Minint nacionalinę sporto šventę pravers ir telefonas: treniruokitės kaip vaizdo žaidimų herojus  ()

Pirmąjį spalio šeštadienį Lietuvoje kasmet minima nacionalinė sporto diena. Šią dieną šalyje organizuojami įvairūs sporto renginiai, o žmonės kviečiami daugiau laiko skirti fiziniam aktyvumui. Tam, kad būtų galima sekti savo progresą ar rasti nuotaikingų aktyvių užsiėmimų visai šeimai gali padėti ir išmaniosios technologijos – kelios programėlės išjudins net ir tuos, kurie sportuoja retai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinė kūno kultūros ir sporto diena į atmintinų datų sąrašą įtraukta dar 2008-aisiais ir šiemet spalio 7 d. bus minima jau 16 kartą. Pirmasis spalio šeštadienis šventei buvo pasirinktas ne atsitiktinai – 1934 metų spalio 1 d. Lietuvoje pradėjo veikti pirmoji valstybinė sporto įstaiga – Kūno kultūros rūmai.

„Išmaniosios technologijos jau kurį laiką yra neatskiriamos nuo fiziniam aktyvumui neabejingų žmonių kasdienybės. Tai ir aktyvumo rodiklius sekantys išmanieji laikrodžiai ar telefonai, ir nuotoliniai sporto užsiėmimai, ir įvairios išmaniosios programėlės. Kai kurios iš jų jums padės sekti ir fiksuoti fizinio aktyvumo rezultatus, o kitos net pavers aktyvią veiklą žaidimu ar kokybišku laiku su visa šeima“, – sako Arnoldas Lukošius, „Tele2“ inovacijų ekspertas. Jis dalinasi keliomis programėlėmis, kurias galite išbandyti šiemet minėdami nacionalinę kūno kultūros ir sporto dieną.

„Just Dance Now“. Ši programėlė skirta tiems, kuriems įprasta fizinė veikla atrodo nuobodi – ji kviečia įveikti šokio iššūkius, todėl ypač patiks šeimoms su vaikais. Pasirinkus norimą muzikos kūrinį, savo įrenginio ekrane matysite šokančius siluetus, kurių judesius reikia kuo tiksliau atkartoti. Tikslas – galiausiai išmokti šokį. Programėlė siūlo rinktis iš maždaug 700 skirtingų populiariosios muzikos dainų bei šokių, joje galima susikurti savo grojaraštį bei rezultatais dalintis su bendruomene. Be to, programėlė jums parodo, kiek energijos sudeginote atlikę vieną ar kitą šokį. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia.

„Fitness RPG“. Tai dar viena programėlė, kuri fizinį aktyvumą paverčia nuotaikinga pramoga – vaizdo žaidimu. Joje galima žymėti savo fizinę veiklą, pavyzdžiui, nueitus žingsnius, bėgimą ar svorių kilnojimą, o programėlė šiuos duomenis pavers žaidimo rodikliais, padedančiais kelti veikėjo lygį. Pavyzdžiui, kuo daugiau žingsnių nueinate, tuo geriau žaidime sekasi jūsų veikėjui. Programėlės aktyvumo stebėjimo funkcijos taip pat leidžia nustatyti sporto tikslus ir iššūkius, stebėti savo pažangą. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia.

 

„FitNotes“. Tai tarsi virtuali užrašinė tiems, kurie nori akylai sekti savo aktyvumo rezultatus. Programėlė labiausiai tiks tiems, kurie lankosi sporto salėje ir treniruojasi su svarmenimis ar treniruokliais. Joje galima susidaryti savo treniruočių programą ir patogiai susidėlioti kalendoriuje. Programėlėje galima pasirinkti fizinio aktyvumo rūšį, stebėti, kiek ir kaip sportavote, pasinaudoti laikmačiu poilsiui tarp pratimų matuoti. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia.

 

„MyFitnessPal“. Ši programėlė bus naudinga tiems, kurie fizinį aktyvumą derina su sveika ir subalansuota mityba. Joje galima stebėti, kaip jums sekasi siekti mitybos, sporto, svorio metimo tikslų ir ar išgeriate pakankamai vandens. Programėlė padeda skaičiuoti, kiek energijos įprastai išnaudojate ir kiek kalorijų reikėtų aktyvumui palaikyti, taip pat primena apie protarpinio badavimo laikotarpius. Joje net galima įsigyti subalansuotos ir sveikos mitybos planą bei vesti maisto dienoraštį. Programėlę „iOS“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „Android“ – čia.

 

„Strava“. Tai aktyvumo stebėjimo programa, naudojanti GPS technologiją. Nors šią išmaniąją programėlę dažniausiai naudoja dviratininkai, bėgikai bei žmonės, mėgstantys žygius pėsčiomis, joje galima rinktis iš daugybės aktyvumo rūšių – plaukdami baidarėmis, čiuoždami slidėmis, irkluodami ir užsiimdami kita fizine veikla. Užfiksavusi jūsų pasiektus rezultatus (laiką, maršrutą, greitį ir kitus), programėlė leidžia duomenimis dalintis su draugais. Programėlėje taip pat galima įveikti mestus iššūkius, varžytis su kitais naudotojais. Programėlę „Android“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „iOS“ – čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: