„Brigada visiškai apsupta.“ Žuvo 3 batalionų vadai, brigados žvalgybos vadovas, beveik visi pėstininkai  ()

​Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iosios brigados kovotojai Andrijivkoje sumušė Rusijos Federacijos 72-ąją motorizuotąją brigadą, pašalindami tris bataliono vadus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-16 „Brigada visiškai apsupta.“ Žuvo 3 batalionų vadai, brigados žvalgybos vadovas, beveik visi pėstininkai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 15 d. apie 7.00 val. Ukrainos generalinis štabas patvirtino Andrijivkos išlaisvinimą per šturmo kautynes. Apie 9 valandą puikią žinią patvirtino 3-iosios brigados kariai, kovoję su priešu apgyvendintoje vietovėje.

3-iosios brigados kovotojai pasidalino kovų dėl miesto detalėmis.

Dėl greitų veiksmų ir gerai suplanuotos operacijos Andrijivkoje rusų brigada buvo visiškai apsupta. Dvi dienas vyko mūšiai, dėl kurių pas Kobzoną iškeliavo trys bataliono vadai, brigados žvalgybos vadovas ir beveik visi 72-osios motorizuotosios šaulių brigados pėstininkai, įskaitant karininkus ir karinę techniką.

Dabar dar per anksti kalbėti apie priešo nuostolius, nes kovos vis dar tęsiasi, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos įsitvirtina naujose pozicijose.

 

3-ioji brigada pabrėžė, kad Rusijos Federacijos 72-oji motorizuotųjų šaulių brigada per 18 karo mėnesių ne kartą patyrė didelių nuostolių. Andrijivkos išlaisvinimas yra dar vienas žingsnis siekiant pralaužti dešinįjį flangą Bachmuto srityje ir raktas į visų tolesnių kontrpuolimų sėkmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(1)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: