„Samsung“ ir RIM paduotos į teismą dėl… šypsenėlių  (7)

Kad ir kokias teigiamas emocijas gali ženklinti mums įprastos šypsenėlės (angl. emoticons), šį kartą jos tikrai sukels tik galvos skausmą kai kurioms kompanijoms. Portalas „Ars Technica" pranešė, jog „Varia Holdings" padavė „Samsung" ir „Research In Motion" (RIM) į teismą, apkaltinusi abi kompanijas patento „Šypsenėlių įvesties metodai ir instrumentai“ pažeidimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dokumente aprašoma sistema, leidžianti pasirinkti šypsenėlių piktogramas mobiliame įrenginyje per specialų meniu punktą, o ne įvedinėti simbolį po simbolio ranka. Toks metodas pagreitina ir supaprastina tekstų rinkimą.

Patentas buvo išduotas 2007 m. dar tuo metu pradedančiai savo veiklą kompanijai „Wildseed“, kurią vėliau įsigijo korporacija AOL. Vėliau atsirado kompanija „Varia Mobile“, kuri ir gavo teises į patentuotą šypsenėlių įvesties sistemą. Ekspertų teigimu, „Varia Mobile“ ir „Varia Holdings“ greičiausiai yra AOL dukterinės struktūros, kurios greičiausiai ir sukurtos tokiems juodiems darbeliams.

Tvirtinama, jog apsaugota patentu technologija neva neteisėtai naudojama daugelyje „Samsung“ mobiliųjų įrenginių, įskaitant modelius „Acclaim“, „Nexus S“, „Captivate“, „Epic“, „Galaxy Nexus“ ir „Transform“. Tuo tarpu RIM į nemalonę pateko dėl savo išmaniųjų telefonų „Bold“, „Curve“, „Pearl“ ir „Storm“. Šaltinio teigimu, atsakovai kol kas nepakomentavo šių „Varia Holdings“ pretenzijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: