47-osios brigados kariai atsisakė vykdyti įsakymą. Ukrainoje didžiulis skandalas  ()

Naujasis 47-osios mechanizuotosios brigados vadas, pulkininkas Oleksandras Pavlijus, vietoj šturmo karių pasitelkia snaiperių, minosvaidžių operatorių ir prieštankinių pabūklų karių mokymus ir patirtį turinčius karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynėjai atsisakė vykdyti baudžiamąjį įsakymą, todėl dalinys turės būti išformuotas.

Tai teigiama 47-osios mechanizuotosios brigados atskiros prieštankinių raketinių sistemų kuopos karių vaizdo pranešime.

Sakoma, kad kuopa nuo pat kontrpuolimo pradžios buvo kontaktinėje linijoje. Prieš tai jie daugiau kaip šešis mėnesius buvo rengiami kaip prieštankinių valdomų raketų sistemų operatoriai. Per kontrpuolimą buvo sunaikintos 4 transporto priemones, pėstininkų kovos mašina, iki 80 žmonių ir tankas T-72 - tai tik oficialiai patvirtinti taikiniai.

„Šiuo metu brigada palaipsniui prarado savo puolamąjį potencialą ir jį reikia atkurti. Tačiau vadovybė nenori išvesti brigados komplektavimui. Vietoj to jie siunčia į fronto liniją minosvaidininkus, snaiperius, artileristus, žvalgus ir mus, prieštankininkus, kaip šturmo pėstininkus. Įsakymas perkelti karo specialistus į pareigas, nesusijusias su jų kariniu išsilavinimu, yra nusikalstamas“, - rašoma kreipimesi.

 

Tokia situacija susidarė dėl to, kad nuo rugsėjo pradžios pasikeitė brigados vadas. Dabar šias pareigas eina pulkininkas Oleksandras Pavlijus, kurį visapusiškai remia naujasis brigados artilerijos vadas Dmytro Tarelnykas.

„Jis pradėjo sistemingai naikinti brigados struktūrą, kurią ji turėjo nuo pat savo gyvavimo pradžios, t. y. naudoti dalinius ne pagal paskirtį. Pavyzdžiui, specialistai minosvaidininkai, snaiperiai, artileristai, oro žvalgai ir prieštankinių pabūklų šauliai naudojami kaip šturmuotojai, o tai be specialaus apmokymo prilygsta rusiškiems „mėsos šturmams“! Mūsų dalinys atsisakė vykdyti šį nusikalstamą įsakymą, todėl buvo nuspręsta jį išformuoti“, - pasakoja kariai.

 

Jie pabrėžia, kad dėl išformavimo Ukrainos ginkluotosios pajėgos neteks kovinio pasirengimo ir apšaudymo dalinio, kuris ne kartą įrodė savo vertę ir atsakingą požiūrį į kovinius įsakymus.

„Apibendrindami tai, kas išdėstyta, norime pažymėti, kad atsisakome vykdyti nusikalstamus įsakymus tam, kad patenkintume kažkieno ego, užuot priartinę mūsų bendrą pergalę prieš okupantus. Mes neleisime sunaikinti mūsų padalinio ir prašome jūsų palaikymo“, - apibendrino kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(166)
(3)
(163)

Komentarai ()

Susijusios žymos: