Ateities mobiliuose telefonuose gali būti naudojamos garso bangomis valdomos skystos linzės  (0)

Rensselaer Politechnikos Instituto (JAV) mokslininkai sukūrė naują adaptyvių skystų linzių technologiją. Jų teigimu, nauji šių linzių pagrindu sukonstruoti objektyvai per sekundę galėtų sufokusuoti apie 250 kadrų. Iš esmės gaminį sudaro poromis į specialias kameras patalpinti vandens lašeliai, kurių padėtis valdoma aukšto dažnio garsu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lašeliams judant pirmyn ir atgal, vandens paviršiaus įtempimas keičia lašo formą - atitinkamai keičiasi iš šviesos fokusavimo savybės. Sufokusavus vaizdą, jis įrašomas naudojant standartinį jutiklį, patalpintą objektyvo židinio zonoje. Speciali programa koordinuoja lašelių judesius ir atrenka sufokusuotas nuotraukas nuo nesufokusuotų.

Projekto vadovo Amir H. Hirsa teigimu, sistema daro nuotraukas, kurios "beveik visada yra sufokusuotos - nepriklausomai nuo to, kaip arti ar toli objektas nutolęs nuo objektyvo". Be to, lašeliams valdyti nereikia jokių sudėtingų ir brangių įtaisų. Kadangi technologija yra palyginti pigi, tyrinėtojų komanda mano, jog tokius objektyvus visai netolimoje ateityje išvysime savo mobiliuosiuose telefonuose bei kitokiuose elektroniniuose įtaisuose.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)