Prie mobilios Ubuntu kūrimo prisijungė 8 mobiliojo ryšio operatoriai (Video)  (0)

Kompanija Canonical, kuri užsiima ne tik stacionarios, tačiau ir mobilios operacinės sistemos Ubuntu Linux kūrimu, suformavo aljansą „Carrier Advisory Group“. Į jį įeina aštuoni mobiliojo ryšio operatoriai, kurie dalyvaus Ubuntu Mobile kūrimo ir tobulinimo procese.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aljansą sudaro Deutsche Telekom, Everything Everywhere, Korea Telecom, Telecom Italia, LG UPlus, Portugal Telecom, SK Telecom ir neįvardintas „lyderiaujantis Ispanijos operatorius“. Kodėl jis neįvardintas, neaišku, tačiau galima spėti, kad tai yra Telefonica. Jungtinių Valstijų šiame sąraše nėra, neskaitant to, kad Deutsche Telekom valdo amerikiečių tinklą T-Mobile. Kompanija Canonical teigia, kad durys į aljansą yra visiems atviros.

Aljanso nariai bus vieninteliai, kurie gaus visą informaciją apie platformos kūrimą ir įrenginius, kurie turės Ubuntu Mobile, taip pat galės įtakoti Canonical technologinius planus. Bus siekiama sukurti bendrą strategiją, kuri numato, operatorių ir OEM gamintojų pareigų paskirstymas, aplikacijų perkėlimas iš Android ir BlackBerry, HTML5 standarto palaikymas, produktyvumas ir suderinamumas, klausimai dėl aplikacijų el. parduotuvės, turinio ir paslaugų.

Taip pat bus svarstomi modeliai, kurie numatys pelno dalies paskirstymą tarp programinės įrangos kūrėjų, operatorių ir mobilių įrenginių gamintojų, mokėjimų mechanizmus pačiose aplikacijose, platformos fragmentacijos klausimus ir mobilios operacinės sistemos pozicionavimą vartotojų bei verslo sektoriuose.

Šiuo metu jau yra galimybė savo Google Nexus įrenginiuose įdiegti Ubuntu Touch. Tikimasi, kad serijiniai produktai su Ubuntu mobilia versija pasirodys 2014 m. I ketvirtyje.

>

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: