Gytis Dovydaitis. Brangiausi objektyvai pasaulyje  (0)

Kaip maži vaikai pasvajokime ir pasižvalgykime į žvaigždes, tikrą egzotiką fotografijos pasaulyje – brangiausius kada nors pagamintus objektyvus!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai lyg svajonės įsigyti Ferrari… Tik skirtumas tas, jog dalis šių objektyvų kainuoja brangiau, nei Ferrari.

LEICA APO-TELYT-R 1600mm f/5,6

Šis monstras kainuoja 16 milijonų Honkongo Dolerių (apie 5,35 milijono Litų). Tik klausimas, ar kaina atitinka vertę? Daugelis spėja, jog Leica šį objektyvą sukūrė tikrai ne praktiniais tikslais, o tiesiog tam, kad galėtų pasigirti turintys brangiausią (kas dažnam asocijuojasi ir su geriausiu) objektyvą. Bet kokiu atveju, egzempliorius įspūdingas, nors tai turbūt tėra reklaminis triukas.

Zeiss Apo Sonnar T* 1700mm f/4

Šio objektyvo kaina nėra viešinama, tačiau spėjama, jog jis turėtų kainuoti apie 1 milijoną Amerikos dolerių (~2,6 milijono Litų). Kuo šis objektyvas įžymus? Savo dydžiu ir svoriu. Tai didžiausias kadanors civiliniams poreikiams sukurtas objektyvas sveriantis net 256 kg! Skirtingai, nei Leica, šis objektyvas kurtas praktiniais tikslais – įvairiems gamtos fotografams, kurie gali sau leisti tokią įspūdingą aparatūrą (kaip žinia, tokių yra).

Canon EF 1200mm f/5,6 L USM

Duoklė iš Canon gamtos ir sporto fotografams – tobulų optinių savybių objektyvas kainuojantis, lyginant su pastaraisiais dviem, ne tiek jau ir daug – “tik” 9,800,000 jenų (~330 tūkstančių Litų). Šio objektyvo pagalba įmanoma daryti pilno veido portretus žmogaus, stovinčio už 150 metrų. Tai įspūdingas rodiklis, negana to, ir kokybė, kurią siūlo objektyvas, yra nepaprastai aukšto lygio.

Sigma 200-500mm f/2,8 EX DG

Ypač plati diafragma, keičiamas židinio nuotolis super-teleobjektyve ir itin ergonomiškas dizainas – tą realizavo Sigma į prekybą paleisdama šį objektyvą. Kitaip, nei kiti ypač brangūs objektyvai, šis nėra pritaikytas vienai konkrečiai fotografijos rūšiai. Naudojant šį objektyvą galima fotografuoti tiek gamtą, tiek sportą, tiek renginius ar portretus. Negana to, ir kaina šio objektyvo nėra tokia jau anomali – $28,999 (~75,5 tūkstančiai Litų). Netgi buto nekainuoja Šis objektyvas nėra labai retas, juo naudojasi nemažai Nation Geographic, Discovery ar BBC fotografų, taip pat JAV yra galimybė jį išsinuomoti kelioms dienoms ar savaitėms.

Canon EF 800mm f/5,6L IS USM

Vienas iš super-teleobjektyvų flagmanų, kurį turi dažnas profesionalus sporto ar gamtos fotografas, dirbantis didžiosiose firmose. Netgi Lietuvoje galima rasti vieną ar du žmones, kurie nepagailėjo $10,900 (~29,000 Lt) ir įsigijo šį dičkį. O jis tikrai didelis – netgi 47 cm ilgio. Tai puikus pasirinkimas gamtos, sporto, gatvės fotografams ar fotožurnalistams. Vienas iš išskirtinių šio objektyvo bruožų – ypač aukšto lygio vaizdo stabilizacijos mechanizmas.

Sigma 300-800mm f/5,6 EX DG HSM

Tai lyg pigesnis ir ne toks pažangus Sigma 200-500mm f/2,8 variantas, kainuojantis lygiai tiek pat, kiek aukščiau minimas Canon objektyvas – $10,900 (~29,000 Lt), tačiau turintis keičiamą židinio nuotolį. Deja, nors ir objektyviai žvelgiant nuotraukų kokybė, be abejonės, įspūdinga, tačiau lyginant su Canon EF 800mm f/5.6, šis Sigma pralaimi nuotraukas “padabindamas” chromatinėmis aberacijomis. Žinoma, jos vos vos pastebimos, tačiau Canon konkurentas jų aplamai neturi. Taip pat šiame objektyve nėra vaizdo stabilizatoriaus, tačiau tie, kam reikia keičiamo židinio nuotolio, vis vien rinksis šį variantą.

Nikkor 600mm f/4 G ED VR AF-S

Plati diafragma prie didelio židinio nuotolio šį objektyvą daro labai patraukliu gamtos ir sporto fotografams. Nanokristalais padengti lęšiai apsaugo būsimas nuotraukas nuo chromatinių aberacijų, o ypač pažangi vaizdo stabilizacijos technologija leidžia šiuo objektyvu naudotis dar patogiau. Kaina svyruoja apie $11,900 (~31,000 Lt).

Canon EF 400mm f/2,8 L IS USM

Itin pažangus teleobjektyvas, kurį įsimylėjo gamtos ir sporto fotografai. Tai vienas populiariausių objektyvų naudojamų minėtiems tikslams, kurio savininkų galima rasti ir Lietuvoje. Negana to, jog objektyvas turi nepaprastai plačią diafragmą, jame integruota ir vaizdo stabilizacija, tas objektyvą padaro nepaprastai patraukliu. Įsigyti šį objektyvą galima maždaug už $10,000 (26,000 Litų).

Nikkor 400mm f/2,8G ED VR AF-S

Tai turbūt geriausias pasirinkimas savo kainų kategorijoje, kainuojantis apie $8000 (~20,000 Litų). Tai stiprus konkurentas aukščiau minimam Canon objektyvui, kurį renkasi visi negalintys išleisti tiek daug, kiek reikia Canon produkcijai. Juolab, kad šis variantas Canon nusileidžia turbūt tik pagaminimo kokybe, kadangi fotografijų kokybė kone identiška. Tiesa, kai įjungiama vaizdo stabilizacija, Canon vėlgi parodo šiek tiek geresnius rezultatus, tačiau nereiktų pamiršti, kad už tuos šiek tiek geresnius rezultatus reikia sumokėti papildomus 6000 Lt, kiek kainuoja trys padorūs portretiniai objektyvai ar veidrodiniai fotoaparatai pradinukams.

Straipsnio autorius Gytis Dovydaitis iš fotofabrikas.lt/fotostudija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: fotofabrikas.lt
fotofabrikas.lt
Autoriai: Gytis Dovydaitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: