Netikėta žinia. „Putinas klaupiasi ant kelių“  (1)

Rusijos Federacijos vadovas Vladimiras Putinas prašo Vakarų grąžinti „grūdų susitarimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos vadovas Vladimiras Putinas prašo Vakarų grąžinti „grūdų susitarimą“, nes Rusijos ekonomika kenčia, o doleris artėja prie 100 rublių ribos. Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas, komentuodamas JT generalinio sekretoriaus Guterreso laišką Putinui, praneša „RBC-Ukraine“.

„Tai nėra Guterreso pasiūlymas Putinui. Tai Putino reikalavimai. Jis klūpi ant kelių, jei realiai pažvelgsi į šiuos dalykus. Po to, kai „Rosselchozbank“ buvo išmestas iš SWIFT, FSB minia liko be grynųjų, kad galėtų papirkti tokius Guterresus. Todėl V. Putinas ašarodamas reikalauja, kad bankas būtų prijungtas prie SWIFT“, – kalbėjo ekspertas.

Pasak jo, Rusijos Federacijai itin svarbūs ir laivų draudimo klausimai, nes privačios draudimo bendrovės, ypač JK milžinė „Lloyd's“, neskuba dirbti su Rusijos Federacija, o Kremlius neturi svertų daryti jiems spaudimą.

„Loydo draudimo polisai jam yra labai svarbūs, tačiau civilizuotame pasaulyje jis niekaip negali patekti į privačią įmonę. Jie nenori draustis – ir nedraus. Sankcijų panaikinimas gali išlaikyti Rusijos ekonomiką“, – reziumavo Svitanas.

 

 

Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas 2023 metų liepos 17 dieną paskelbė, kad Rusija nutraukia savo dalyvavimą „grūdų susitarime“. Priminsime, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad tęs pokalbius telefonu su Vladimiru Putinu, kad grąžintų „grūdų iniciatyvą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(5)
(54)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: