„Apple“ apkaltinta pasivogusi studento programėlę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2011-06-12 05:31
Noretusi jog taip butu, bet nera. The exclusive right granted to a patentee in most countries is the right to prevent others from making, using, selling, or distributing the patented invention without permission. Taigi, gaminti negalima. Gal ir gali Rusijoj but uzpatentuota, nes Rusija nepriklauso WTO? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... embers.svg
S.J 2011-06-12 16:54
is vis reik kovoti uz laisve patentams
- 2011-06-12 18:21
O aš atsakysiu, jog veltui įgijai magistro laipsnį, nes mąstyti neišmokai. Patentai, tokie kaip dabar - jie yra stabdys, tiek technologijos, tiek mokslo. Turbūt nesi susidūręs su „patentiniu padengimu“? Patentams išimamas medžiagai, kuri aprašoma „su bet kokiu radikalu R“ - ir viskas, teisiškai chemikai negali tyrinėti ištisos medžiagų klasės. Taip pat darai vieną klaidą „ pagalvok, ar tu kurtum“? Kurtum, ir dar kaip kurtum. Ir kurtum dar sparčiau, nei dabar, nes konkurentai tave spaustų dar labiau, nei dabar.
faktas 2011-06-12 20:58
Taip, su dviem patentais artimai susijęs. (-: Niekas nieko nekurtų, nes iškart viską perimtų stipresni konkurentai. Čia net ginčytis neverta...
- 2011-06-12 21:42
Kam galima pritarti - tai tik techniniams sprendimams ir jų patentams. PĮ jie apskritai neturi galioti. @faktas : Jei jau taip sakai. Bet tu paaiškink man tokį faktą - kokio velnio VU chemfake sėdi mokslininkų grupė, ir nepatentuoja vieno. bet gero sintezės metodo?
faktas 2011-06-12 21:55
Aš nesu susipažinęs su šia situacija, tai negaliu atsakyti, kodėl jie nepatentuoja. Greičiausiai tas metodas yra tik kito metodo pagerinimas arba tiesiog pinigų neturi, nes patentai yra brangūs. Tikrai nežinau. Žinau situaciją biotechnologijos srity - privačiame sektoriuje viskas patentuojama. Informacijos mainų nėra. Nori naudoti kažkieno patentą - mokėk pinigus.
- 2011-06-12 23:04
Situacija tokia - sintezės metodo patentui reikia pateikti veikiantį sintezės metodo aprašą. O tokios informacijos laukia 4000 Kinijos bendrovių, katros yra BBD ant patentų. Tad ta info yra išlaikoma kaip vietinis know-how. Dabartinė patentų sistema tiek idiotiška, kad geriau jau jokios. PĮ nesąmonė patentuoti. Biotechnologijose chebra sugeba užpatentuoti junginius, EGZISTUOJANČIUS gamtoje. Chemijoje taikomas mano minėtas patentinis dengimas, kuriuo užtisos organinių junginių klasės yra teisiškai padaromos neprieinamos kitiems tyrėjams. Jei jau patentuot, tai tik konkrečius techninius sprendimus bei sintezės/gryninimo būdus, ir tik 5ketui metų. Visa kita - arba laikaisi su know-how ir neturi teisės prekiauti, arba teiki viešai.