Mobilieji telefonai – purvinesni, nei tualetai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2010-07-30 08:35
Matau labai paprasta buda sia problema isspresti. Gaminti mobiliuju telefonu korpusus ir metalo kuri naudoja ligoninese ant duru. Nzn ar lietuvoje jis naudojamas. Isaugtu telefono kaina del pabrangiusiu medziagu, bet pirkeju manau tikrai atsirastu.
Lauris84 2010-07-30 09:56
na taip, telefonai gal ir atrodo svarus bet bakteriju daug ir pavojingu ant pavirsiaus. Bet as manau kiekvienas susiduriantis kiekviena diena su grynais pinigais didesnio bakteriju veisyklos rankose nebus turejes. taip kad dar neaisku ar tas perdetas sterilumas ilgainiui zmonems atsilieps i gera. imunine sistema neturetu sedeti be darbo, kas be ko rankas pries valgi plauti butina. ir zinoma norint pervesti keleta lapu, jokiu budu nelaizyti siam reikalui pirstu. kai pamatau net nupurto.
ligonis 2010-07-30 10:45
pirstu laizymas verciant lapus tai tiesiog pykina. ir istikro sunki suvokt kaip gali taip nesirupint, kad butu daugiau bakteriju nei tuolete?
Pumper 2010-07-30 10:54
Ant mobilaus gi nuo paties savininko bakterijos papuola, tai bet kuriuo atveju jos jau ant žmogaus yra. Tik skiriasi kažkiek priklausomai nuo paties naudotojo higienos + visai nesudėtinga tą mobilų karts nuo karto nuvalyti. O kad ant užpakalio vos ne mažiausiai bakterijų pas žmogų tai irgi seniai žinomas faktas. Gi kuo mažiau kontakto su kitais objektais, tuo švariau. Todėl atitinkamai rankos ir veidas purviniausi, o su jais mobilūs daugiausiai kontakto ir turi.
Tir4elis 2010-07-30 11:08
O kaip tie "nano stiklo" paviršiai. Kur bakterijos net neužsilaiko? Galėtu tokius naudot.
lauriukas 2010-07-30 13:05
Nepanikuokit perskaite si straipsni, nes mobiliaisiais telefonais naudojames kasdiena, juos lieciame ir taip toliau bet ar gulames i ligonine kas kart vos paliete telefona? Manau higienos specialistu reikalaujamas higienos laikymasis tikrai yra perdetas. Kaip ir minejo auksciau vienas forumo dalyvis imunine sistema turi dirbti jei ji nedirbs tai prades neveikti, todel visko sterilizuoti savo aplinkoje tikrai NEGALIMA. Labai seniai skaiciau straipsni jog vienas zmogus (man regis mokslininkas) uzsidare steriliame kambaryje ir pragyveno menesi, jis nesirgo ir jautesi puikiai, taciau kai is ten isejo pradejo kibti ivairiausios ligos... Na savo nuomone pasakiau, o toliau mastykite patys. Jei ir toliau galvojate jog palietus telefona reikia plauti rankas ar imtis dar kokiu priemoniu tai tada paeme pinigus i rankas tikrai jas sterilizuokite, nes pinigai eina is ranku i rankas (ne taip kaip telefonas), o juos liecia nuo turtuoliu iki valkatu gyvenanciu siukslynuose. Ar kas kart paliete pinigus plaunate rankas?!
immortallt 2010-07-30 15:11
Higiena yra svarbu, bet ne tokiame lygyje, kad viska sterilizuoti ir pan. Va osle buvau, tai tiek sporto salej, tiek unike pilna pirdeta dezinfekciniu ivairiu priemoniu - nieko nenaudojau ir tik karta biski persales buvau (na saltoka ziema buvo...). Rankas plaunu kai jos purvinos ir kai maista gaminu, eidamas valgyt niekad neplaunu ranku ir problemu neturiu. Vaisius ar darzoves jei is mano kaimo ir svarios - neplaunu, jei zeminos ar seip kazkas - plaunu, parduotuvines visada. Ir niekuo vis tiek nesergu, nebent sezono metu. Su virskinimo traktu kas nors blogai buna labai labai retai.
lauriukas 2010-07-30 16:45
Pritariu, nereikia i diena 100 kartu rankas tais plaut....
loggo 2010-07-31 00:04
Tokie durni patarimai, kaip "TUČTUOJAU DEZINFEKUOTI TELEFONĄ OMFG LOL LOL LOL OMG" ir priveda iki tokių situacijų, kai žmogui išsivysto 200 alergijų nuo gyvenimo per daug sterilioje aplinkoje. Nuolatinis kontaktas su bakterijomis neleidžia nusilpti imuninei sistemai (palyginimui, kaip kad nusilpsta raumenys ilgai nesportuojant). Perskaitęs šį straipsnį net apsidžiaugiau - visgi dar yra šiam pasaulyje dirgiklių, neleidžiančių mano im. sistemai per daug atsipalaiduot.
kionig 2010-07-31 00:07
Buvo per mitu griovejus kai tyre kur daugiausia bakteriju. Tai pasirodo daugiausia bakteriju buvo kempineje, kuri buvo naudojama kriaukleje. O svariausias dalykas buvo klozetas !
StN 2010-07-31 15:17
Realiai tai man nusispjaut, kad bakterijos visur. Žmogus kaip ir kiti gyviai yra gimę turbūt ne tam, kad sterilioje aplinkoje augtų. Realiai žmogus turi galimybes išgyvent laukinėj gamtoj, nes kai pats Homo Sapiens Sapiens atsirado prieš 35k metų, tai manau nebuvo jokios civilizacijos ir gyveno laukinėje gamtoje, o ten manau bakterijų gyvena daugiau ir nebuvo laikomasi tokios švaros kaip dabar, ir išgyveno tie žmonės! O mes esam to įrodymai
Linas000 2010-08-01 01:16
isties pasitaikydavo atveju, kai pamates telefona pagalvodavau kad jis siukslyne pabuves. Ir nors telefonu paprastai nelaizo, bet gan daznai lyzteli rankas, su kuriom ji laiko, pvz., kramtant nagus, verciant knygos lapa, susilaizant plaukus, valant purvo deme ir t.t. Gal jau arteja laikas atsirasti pigiems ir efektyviems ultravioleto dezinfekatoriams. Imetei pusei minutes i tokia dezute, ir jau telefonas sterijos be jokio valymo spiritu.
Linas000 2010-08-01 01:19
immortallt 2010-08-01 01:51
Ir dar ikisk galva sterilizavimui...
kionig 2010-08-01 02:10
Nereikia cia nieko sterilizuoti kaip kad butu laboratorijos reikalavimuose. Tiesiog zmogaus oda turi mikroflora, kuri padeda apsaugoti nuo mikrobu. Is tikruju kas per daug tas nesveika.
Nerkashis 2010-08-02 13:43
Nupirkau dukrai baseiną. Aišku vanduo po kelių dienų jau nebešviežias pasidarė. Pridėtas siurbliukas tinka tik akvariumui. Jau buvau susigundęs pirkt dezinfekcines tabletes (ale chlorkes). Atkalbėjo kaimynas (daktaras). Sako nenorėk alergiško vaiko. Saulė ir imuninė sistema padarys savo darbą. O kai pažiūriu aplink, tai retą matau nealergišką.
lauriukas 2010-08-02 19:29
Butent, gi baseinu nesinaudos daug zmoniu ir savam baseine nesisiosi tai kam tuos nuodus bert i baseina...
Nerkashis 2010-08-02 20:08
Kad atseit išnaikint ten besiveisiančias bakterijas ir didesnius gyvius. Pastoviai nupilinėju vandenį (laistau šiltnamį) ir prileidžiu naujo (arba prilyja). Tačiau, jau užsiveisė buožgalviukų Reiks leist visą lauk ir plaut.