Skelbia visa Ukraina. Ką padarė Lietuvos prezidentas  (6)

„Prezidentas pasirašė dekretą.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-16 Skelbia visa Ukraina. Ką padarė Lietuvos prezidentas  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda nusprendė atimti Lietuvos pilietybę iš šokėjos ant ledo Margaritos Drobiazko.

Kaip praneša Censor.NET, „Ukrinform“ apie tai praneša remdamasi nacionaliniu transliuotoju LRT.

Prezidentas pasirašė dekretą (dėl pilietybės atėmimo Drobiazko. – Red.)“, – sakė Lietuvos prezidento atstovas Ridas Jasiulionis.

Užvakar, ketvirtadienį, Lietuvos Seimo Pilietybės reikalų komisija rekomendavo atimti Lietuvos pilietybę iš Margaritos Drobiazko, motyvuodama tuo, kad ji viešai išreiškė paramą Kremliaus režimui, vykdančiam karą Ukrainoje.

Šią savaitę išplatintame viešame laiške pati ledo šokėja teigė nedalyvaujanti Rusijos propagandoje, o skleidžianti „kultūros ir gėrio šviesą“.

Dar kovo mėnesį Lietuvos deputatai leido atimti pilietybę iš asmenų, dėl kurių veiksmų kyla grėsmė šalies ar jos sąjungininkų saugumo interesams, jeigu pasas anksčiau buvo išduotas išimties tvarka.

Margarita Drobiazko gimė Maskvoje. Po SSRS žlugimo ji gavo Lietuvos pilietybę ir dėl šios šalies varžėsi kartu su Povilu Vanagu, už kurio ištekėjo 2000 m. Olimpinėse žaidynėse pora dalyvavo penkis kartus. Drobiazko ir Vanagas buvo pasaulio čempionatų ir dviejų Europos dailiojo čiuožimo čempionatų medalininkai.

 

Kaip pranešama, 2022 metų rugpjūtį pora dalyvavo Rusijos šokių šou „Gulbių ežeras“ Sočyje. Ją rengė Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona Tatjana Navka. T. Navkai Europos Sąjunga ir JAV yra įvedusios sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(252)
(24)
(228)

Komentarai (6)