baltą režimą. Išskyrus 6 pasirinktas programas, šiame režime automatiškai išjungiamos visos kitos programos. Toks veiksmas iš karto paaiškina, kaip vyksta energijos taupymas  - telefonuose yra daug foniniame režime veikiančių programėlių, kurios kaip siurbikai siurbia energiją. Jas automatiškai sustabdžius ir išjungus ekrano spalvas, poreikis energijai nukrenta tiesiog drastiškai.

„Vernee“ tyrimas rodo, kad tokiu režimu per vieną dieną įprasto naudojimosi sunaudojama apie 15% baterijos energijos. Per savaitę – tai būtų 105%. Taigi, septintą dieną baterija jau kapituliuotų, bet tikslas jau pasiektas – telefonas ištvėrė visą savaitę be pakrovimo. 

Nežiūrint itin didelės talpos baterijos ir galimybės juo naudotis visą savaitę, šis išmanusis turi dar vieną išskirtinį bruožą – itin dailų telefono korpusą, kurio storis siekia vos 7,9 mm, o jo svoris – viso labo 189 g.

Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog panašios talpos baterijas turintys išmanieji dažniausiai pasižymi gerokai storesniu korpusu. Pavyzdžiui, „Oukitel K6000 Pro“, kuris turi 6000 mAh talpos bateriją, korpuso storis siekia 9,8 mm. Vertėtų žinoti ir tai, jog „iPhone 7“ telefono korpuso storis siekia 7,1 mm, o tai yra tikrai nežymiai mažiau nei „Vernee Thor Plus“ išmaniojo.

Kaip „Vernee“ sugebėjo taip suspausti korpuso storį? Pirmiausia, ji naudoja didelio tankio baterijas – tai ta pati strategija, kaip ir „Thor E“ telefone, kuris yra mažesnis, turi 5,0“ įstrižainės ekraną ir taip pat solidžią 5000 mAh bateriją. Be to, korpusą sumažinti leido AMOLED ekranas ir speciali PCBA technologijos pagrindinė plokštė.

Be to, jau paaiškėjo, kad be itin talpios baterijos „Vernee Thor Plus“ pasižymės „MediaTek MT6753“ procesoriumi, kurio sklandų veikimą palaikys 3 GB operatyviosios bei 32 GB vidinės atminties.

Didelė bateriją visada yra malonumas, bet tik tol, kol tai neprailgina telefono įkrovimo. Štai todėl „Thor E“ telefone įdiegtas „Pumpexpress 2.0“ greita įkrovimo technologija, pasiekianti 9V 2A 18W parametrus ir galinti pilnai įkrauti per 90 min.

Kaip jau įprasta pas kinus, visos tokios gudrybės parduodamos itin pigiai. „Vernee Thor Plus“ jau atkeliavo į parduotuves ir anonso proga siūlomas su 22% nuolaida už 110€. Pasiūlymas galioja nuo dabar iki rugpjūčio 27 d. Yra ir galimybė šį telefoną laimėti nemokamai – kaip tai padaryti, skelbiama oficialioje „Vernee“ svetainėje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: